• oscari

Viljavarastoko?

Otteita menneen kevään kännykkäkuvistani. Tämä on tiedoksi kaikkille, sillä kyllä se kevät vielä koittaa vaikka pakkasista nyt kärsitäänkin.

Kuva on rakennuksesta, joka on toiminut mitä ilmeisimmin viljan varastona. Rakennus on hivenen rappiolla, mutta sen kauneus on yhä jäljellä. Jokainen, joka matkustaa vanhaa 130-tietä Tervakosken ohitse voi tehdä pienen pysäyksen risteyksessä, jossa lukee Napiala. Rakennuksen omistaa varmaankin kuvaajan taakse jäänyt maalaistalo, joka sijaitsee kuusiaidan takana aivan risteyksessä. Kannattaa käydä katsomassa takennus vaikka ajaisikin moottoritietä.

Kunhan joku innostuis kunnostamaan rakennuksen, niin sen ehkä voisi vielä pelastaa.

2 kommenttia

Aboa

19.2.2011 18:52

Hienon mallinen ja kauniit ikkunat. Vähän ihmetyttää tuo tuuletus tuolla katolla. En ole koskaan tuollaisia vilja-aitoissa nähnyt, sillä niissähän vilja oli jo riihikuivaa ja tuota kautta kosteus pääsee sisään. Lisäksi alakerran ikkunat ovat aika alhaalla, mikä tarkoittaa, ettei kovin korkeita laareja ole sisään mahtunut. Olisikohan käyttötarkoitus joku muu?

oscari

20.2.2011 19:20

Kyllä se käyttötarkoitus saattaa todella hyvin olla myös jokin muu, mutta en ole rohjennut käydä kysäisemässä asiaa maalaistalosta. Ilmeisesti pitää rohkaistua ja mennä kylään kun seuraavan kerran siellä taivallan.