• sleepygay

Ahdistavia uutisia

Nyt on tullut taas sappea kiehuttavia uutisia oikein tuutin täydeltä. Ensinnäkin nämä lukukausimaksut. Ärsyttää, kun niitä ollaan nyt järkkäämässä oikein toden teolla korkeakouluihin. Ja miten ajateltiin, että vähävaraisilla on varaa maksaa se 1000 €/vuosi? No, lainalla tietysti. Joku valopää on keksinyt, että opintolainan maksimia voitaisiin korottaa vastaavalla summalla. Ainakin pankit ovat innoissaan.

Minusta koko idea on yksinkertaisesti perseestä! Etenkin vähävaraiset pakotetaan ottamaan opintolainaa. Eihän siinä mitään, jos pappa betalar, mutta esim. omilla vanhemmillani ei olisi mitään mahkuja maksaa, kun mulla on vielä kaksi sisarustakin. Ihan typerää velkaannuttaa nuoria ihmisiä jo ennen kuin on edes valmistunut, eikä tulevaisuuden työnsaannistakaan kaikilla ole varmuutta. Maksapa siinä sitten opintolainoja!

Itsekin kun opiskelen sairaanhoitajaksi, ei kiinnostaisi yhtään ottaa lisämaksettavaa. Nykyisenkin suuruinen opintolaina harmittaa. Ja kun odotettavissa ei ole edes mikään suuren suuri palkkakaan. No, töitä ainakin riittää, mutta silti. Varsinkin kun pääkaupunkiseudun hintataso on suht kova.

Siitä päästäänkin toiseen järkyttävään uutiseen. Nimittäin pääkaupunkiseudun uusien asuntojen hinnat ovat nousseet vuodessa yli 15%!!! Minusta tuo on todella järkyttävä hinnannousu! Ja vanhojenkin asuntojen hinnat ovat nousseet yli 10%! Eihän tänne kohta ole vara jäädä opiskelun jälkeen asumaan. Ei ainakaan, jos ei ole molemmilla heti valmistumisen jälkeen työpaikkaa...

Ja kolmas sappea kiehuttava uutinen on se, kun EK on sitä mieltä, että lakko-oikeuksia pitäisi muuttaa. Lakiin pitäisi heidän mielestään saada esim. pakkosopu. En ennen tiennyt, että olen näin vahvasti AY-ihminen, mutta jo Tehyn lakon aikaisia kommentteja lukiessa alkoi sappi kiehumaan oikein urakalla. Mikä lakko se semmoinen on, jossa ei saisi lakkoilla, vaan heti pakotettaisiin sopimaan? Ja senhän nyt tietää, kumman hyväksi sopu tehdään!

Ihan sama homma silloin Tehyn lakon aikaan. Sairaanhoitajan työ on niin arvokasta, että ei muka saisi lakkoilla, mutta sitten kummasti ei sen mukaisesti haluta palkkaa antaa!

1 kommentti

martin

5.3.2010 10:01

1) teidän on ryhdyttävä näkyviin vastamielenosoituksiin! Ideariihi pystyyn ja useampi aktio toimeen - mahdollisimman pian!