• Puuteripoika

Superfood

Päivät ja viikot tuntuu niin nopeesti juoksevan ettei flunssan jälkeen tunnu takaisin rytmiin pääsevän millään :/ Kolme viikkoo kipeenä oloa on semmone aika etten oo ikinä kokenu...

Mun rakas kampaajaystävä arveli et mun vitamiinitasot on päässy liian alas tippuun ja kehotti mua tilaamaan goji-marjoja ja muuta superfoodia jenkeistä. Meidän omissa marjoissa ei oo läheskään samoja vitamiinimääriä ku goji-marjoissa, joten miks vaivautua ostaan jotain viinimarjaa tai mustikkaa jos siitä ei samaa hyötyä sais?

Toinen juttu on D-vitamiini. Mä oon jo kauan tilannu iherbistä tosi vahvaa D-vitskua ja uskon et pitkäl tähtäimel se lisää jaksamista ja vähentää flunssia. Onhan ihan fakta ettei suomalaisten lääkäreiden suosittelemat määrät D:tä riitä yhtään mihinkään. Amerikoissa tässäkin asiassa edelläkävijöitä ollaan. Meillä taas vastustetaan aina kaikkee uutta :/

6 kommenttia

arosusi

5.3.2013 17:34

Ei se mitään sinänsä auta, mutta jos kuitenkin haluat goji-marjoja syödä, niin ne on Suomessakin jo niin mainstreamia, että niitä saa esim. primasta ja varmasti myös stockalta jne. Eli ei tarvii alkaa postimaksuja maksella.

Puuteripoika

6.3.2013 14:33

Miksei auttais. Toki meiltäkin saa mut luotan kuiteski enempi hyviin laadukkaisiin toimittajiin niinku iherbiin. Suomesta voi ties mitä saada ellei oo tarkkana..

arkadas

6.3.2013 18:20

Laadukkaisiin toimittajiin? Suomesta voi saada ties mitä? Noita väittämiä en ihan allekirjoittaisi suoraan elintarvikelogistiikkaan ja -hygieniamääräyksiin perehtyneenä. Mutta makunsa kullakin.

draconfly

6.3.2013 21:57

Nojaa, suurin osa netistä tilatuista lääkkeistä on jotain ihan muuta kuin mitä on tilattu, goji-marjojakin on jäänyt tullissa kiinni torjunta-ainepitoisuuksien takia.

Mitä d-vitamiiniin tulee, niin liian runsas käyttö (yli kymmenkertaisesti yli suosituksen pidemmän aikaa) voi aiheuttaa vaarallisen myrkytystilan, joten en niitäkään söisi kuin karkkia. Toki puutostila on yleisempi, itse syön 17 mikrogrammaa päivässä.

Puuteripoika

7.3.2013 13:34

Niin, kantsii miettiä mistä ostaa. Väitän että isot firmat kuten iherb ei ota riskejä siitä että maine menee. Samaa en usko jostain pienestä luontaiskaupasta.

D-vitamiinin suhteen taas se vääntö jatkuu ja jatkuu. Suomessa ollaan varovaisia kun taas jenkeissä vedetään sitä oikein kunnolla. Musta joku 50 mikrogrammaa ei oo vielä erityisen paljon...

Torontosta

9.3.2013 01:49

Osta vain C,D vitamins with omega, kaupasta ne on hyvin reguloitu ja suojattu laakefirmoissa valtion hyvaksymisessa. Tai osta multivitamin jossa on myos mineraaleja ja muita hyodyllisia onko teilla Centrum Vitamines? Ne ovat hyvia.