"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2007.
Seuraava

Väsymys

Olen väsynyt. Kauhean uuvuttava homma oli se autonkorjaaminen. Yksi kuminen tiiviste ei meinnut mennä kunnolla paikoilleen.

Lapinlahti oli muuttunut kauheasti. Ihan keskustasta oli kaadettu melko iso metsä pois. Siihen rakennetaan kai joku omakotitalo tms. -alue. Myös entisen kotitaloni vierestä oli kaadettu metsää.

Voi vitsi, kun ne koiranpennut on niin söpöjä. On ihan pakko laittaa tänne muutama kuva. :) Mukavaa, kun saamme yhden. Emme vain osaa päättää, että minkä värisen. Valkoinen, ruskea vai musta. Välillä valkoinen houkuttelisi enemmän ja välillä taas muut. Plääh. Ei osata päättää. Peki oli oikein tunnollinen mamma. :) Kävi välillä vain pissillä ja syömässä ja sitten taas imettämään. Pekin viimekertaisista pennuista otettu Tytti oli ihan kummissaan uusista pennuista. Se oikeastaan vähän pelkää niitä. :D Mitäköhän sitten kun ne kasvaa vähän isommiksi? Tytti parka. :D

Onneksi auto saatiin korjattua. Ja pääsimme ehjänä kotiinkin. :D Ei tippunut renkaat matkan varrelle. Vähän kyllä jännittää kaupungilla ajo, kun en ole pitkään aikaan ajanut. Siis viime kertaisesta autolla ajosta on yli puoli vuotta aikaa. Kaipa se kuitenkin onnistuu. Ainakin se tänään onnistui hyvin. :)

Huomenna haetaan vielä se marsu ja häkki sekä muuta roipetta. Sittenpä sitä alkaa olla lemmikit kasassa, koiraa lukuunottamatta. Hauvaa pitää odotella vielä pari kuukautta. Mutta eipä tässä mitään kiirettä ole. :)

Tässä kuvassa on vaaleat tytöt ja molemmat ruskeat. Jos vaalea otetaan, niin sitten tuo etummainen, jolla on otsassa viiru. :)


Puput

Kävimme tänään hakemassa puput. Oi kun ne on söpöjä. :) Pistän mukaan kuvan.

Pupujen noudon jälkeen käytiin shoppailemassa keskustassa. Ostettiin uusi vatkain, koska entisestä on taikinakoukku poikki ja uuden, paremman, sai halvemmalla kun se oli tarjouksessa. Entisessä oli aika vähän tehoja.

Huomenna lähdetään käymään vanhempieni luokse. :) Ihanaa nähdä vihdoinkin ne suloiset pikku hauvat. Saadaan samalla auto, mikä on varmaankin ihan hyvä, koska sitä kuitenkin joskus tarvitsee. Joudumme kultin kanssa auttamaan jarrupalan vaihdossa, koska isällä on juuri leikattu olkapää. Onneksi se ei kuulema ole vaikeaa ja isä neuvoo. Saa nyt nähdä, millanen fiasko siitäkin tulee.

***

Tässä on nyt tämä kuva. :) Takimmainen on Nanna ja etummainen Ninni. <3


Perjantai 13.

Hahaa... Perjantai 13. ei saanut minua kiikkiin. Mitään ei ole tapahtunut koko päivänä, muuta kuin pientä päänsärkyä, mutta sehän ei ole onnettomuus. En edes myöhästynyt bussista aamulla, vaikka melko monesti niin on käynytkin. Olen perinyt myöhästelyn äidiltä. Ajoissa on niin vaikea lähteä. :)

Tänään kävimme ostamassa häkin ja huomenna saadaan asukit. Siis ne kaksi kania, joista luulen kertoneeni jo aiemmin. :) Pistän kyllä heti kuvia, kun mahdollista.

Olenkos kertonut siitä koira projektin kariutumisesta? En muista, enkä jaksa selata aiempia postauksia. :D Olen laiskalla päällä. Siis meidänhän _piti_ saada se koira, mutta koko homma meni mönkään, koska se koiratäti ei ole pitkään aikaan vastannut viesteihin eikä soittoihin. On varmaankin antanut koiran jollekin toiselle eikä vaivaudu siitä meille kertomaan. Törkeää.

No, nyt varmaankin saamme takuuvarmasti koiran, koska porukoiden koira on saanut pentuja ja saamme melko varmasti yhden. :) Käymme kultin kanssa sunnuntaina Lapinlahdella katsomassa pentuja ja korjaamassa autoa, jolla sitten ajamme kotiin. Saamme siis auton omaksi. Tosin se on rämä, eikä sillä tule paljoa ajeltua, mutta varmaankin silloin tällöin.

