• mopsi22

ei hyvää päivää (niin uutisesta kuin itsestänikin)

ei oikee oo napannu bloggailu. en tiä kui, ehkä aboamainen ongelma: monta kertaa tää ruutu tässä ollut, mutta sanottava ei oo sitten ollutkaa nii tärkeetä, että ois viittiny sitä tänne laittaa. tai jotai.

mutta noi muute, menee iha hyvin :)

suosittelen kaikille Daniel Golemanin "Tunneäly"-kirjaa. ite en oo vielä lukenu kokonaan, mutta kiinnostavasti (ja tarpeeksi tieteellisesti minun makuuni) kirjassa selitetään älykkyydestäja aivojen toiminnasta ja tunteista ja niiden vaikututksesta ihmiseen jne. huomaan olevani kohtalaisen tietoinen omasta itsestäni ja tunteistani.

mutta asiaan...presidentti armahti aseistakieltäytyjän kk nälkälakon jälkeen. mukava tilaisuus presidentille ottaa vähän mutkan kautta kantaa asevelvollisuusjärjestelmään. armahdetaan yksi ja ehkä pian jo vähän kevyemminkin perustein voisi...jos eivät jäärät hyvällä ota ihmisoikeuksia huomioon, niin sitten pahalla...

uutinen mikä huvitti suuresti ja aiheutti kynnyksen ylittävän bloggaustarpeen on tämä:

"Varusmiesliitto moittii aseistakieltäytyjän armahdusta

Helsingin Sanomat 27.3.2009 22:38

Tasavallan presidentin perjantainen päätös armahtaa kuukauden nälkälakossa ollut aseistakieltäytyjä on Varusmiesliiton mielestä huono signaali. Liiton mukaan armahdus asettaa kyseenalaiseksi asevelvollisten yhdenmukaisen kohtelun.

Liiton mukaan siviilipalveluksesta kieltäytyminen on rangaistavaa riippumatta siitä, onko sen taustalla hallinnollisia kiistoja tai kokemus epäasiallisesta kohtelusta.

"Moni varusmies saattaa kokea varusmiespalveluksen raskaana ja ajoittain epämiellyttävänä. Heillä ei ole mahdollisuutta hakea armahdusta presidentiltä", huomauttaa Varusmiesliiton puheenjohtaja Kalle Meriö.

Varusmiesliitto vaatii, että tapauksen yhteydessä paljastuneet epäilyt epäasiallisesta kohtelusta siviilipalveluskeskuksessa selvitetään juuriaan myöten.

Sekä varusmies- että siviilipalvelukseen astuvien nuorten miesten ja naisten täytyy voida luottaa siihen, että heidän esimiehensä toimivat oikeudenmukaisesti, liitto muistuttaa. "

buufuckinghuu

ok, ymmärrän osittain ton noin teoriatasolle, ei oo solttupojilla mahista armahdukseen, mutta CAMOOOON.

...ja tosta asevelvollisten yhdenmukaisesta kohtelusta voidaan olla MONTAA mieltä...