• sleepygay

Puhhuh

Tänään tuli sitten kirje siltä soveltuvuuskokeen järjestäjältä Kirjalliset osiot kaikki olivat n. keskitasoa (mikä vaaditaankin sisäänpääsemiseksi), mutta sen sijaan psykologinhaastattelu laski kokonaispisteitä juuri sopivasti alle hyväksytyn rajan, eli alle keskitason. Ja lisähuomautuksena on vielä, että minun pitäisi kehittää motivaation syvällisyyttä ja realistisuutta. Ahaa! Ja minäkö en sitten ole realistinen. Ja olen kyllä taatusti hyvin motivoitunut! Ja sanoin vieläpä sen sille psykologille! Perhanan perhana. Eikä sieltä tullut edes kunnollista vastausta!

Pyydän sieltä vielä edellisvuoden papereita ja lisäksi muutamia muita juttuja. Ja jos en muuten, niin ihan vain kiusatakseni niitä! Hittolainen!

Ja jos ei muuta löydy, niin ainakin jollekin kerron heidän syrjivästä ja lain rikkomiseen johtavasta henkilötietolomakkeestaan!

Ehkä siellä kohta tiedetään, että sukupuolisen suuntaumuksen perusteella tapahtuva syrjintä on lain mukaan kiellettyä.

3 kommenttia

Splenetic

20.7.2007 22:50

Minä vielä odottelen soveltuvuustestin tuloksia. Sen psykologin pitäisi vastata soittopyyntööni ensi viikon kuluessa. Saa nähdä, miksi psykologisesta osuudesta tuli minullakin aika huonot pisteet.

Oliko teillä tosiaan siinä esitäytettävässä lomakkeessa kysymys seksuaalisesta suuntautumisesta?

inshallah

21.7.2007 15:10

Voi harmi.. Alalla on paljon homoja, joten sukupuolinen suuntautuminen tuskin oli se syy, mikset päässyt tällä kertaa koulutukseen. Motivaation syvällisyyden ja realistisuuden kehittäminen ovat hyviä tavoitteita. Mikä on motivaatiosi? Ala on kova, työ välillä fyysisesti ja henkisesti äärimmäisen raskasta, sairaaloissa hirveä hierarkia, kaikenlainen hohto sairaanhoitajan työstä on vain jotain romantisoitua höpinää. Se on kovaa työtä, jossa pitää olla jatkuvasti kaikki aistit valppaana ja pitää tietää hirveästi asioita, joita ei edes opeteta koulutuksessa, osata yhdistellä asioita toisiinsa eli miettiä miten esim. tietty lääke vaikuttaa johonkin muuhun asiaan. Usein törmää täyteen umpikujaan, mutta siitäkin pitää jotenkin selvitä. Mutta toivottavasti et liikaa pety tämänvuotiseen huonoon pääsykoetulokseen. Yritä ensi vuonna uudestaan ja keksi paremmat löpinät sille psykologille.

kesäpoika

21.7.2007 22:48

Mä oon vähän samaa mieltä kuin inshallah. En yhtään epäile motivaatiosi aitoutta, mutta jos haastatteluja tekevä psykologi huomauttaa siitä, niin haastatteluosuus on sitten se, jossa pitää kehittyä, että pääsee kouluun sisään. Käy läpi kysymykset, mitä esitettiin ja mitä vastasit ja mieti mitä voit sanoa toisin.

Mäkin oon kuullut paljon juttuja siitä, miten hierarkista sairaalatyö on, ja miten korkeamman koulutuksen saaneet sairaanhoitajat suhtautuu alentuvasti juuri esim. lähihoitajiin, jotka on sairaalamaailmassa sitä "alinta kastia". Yhtään romantisoiden esitetty kuva työstä ihmisten pelastajana tms. voi hyvinkin saada psykologin älähtämään ja ihan syystä. On hyvä ihan tosissaan tiedostaa työnsä olevan vaipanvaihtoa ja oksennuksen siivousta ylemmäksi itsensä kuvittelevien keskellä ja ilman kiitosta, pitkissä työvuoroissa, huonolla palkalla. Se vaatii vahvan kutsumuksen, ja sitä psykologi ei ilmeisesti nähnyt tällä kertaa.

Älä keskitä hylkäämisen aiheuttamaa energiaturhaumaasi väärään kohteeseen ja suuntaa sitä negatiivisuuteen! Haastatteluissa pärjääminen on ihan oma taitolajinsa ja siitä tulee olemaan valtava hyöty myös työpaikkaa hakiessa. Netistä löytyy varmasti runsaasti tietoa siitä, miten vastata ja käyttäytyä "oikein". Mäkin voin laittaa sulle joitain vinkkejä, jotka yksi mun headhunterina työskentelevä kaveri on paljastanut keinoiksi testata hakijoita. :)

Lomakkeiden uusiminen nykyistä lainsäädäntöä vastaavaksi on kyllä vähintäänkin kohtuullinen vaatimus. Toivottavasti suuntautuminen ei vaikuttanut psykologin mielipiteeseen, sitä tulee olemaan mahdoton todistaa. Mutta ei itsekään kannata mennä siihen lankaan, että tekee seksuaalikysymyksen kaikesta negatiivisesta palautteesta, mitä saa.

Parempaa onnea ensikerralla! :)