Kirjastossa kävi tänään joku kännipariskunta. Pääkirjastolla oli joku harjoittelija antanut miehelle kortin ilman henkkareita, koska oli niin kauheasti pelännyt sitä. Joku entinen "linnakundi". Nyt se sitten yritti lainata jotain Neulamäessä ja tietenkään mitään ei voinut lainata, koska ei ollut mitään osoitetietoja yms. Se sitten suuttui ja heitti kirjastotätiä kortilla päin näköä. Kirjastotäti soitti pääkirjastolle ja selvisi, että tällä miehellä on kaksi korttia, mutta eri nimellä. Että semmoinen sotku.

Haluan Ikeaan shoppailemaan. Oikeastaan mitään järkevää ei voi netistä ostaa, joten on pakko jossain välissä päästä paikan päälle. Olen töissä haaveillut oikein olan takaa (hiljaisempina hetkinä). :) Voi kun olisi kamala kasa rahaa... :D

Käytiin tänään eräässä kodinkonekaupassa. Oli kuin meitä ei olisi ollut olemassakaan. Katselimme pesukoneita, eikä kukaan tullut palvelemaan. Tuijottivat kyllä pitkän matkan päästä ja käveleksivät ohi, mutta kukaan ei tullut tarpeeksi lähelle, jotta olisi voinut pyytää apua. Eipä kyllä sieltä osteta yhtikäs mitään. Yhdelläkin myyjällä oli oikein mehevät jutut yhden heteroparin kanssa pölynimureista(!), mutta meille kalliin pesukoneen ostajille ei näyttänyt olevan aikaa. Ei yhdelläkään niistä viidestä vapaasta kauppiaasta muuten tyhjässä liikkeessä. Pöh.


Rentouttava pääsiäisloma

Pääsiäinen tuli ja meni. Oltiin kotona koko loman ajan. Sunnuntaina käväisin vain pikaisesti mummon ja ukin luona, kun äiti ja isä oli siellä.

Porukoiden koira on saanut pentuja. Semmosia sulosia "makkarapötköjä". Viisi mustaa, kolme valkoista ja kaksi ruskeaa. Yksi oli syntynyt kuolleena ja yksi putkahti suoraan lumihankeen. :D Siis mamma lähti pissille ja pyöräytti ohimennen pennunkin ulos. Onneksi pikkanen saatiin pelastettua pikavauhtia. :)

Pitkäperjantaina kävin aamulla jumalanpalveluksessa. Kävin ensimmäistä kertaa Pyhän Johanneksen kirkossa. Voi että siellä oli kaunista. Se on sellainen melko moderni kirkko, niin siellä on ikkunat ja seinät laitettu sillä lailla hienosti, että valot ja varjot muodostaa ihania kuvioita yms.

En saanut perjantai yönä oikein nukutuksi. Pyörin vain aikani sängyssä. Lopulta alkoi jo ärsyttämään niin paljon, että nousin ylös ja kävin syömässä ja ottamassa särkylääkkeen kun olkapää oli kauhean kipeä. Luin sitten jonkun aikaa Roman Schatzin Rakasta minut -kirjaa. Onneksi sain lopulta unta. Kuudelta, aurinko jo oli nousemassa. Kumma kyllä päivällä ei väsyttänyt yhtään.

Lauantaina kävin kaupungilla ostamassa lankaa ja virkkuukoukun. Sain virkkauskärpäsen pureman, kun lainasin Joka tyypin virkkauskirjan torstaina. Olen nyt virkkaamassa patalappua. Joudun tosin purkamaan työtä hieman, kun olen jonnekin kadottanut 12 silmukkaa... :D Minulla on jo niin paljon suunnitelmia. :)

Sunnuntaina kävin pääsiäispäivän jumalanpalveluksessa. Kirkkosali näytti vieläkin kauniimmalta, kun siellä oli niin paljon kauniita kukkia ja uudet maljakot. Ja lopuksi kaikki sai narsissit kotiin viemisiksi. :)

Eilen sitten oli ihan tavallinen rentoutumispäivä. Pelasin hieman ja virkkasin. Luin kirjaa liian myöhään ja tänä aamuna väsytti.

Töissä oli ihan kamala kiire. Pääisäisen aikana oli tullut järkyttävät määrät kirjoja. Oli yli neljä isoa laatikollista kirjoja. Osa oli latialle valunut. Onneksi esimieheni oli sunnuntaina käynyt keräämässä siihen mennessä palautetut kirjat pöydälle. Avaamisen jälkeen kiire jatkui, koska minun piti merkitä joka ainut asiakas, koska tänään oli kävijäseuranta. Yritä nyt siinä sitten hoitaa maksuja ja samaan aikaan katsoa montako ihmistä sisään sattuu tulemaan.

Näin viime viikolla asiaakkaan, jolla oli lähes 2000 euroa maksamattomia maksuja. Ihan mukava määrä.


