• sleepygay

Kesäpoika ja muut

Ehkä olen taas kerran ilmaissut itseäni huonosti. :(

Kyse on siis näistä soveltuvuuskokeista. Luuleeko joku tosiaan, että minä en oikeasti tietäisi, että mitä hoitajan työ oikeasti on? Kyllä minä tiedän ja kerroin kyllä psykologillekin tietäväni. Palkat on melko huonot (on niitä paljon huonompiakin), työ on raskasta, työajat on mitä on ja kiitoksena voi olla mitä vain turpiin lyönnistä lähtien. Oikeastaan ainut asia, mitä voisin sanoa toisin, on se, että voisin jättää kirjoittamatta henkilötietolomakkeeseen (sitä siis ei ollut vaihtoehtona siinä), että siviilisäätyni on rekisteröity parisuhde.

Ja tiedän kyllä, että sairaaloissa on hierarkiat. Esimerkiksi varsinkin suuremmissa sairaaloissa on ihme, jos lääkäri tervehtii käytävillä (puhumattakaan, että saako lääkäreitä samaan kahvipöytään). Tämäkin tosin on aika paljon paikasta kiinni. Tiedän joitain paikkoja, joissa lääkäreillä ja muulla "ylimystöllä" on omat taukohuoneensa.

Ja kuten jo edellisessä blogimerkinnässä sanoin, olen motivoitunut alalle. Tiedän, että koulutus ei oikeasti lopu valmistumiseen, vaan oikeat asiat opitaan vasta töissä. Ja tietenkin pitää muutenkin kouluttaa itseään lisää.

Haastattelu siis meni muuten paremmin kuin viime vuonna, paitsi että haastattelija tiesi parisuhteestani. Viime vuonna pääsin jonoon, vaikka hain bioanalytiikkaa, jonne on vaikeampi päästä. Lisäksi silloin minulla oli epärealistinen kuva alasta.

Enkä minä tee seksuaalikysymystä joka helvetin asiasta. Tämä vain nyt tuntuu minusta niin räikeältä. Viime vuonna hakijoita oli varmaan tuplaten ja haastattelu meni päin honkia, samoin osa testeistä. Kumma kyllä silloin pääsin jonoon ja nyt tulokseni on haastattelun ansiosta surkea.

Haastatteluissa käynti voi olla taitolaji, mutta nyt meni paljon paremmin. Viime vuonna vaikutin ujolta, epäkypsältä ja muutenkin sellaiselta, joka ei selvästi ole valmis vielä korkeakouluun.

Alalla voi olla paljon homoja, mutta tuskin kaikki ovat ilmoittaneet haastattelijalle kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Eikä kaikki haastattelijatkaan ole syrjiviä.

Ja kun ei se edes kysynyt paljon mitään siellä. Heti alussa kysyttiin vain perheestä ja sitten jotain, mitä sitten, jos en alalle pääsekään. Ja siinäpä se sitten oli. Viime vuonna kysyttiin mm. millainen kuva minulla on alasta, miten motivoitunut olen ja sen sellaista. Nyt kysyttiin tosi vähän ja lopuksi piti itse lisätä nämä asiat. Ja osasin kyllä lisätä ne "fiksusti", jotta en vaikuttaisi perseennuolijalta tai joltain pyrkyriltä.