Kahden herneen kolinaa

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2015.

Sebastian Tynkkynen

Törmäsin tänään koulutuntien lomassa Twitterissä Tämän Kylän Homopojan bloggaukseen Sebastian Tynkkysestä (http://tamankylanhomopoika.blogspot.fi/2015/01/totuus-sebastian-tynkkysesta.html) ja se oli mielenkiintoista luettavaa - suosittelen. Kannattaa muuten lukea se ajatuksella ja katsella kirjallisen tuotoksen kommentit myös, niissäkin on asiapitoista tekstiä.

Voiko avoimesti biseksuaaliksi itsensä mieltävä henkilö olla Perussuomalaisten jäsen ja samalla vaikuttaa oman bloginsa mukaan olevan joko jääkylmän objektiivinen tai parisuhdelakia vastaan?
Ilmeisesti voi. Ainakin hra. Tynkkynen voi. Pitäisi varmasti kysellä puolueen johdolta asiasta tarkemmin, mutta kaipa sieltä saisi sellaisen "se mitä makuuhuoneessa tapahtuu on jokaisen oma asia" -vastauksen. Mutta se mitä ihmettelen on tämän sympaattisen uskovaisen, euroviisujakin fanittavan, biseksuaalin tekemä oma "tiekartta". http://blogbook.fi/sebastiantynkkynen/hlbti-vaatimukset-tahtaavat-suomen-sukupuolineutraaliuteen-kaikilla-tasoilla/

On siinä tiekartassa ihan asiallisiakin juttuja. Esimerkiksi liikuntatuntien yhdistäminen, steriloinnin kieltäminen sukupuolenkorjausleikkausten yhteydessä, sukupuoli-identiteetti rikoslakiin viharikosten yhteyteen, perusopetuksen muuttaminen siten, että asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä (antamatta esimerkiksi opettajan oman mielipide- tai puoluetaustan vaikuttaa opetukseen), sekä sukupuolenkorjausleikkauksen alaikärajan poisto.
Muilta osin tuo tiekartta näyttää enemmänkin pelottelulta, minkä maalaamassa tulevaisuudessa ihmisistä tulee I Robot -elokuvan kaltaisia olentoja, joilla ei ole minkäänlaista identiteettiä.

Haluaisin kovasti tietää, mihin kaikkiin Oikeusministeriön toimenpide-ehdotuksiin hra Tynkkynen tiekarttaansa perustelee?

Se, mitä olen esimerkiksi sateenkaariperheistä esitelmää tehdessäni törmännyt on hyvinkin vahva sukupuoliroolittuminen, joka koetaan jopa niin suurena haittana, ettei esimerkiksi perheen puolisot halua mennä äitiys- ja lastenneuvolaan. Ilmeisesti tällainen "epäkohta" voisi olla jotenkin suvaittava paha sen perusteella, ettei tuossa tiekartassa mainita sanallakaan esimerkiksi neuvolaoppaiden sukupuoliroolittumisen neutralointia.

Toinen asia, mikä tajusin Tämän Kylän Homopojan blogista on se, että hra Tynkkynen on viime vuoden loppupuolella (2.11.2014) ollut Aamulehden haastattelussa parisuhdelakia vastaan. (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194937754292/artikkeli/perussuomalaisten+nuorisojohtaja+kuuluu+seksuaalivahemmistoon+sanoo+silti+ei+homoliitolle.html)
Nyt hän omien sanojensa mukaan sanoo asiaan liittyen: "Mutta näistä pysyvistä kannoistani jaksetaan vääntää milloin minkäkin laisia tulkintoja. Minua syytetään monesti mustavalkoisuudesta, mutta sitten kun tulee tällainen asia kyseeseen, vaaditaan mustavalkoisuutta, ja ei anneta mahdollisuutta asettua vaihtoehtojen välille perustelluistakaan syistä." (kts. yllämainitun blogitekstin kommentit)
Edelleenkään en tuosta pysty päättelemään muuta kuin, että hän on edelleen parisuhdelakia vastaan.

Meillä täällä Suomessa on toki mielipide- ja sananvapaus ja kunnoitan sitä. Suuresti.
Niihin arvoihin perustuen kirjoitan myös tätä, arvostelevaakin blogitekstiä.
Ihmettelen nimittäin suuresti, mitä hra Tynkkynen kuvittelee saavuttavansa tällaisilla mielipiteillä - ei luultavasti ainakaan HBLTI-kentän ääniä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Persut luultavasti sitäkin herkemmin ovat äänestämässä häntä, ainakin ne, joita hänen avoin biseksuaalisuutensa ei haittaa. Olettaen tietenkin, että hän on puolueensa ehdokkaana.

"Rukouskutsusta pystyin tunnistamaan ainoastaan sanat “Allahu Akbar”, jotka olin kuullut viime viikolla Facebookissa leviävässä teloitusvideossa, jota en pystynyt katsomaan loppuun saakka."
"Ääni oli läpitunkeva, ja muistan viime reissulta palestiinalaisalueella, kuinka heräsin joka aamu viideltä korvatulppien puuttuessa."
(http://blogbook.fi/sebastiantynkkynen/tapan-sinut-jos-et-kolmannella-kerralla-lausu-nimeani-oikein-muutama-sana-turkin-eurooppalaisuudesta/)

Toisaalta, jos henkilö kirjoittaa tällaista blogiinsa ja on ilmeisen hyvin ulkomaita nähnyt, niin voiko hänen mielipiteitään ottaa edes tosissaan?

Onko hänen bloginsa jollain tavalla aivopestyä persumateriaalia niinkin pitkälle, että sen tarkoitus on onnistua silittämään kaikkia muita vastakarvaan ja saada sitä kautta mahdollisimman paljon mediahuomiota osakseen?

Vai edustaako hra Tynkkynen yksinkertaisesti sellaista arvomaailmaa, jota minä en voi parhaalla tahdollanikaan tuntea omakseni - missään vaiheessa?

Maailmaa ja elämää nähneenä tiedän, että hyvin muutama asia on musta tai valkoinen, sen takia moniin asioihin on vaikea sanoa "juu" tai "ei" tuosta noin vain. Mutta itsensä (seksuaali)vähemmistöön samaistuvana pitäisi voida tukea vähemmistön oikeuksia samanlaisiin oikeuksiin kuin mitä enemmistöllä on.