Kahden herneen kolinaa

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2008.

Elämä on...

Eiliseen uutispäivään mahtui kolme kuolemaa.
* Suosikin ex-päätoimittaja, Jyrki Hämäläinen
* Sir Arthur C. Clarke, jonka tuotanto tutustutti minut sci-fiin
* Anthony Minghella, englantilainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja (mm. Englantilainen potilas, Lahjakas herra Ripley...)

Jokainen noista kolmesta on jollain tavalla vaikuttanut elämääni. Taannoin menehtyi myös suomalainen näyttelijä, Tapio Hämäläinen. Suhteellisen hätääntyneenä mietin tämän uutisen jälkeen, miten enää voi katsella Muumeja! Katoaako sieltä hänen äänittämänsä hahmot kokonaan!

Laajemmalti ajatellen eilen varmasti kuoli, uutispäivän aikana, reilusti enemmän ihmisiä, jos ajattelee Kiinan / Tiibetin tilannetta.
Joidenkin mielestä Beijingin olympialaisia tulisi tämän takia boikotoida. Onneksi mm. Dalai Lama sekä KOK (kans. väl. olympiakomitea) ei boikottia kannata ja ovat sitä mieltä, että urheilu pitää pitää urheiluna ja politiikka toisissa paikoissa.
Tosin Suomen olympiakomitea hieman erosi tässä asiassa, ainakin sanomisiensa puolesta.
"Jos Euroopan unioni esittäisi yhteisen näkemyksen, että EU-maiden tulisi pidättäytyä osallistumisesta ja ohje tulisi meidän ulko- tai urheiluministeriön suunnalta, niin totta kai Olympiakomitea joutuisi hyvin vakavasti harkitsemaan osallistumista olympialaisiin." (Suomen olympiakomitean pääsihteeri Jouko Purontakanen // HS // 17.3.2008)
Eli tästä päätellen politiikka on hyvinkin sidoksissa urheiluun?

Ja miten minä muistan koulussa, maantietoa opiskellessani, lukeneeni Tiibetistä ilman, että sen sanottiin olevan osa Kiinaa. Tosin wikipedia kertoo Tiibetin "kuuluneen Kiinalle" 1950-luvulta saakka. En ole niin vanha, että muistaisin sen olevan ollut itsenäinen, joten kai on tullut luettua maantiedon kirjaa huonosti tuossa 1980-luvun alkupuolella :D


Asiakaspalvelun rautaiset ammattilaiset

Seuraan säännöllisesti ilmailualan erästä foorumia ja eilen, ilmeisesti uutispäivä oli köyhä, koska siellä alettiin kirjoitella suomalaisen kabiinihenkilökunnan palvelusta.
Tiivistäen monen viestin mittaisen keskustelun lyhyesti: välillä minusta tuntui, että olen ainoa, joka haluaa, että matkustamopalveluhenkilö hymyilee (aidosti, mielestäni) asiakkaille lennon alussa ja sen aikana. Olin / olen myös sitä mieltä, että jos ei hymyilytä asiakkaiden edessä, ei kannata hakeutua alalle, missä sellainen on vähän kuin osa työnkuvaa.
Tosin, olen myös sitä mieltä, että jos viihtyy työssään, on helpompi hymyillä. :)

Miksi tämä bloggaus? Olenhan jo ehtinyt vaahdota siellä foorumilla aiheesta tarpeeksi.

No, soitin juuri entisen opinahjoni opintotoimistoon saadakseni sieltä opintosuoritusotteen. Ystävällistä kyllä, soitettuani väärälle puolelle toimistoa, täti Hakutoimisto (se taisi olla hänen nimensä, sillä muuta nimeä hän ei maininnut) siellä suostui tekemään tulosteen, jonka sanoin hakevani myöhemmin tänään kyseisestä paikasta. Siihen loppuikin ystävällisyys. Täti Hakutoimisto kuulosti olevan tosi tympiintynyt vastailemaan puhelimeensa ja toimittamaan asioita. Koetin ystävällisesti tiedustella, haluaako hän esim. entisen opiskelijanumeroni, johon hän vastasi "odota nyt vähän, minun pitää ensin tehdä tämä..." ja hieman myöhemmin vastaus oli "kuule, se on ihan se ja sama..." kun kysyin, tulisinko hakemaan paperin vai lähetetäänkö se minulle postilla.

Ja lopuksi hieman positiivisuutta tähän päivään!

Suosittelen kaikille Yliopistokadulla (onko se se?) sijaitsevaa Wrong Noodle Baria. Ruoka on joo ok, mutta siellä on pari asiakaspalvelijaa töissä, jotka muistavat hymyillä. :) Minun mielestäni se on ihana tapa. :)

Hymyillään, kuulkaas, kun tavataan!


Jo on kummaa

Alle tunti sitten mietin kuumeisesti, miten ja mistä saisin kesätyötä ja lähetin jo varovaisen tiedustelun liittoon, että "mitenkäs sen ansiosidonnaisen kanssa menetellään..."
Äsken puhelin pirahti ja nyt minulla on kesätyöpaikka. Elämä on todella hassua, tiedättekö.

Ja mikä parasta, työkaverit tulevat olemaan todella mukavia. Sekin on kiva tietää jo ennalta. Toivottavasti siellä on myös niitä työkavereita, jotka katosivat työkaveruudesta jo kohta vuosi sitten.

Taidan tuntea oloni huojentuneeksi. Syystä.


Computer problems?!

Siivotessani tietokonettani (kyllä, alan tuota pikaa siirtämään nykyisen koneen sisuksia uusiin kuoriin, vaativa kirurginen toimenpide) löysin taas kilo(tavu)kaupalla kaikkea mahdollista kivaa tauhkaa! :D
Tässä esimerkki:

Dear Tech Support,
Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a distinct slow down in overall system performance - particularly in the Flowers and Jewelry applications, which operated flawlessly under Boyfriend 5.0.
In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, and then installed undesirable programs such as Euro Soccer 04, NBA 3.0 as well as Golf Clubs 4.1.
Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system. I’ve tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail. What can I do?

Signed, Desperate

Dear Desperate,
First keep in mind, Boyfriend 5.0 is an Entertainment Package, while Husband 1.0 is an Operating System.
Please open your web browser and then enter the address “http://I_Thought_You_Loved_Me.html” and try to download Tears 6.0. Don't forget to install the Guilt 3.0 update!
If that application works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewelry 2.0 and Flowers 3.5. Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 (it runs a virus in the background that will eventually seize control of all system resources).
Also, DO NOT attempt to reinstall the Boyfriend 5.0 program. These are unsupported applications and will crash Husband 1.0.
In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider buying additional software to improve memory and performance. We recommend Hot Food 3.0 and Lingerie 7.7.

Good luck, Tech Support