Eiliseen uutispäivään mahtui kolme kuolemaa.
* Suosikin ex-päätoimittaja, Jyrki Hämäläinen
* Sir Arthur C. Clarke, jonka tuotanto tutustutti minut sci-fiin
* Anthony Minghella, englantilainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja (mm. Englantilainen potilas, Lahjakas herra Ripley...)
Jokainen noista kolmesta on jollain tavalla vaikuttanut elämääni. Taannoin menehtyi myös suomalainen näyttelijä, Tapio Hämäläinen. Suhteellisen hätääntyneenä mietin tämän uutisen jälkeen, miten enää voi katsella Muumeja! Katoaako sieltä hänen äänittämänsä hahmot kokonaan!
Laajemmalti ajatellen eilen varmasti kuoli, uutispäivän aikana, reilusti enemmän ihmisiä, jos ajattelee Kiinan / Tiibetin tilannetta.
Joidenkin mielestä Beijingin olympialaisia tulisi tämän takia boikotoida. Onneksi mm. Dalai Lama sekä KOK (kans. väl. olympiakomitea) ei boikottia kannata ja ovat sitä mieltä, että urheilu pitää pitää urheiluna ja politiikka toisissa paikoissa.
Tosin Suomen olympiakomitea hieman erosi tässä asiassa, ainakin sanomisiensa puolesta.
"Jos Euroopan unioni esittäisi yhteisen näkemyksen, että EU-maiden tulisi pidättäytyä osallistumisesta ja ohje tulisi meidän ulko- tai urheiluministeriön suunnalta, niin totta kai Olympiakomitea joutuisi hyvin vakavasti harkitsemaan osallistumista olympialaisiin." (Suomen olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen // HS // 17.3.2008)
Eli tästä päätellen politiikka on hyvinkin sidoksissa urheiluun?
Ja miten minä muistan koulussa, maantietoa opiskellessani, lukeneeni Tiibetistä ilman, että sen sanottiin olevan osa Kiinaa. Tosin wikipedia kertoo Tiibetin "kuuluneen Kiinalle" 1950-luvulta saakka. En ole niin vanha, että muistaisin sen olevan ollut itsenäinen, joten kai on tullut luettua maantiedon kirjaa huonosti tuossa 1980-luvun alkupuolella :D