• Druusi

Asiakaspalvelun rautaiset ammattilaiset

Seuraan säännöllisesti ilmailualan erästä foorumia ja eilen, ilmeisesti uutispäivä oli köyhä, koska siellä alettiin kirjoitella suomalaisen kabiinihenkilökunnan palvelusta.
Tiivistäen monen viestin mittaisen keskustelun lyhyesti: välillä minusta tuntui, että olen ainoa, joka haluaa, että matkustamopalveluhenkilö hymyilee (aidosti, mielestäni) asiakkaille lennon alussa ja sen aikana. Olin / olen myös sitä mieltä, että jos ei hymyilytä asiakkaiden edessä, ei kannata hakeutua alalle, missä sellainen on vähän kuin osa työnkuvaa.
Tosin, olen myös sitä mieltä, että jos viihtyy työssään, on helpompi hymyillä. :)

Miksi tämä bloggaus? Olenhan jo ehtinyt vaahdota siellä foorumilla aiheesta tarpeeksi.

No, soitin juuri entisen opinahjoni opintotoimistoon saadakseni sieltä opintosuoritusotteen. Ystävällistä kyllä, soitettuani väärälle puolelle toimistoa, täti Hakutoimisto (se taisi olla hänen nimensä, sillä muuta nimeä hän ei maininnut) siellä suostui tekemään tulosteen, jonka sanoin hakevani myöhemmin tänään kyseisestä paikasta. Siihen loppuikin ystävällisyys. Täti Hakutoimisto kuulosti olevan tosi tympiintynyt vastailemaan puhelimeensa ja toimittamaan asioita. Koetin ystävällisesti tiedustella, haluaako hän esim. entisen opiskelijanumeroni, johon hän vastasi "odota nyt vähän, minun pitää ensin tehdä tämä..." ja hieman myöhemmin vastaus oli "kuule, se on ihan se ja sama..." kun kysyin, tulisinko hakemaan paperin vai lähetetäänkö se minulle postilla.

Ja lopuksi hieman positiivisuutta tähän päivään!

Suosittelen kaikille Yliopistokadulla (onko se se?) sijaitsevaa Wrong Noodle Baria. Ruoka on joo ok, mutta siellä on pari asiakaspalvelijaa töissä, jotka muistavat hymyillä. :) Minun mielestäni se on ihana tapa. :)

Hymyillään, kuulkaas, kun tavataan!

2 kommenttia

martin

18.3.2008 13:01

Hymy on kasvoja todella kaunistava ilme. Se saa toisenkin helposti hymyilemään.

Roope2

18.3.2008 13:49

Ehdottomasti pitää hymyillä (ja mielellään vielä vähän flirttailla, ainakin miespuolisten minulle). Just oli junassa emäntä, joka oli kehittänyt näennäisesti ystävällisen mutta oikeasti jäätävän ilmeettömän tavan palvella: Kahvi? Maito, sokeri?