• mopsi22

Lisää tieteen filosofiaa

"Tästä käsityksestä seuraa luontevasti positivismin taipumus samastaa kausaalinen selittäminen yleisen lain erityistapauksena esittämisen (peittavän lain malli) kanssa. Tätä on syytä korostaa, sillä positivismin ja empirismin hylkäävästä, esim. realistisesta näkökulmasta kausaalisella selittämisella voidaan tarkoittaa jotain aivan muuta."

On äärimmäisen tuskallista lukea - itsessään kiinnostavaa asiaa -, kun nuo eri käsitteet ovat täyttä hepreaa. Toki ne avataan kirjassa, mutta jo yhden uuden käsitteen sisäistäminen vaatii aikaa, saati useamman.

Ja sitten kun ne heitetään samaan lauseeseen, menee tunti, jotta lauseen ymmärtää, kun jokaista käsitettä joudut erikseen kelaamaan: "mitäs toi nyt sitten tarkotti, ja kun se nyt määrittää tota, ja toi tota ja nyt ne on hitto sitten yhdistänyt noi kaksi käsitettä kokonaan uudeksi jne."

Lukisin kasvatustieteellistä sanastoa suvereensti, sitä kun on saanut opiskella jo 3,5 vuotta, mutta kerralla näin monta uutta LAAJASISÄLTÖISTÄ käsitettä ja monimutkaisia filosofisia, hienorajajisia eroja niiden välillä.

Ei onnaa, ei.

Positiivista on se, että tulee kaikki muut kotihommat tehtyä. Ne kun alkavat mystisesti kiinnostaa filosofian tuskallisen lukemisen sijaan.

edit: mitä maailmasta tuleekaan...yllätin itseni lukemasta tätä filosofiaa kiinnostuneena, siis en huomannut ajan kulumista tai ollut muutenkaan muissa mietteissä...ja sitten vielä alan ymmärtääkin tätä...kamalaa ;)

2 kommenttia

noksu

15.1.2008 18:59

Kotihommien tekemistä on liikkeellä....Ei oo helppoa.
Koita jaksaa pakertaa vielä vähän. Se on silloin kaksinverroin kivempaa, kun oivaltaa jotain, mitä on joutunut oikeasti pohtimaan. Tsemppiä!

*Sanoo hän, joka vilkuilee pakoilevasti tenttikirjaa pölyrätti kädessä*

martin

15.1.2008 23:08

filosofia voi olla valtavan kiinnostavaa!