Kahden herneen kolinaa

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2009.

Homoystävällisyys vs. Homovastaisuus

Kuten kirjoitin tänään uutisten puolelle, 16 helsinkiläistä yritystä on jo liittynyt listalle, jossa on Hesan homoystävälliset toimitsijat.
Laitoin asiasta linkin myös Naamakirjaprofiiliini ja eräs heterotuttuni kommentoikin sitä omalta osaltaan osuvasti:
"Eikö se ole ihan itsestäänselvyys, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla...? Vai onko muut firmat sitten homovihamielisiä, ei kai?"

Aluksi mietin, mitä tuohon voisi vastata. Eihän se niinkään ole? Vai onko?
Olen sitä mieltä, että tuossa kommentissa on vinha perä; yrityksetkään, jotka eivät ole tuolla listalla, eivät ole homovihamielisiä, per se. Se on ennemminkin ajattelemattomuutta, mitä sieltä suunnalta saattaa tulla.
"Ai, olette varanneet huoneen, missä on yksi, leveä sänky", sanoi hotellin vastaanottovirkailija toissakesänä Irlannissa minulle ja silloiselle (jota luulin elämäni rakkaudeksi, olinpa väärässä) poikaystävälleni, "Voidaan kyllä vaihtaa se kahdeksi erilliseksi sängyksi, kun niitä huoneita on nyt vapaana."

Tällä Helsingin kaupungin juttusella pyritään välttämään näitä tilanteita.
Toisaalta, meilläkin saattaa olla pitkä matka Roomaan - Ikuiseen kaupunkiin.
"Tervetuloa meille. Teille onkin varattu huone, missä on yhteinen sänky. Oikein mukavaa oleskelua täällä. Toivottavasti viihdytte."

Minusta on ihana nähdä, että Suomessakin aletaan kiinnittää huomiota tällaiseen, muissa Pohjoismaissa se on kai vähäisempää (nyt on tunnustettava, etten tiedä ja olen aivan pimennossa asian suhteen - asiasta enemmän tietävät varmasti osaavat ja voivat valaista minua tästä). Miksi ihmeessä joku booking.com laittaa sivuilleen "homoystävällinen" lätkän, minkä takaa löytyy kuitenkin ne kaikki samat hotellit, kuin ilman sitäkin? Ei ole homoystävällisyyttä ehdottaa ensimmäisenä vaihtoehtona kahdelle miehelle erillisiä sänkyjä sillä tavalla, että asiakas joutuu itse sanomaan, että "tässä ei kuulkaas ole oikeasti mitään virhettä, tiedän mitä varaan".

'nuff said.