Kihlat

Eilen oli meidän kihlajaisten vuosipäivä. :) Kylläpä se aika tuntuu kulkevan nopeasti. Kaikenlaista sitä tähänkin vuoteen on mahtunut. Tosi nopsaan on tullut uusia asioita. Ihan uskomatonta. Ja ihanaa. Ja kaikkea. Jopa yli odotusten on sujunut yhteiselo. Ja tulee varmasti sujumaan vastakin. :)

Lisäsin tälle ihan oman merkinnän, että tämä edes hieman erottuu. Ja tuossa edellisessä merkinnässä on väärä "tila".


Iltavuorot

Minulla oli eilen iltavuoro. Ihan kamalaa. Tuntui työvuoron lopussa siltä, kuin aika ei kulkisi ollenkaan. Tänäänkin on iltavuoro, mutta loppuu onneksi tunnin aikaisemmin kuin eilen.

Olen koko aamun pyykännyt. On taas päässyt kertymään. Voi kunpa pian saisi sen pyykinpesukoneen ostettua. Menee nimittäin hermot, kun on niin vaikeaa saada kunnollisia pesuaikoja. Ja tuo pesukonekin tuntuu niin romulta. Ei se aina edes pese kunnolla. Joku oli kerran unohtanut paperia pesukoneeseen enkä huomannut mitään kun aloin pesemään. Tulokset olivat todella hermoja raastavat, oli nimittäin kaikki vaatteet täynnä pientä paperisilppua. Näitä yleisten pesukoneiden "mukavuuksia".


Syndet

Tänään on kultin synttärit. Täyttää 21 vuotta. Kulta kielsi minua muistuttamasta iästä. Kultilla taitaa olla joku ikäkriisi. Toinen kielletty asia ovat aprillivitsit. Siis kun aprillipäivänä on synttärit, niin silloin jostain kumman syystä ei saa vitsailla siitä. Kulta kielsi vitsailun jo silloin kun kertoi mulle syntymäpäivänsä.

Tein tänään täytekakun. Siitä tuli oikein hieno. Vaikka itse sanonkin. Pelkäsin vähän, että onnistun pilaamaan sen, mutta olen itsekin hieman yllättynyt. Piti tehdä sellainen neliön mallinen, kun ei olla hommattu vielä sellaista oikeaa kakkuvuokaa.

Aika jännä, kun kaikenlaista tarpeellista puuttuu vieläkin. Niin kuin esimerkiksi kakkuvuoka ja -lapio. Tuli tänään huomattua. Ikinä ei muista ostaa, koska niille ei kuitenkaan ole koko ajan käyttöä. Niin ja pursotintakaan ei ole. Kakusta olisi tullut hienompi, jos olisi ollut pursotin, vaan kun ei ole. Niin ja kunnollinen kakkulautanenkin puuttuu. Nytkin piti laittaa leikkuulaudan päälle. :D

Nyt on ollut mukava viikonloppu. Olo tuntuu niin levänneeltä ja rentoutuneelta. Vaikka eilen olikin Savon Setan kevätkokous (joka melkein unohdettiin ja jossa oli tosi vähän ihmisiä paikalla). Jotenkin on tuntunut niin rentouttavalta, yötkin olen nukkunut niin hyvin. :)

Käytiin tuossa iltapäivällä kävelyllä. Tarkoitus oli kävellä vain sellainen lyhyt lenkki, mutta se yllättäen paisui yli viiden kilometrin mittaiseksi. Eipä se haittaa, oli ihanaa katsella maisemia ja jutella. Käveltiin sellaisessa paikassa, missä ei olla kumpikaan paljoa liikuttu.

Ihan omituista, kun ulkona on ollut niin kamala vilske. Kaupassakin on tänään käynyt paljon enemmän ihmisiä kuin normaalisti. Parkkipaikkakin koko ajan melkein täynnä. Ihan omituista. Ei normaalisti sunnuntaina ole kauheaa väenpaljoutta pienessä lähikaupassa.

Perjantaina kulta kävi Helsingissä koulutuksessa ja huomenna alkaa työt. Tosi mukavaa kun kultakin sai töitä, niin saadaan rahat kesälläkin hyvin riittämään.

Kamala kun väsyttää. Katson vain yhden ohjelman ja sitten kyllä menen taatusti suoraan nukkumaan. Huomenna kun alkaa työt heti aamulla. Herätä pitää jo kuudelta. Plääh. Olisi niin ihanaa vain jäädä nukkumaan.


Passio

En sittenkään mene Johannes-passioon. Sain eilen tietää, että ohjelma maksaa 10 euroa, enkä saa sen vertaa nostettua. Tilillä on nimittäin 17 euroa, eikä alle 20 euroa voi nostaa. Plääh. Enkä viitsi mennä ilman ohjelmaa kuuntelemaan, koska ne esiintyjät ovat tehneet kovasti töistä ja mielestäni heillä on oikeus saada kunnollinen korvaus siitä. Miksiköhän maksusta ei voitu kertoa nettisivuille mitään, tai mainoksissa, mitä kaupungilla on?


Seuraava