• sleepygay

Peilatkaa, hyvät ihmiset

Olen usein miettinyt sitä, että ymmärtävätkö nämä antihomokiihkoilijafundamentalistikonservatiivit ollenkaan, että he puhuvat ihan oikeista tuntevista ihmisistä? Siis esimerkiksi Ajankohtaisessa kakkosessa haastateltu kemijärveläinen pappi sanoi homoseksuaaleja marginaaliseksi ongelmaksi ja että homot kärsivät jostain psykologisesta taantumasta. Eikö hänelle sattunut tulemaan mieleen, että hänen sanansa kuulee joku todellinen ihminen, muukin kuin vain edessä oleva toimittaja. Ei ihmisistä saa puhua niin kuin jostain koloradonkuoriaisista. Tai ehkä hän vain ajattelee, että homot ovat saatanan vallassa oleva tunteeton joukko, joka vain kapinoi "normaalia seksuaalisuutta" vastaan. Ja varsinkin kun hänen mielipiteilleen ei ollut minkäänlaista totuuspohjaa. Olihan siinä tietysti jotain alkeellista psykologiaa, että hänen puheensa edes kuulostaa etäisesti uskottavalta,mutta luuleeko hän todella, että jollain keittiöpsykologialla tekee yhtään mitään? Olisi edes pysynyt siinä ikuisessa sodoma ja gomorra virressä, mutta kun ei.

Samaa olen miettinyt myös muistellessani erästä kesäpäivää vanhoillislestadiolaisten suviseuroissa. Siellä oli puhumassa joku amerikkalainen juuri tästä samaisesta aiheesta. Hän tosin oli sitä mieltä, että homoseksuaalisuus on vain joku muoti-ilmiö ja valinta. Mietin vain, että miltä mahtoi tuntua paikalla olleista ei-heteroseksuaaleista. Paikalla oli takuulla muitakin vähemmistöjen edustajia kuin minä. Ihmisiä kaiken kaikkiaan oli varmaan 30 000, joten paikalla on täytynyt olla muutamia satoja ei-heteroseksuaaleja (Helsingin yliopiston mallin mukaan). Moni heistä tunsi varmasti samalle kuin minäkin.

Samaa asiaa olen myös pohtinut homotutkimuksesta. Miksi homoseksuaalisuutta tulee tutkia, kun eihän se ole sairaus? Monet tutkijat varmaan tutkivat asiaa hyväntahtoisesti, jotta voivat todistaa sen, että homoseksuaalisuus on vain esimerkiksi ruskeasilmäisyyteen verrattava ominaisuus, mutta varmasti on pahiksiakin. Ja vaikka joku tutkiikin hyvää hyvyyttään, voidaan tutkimustuloksia käyttää väärin. Ja tulevatko hekään ajatelleeksi sitä, että he tutkivat nyt toista ajattelevaa ja tuntevaa ihmistä, eivät merenpohjan sedimenttiä. Totta kai tieteellisessä tutkimuksessa on eettisiä laatuvaatimuksia, mutta silti.

Varsinkin uskonnolliset kiihkoilijat saisivat ennen suunsa aukaisemista pysähtyä hetkeksi miettimään palveleeko heidän puheensa suurenpaa hyvää. Raamatussakin sanotaan, kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.

3 kommenttia

Mahakas

3.8.2008 09:29

No meitä on moneen junaan. Ei kaikki uskovatkaan homoja lyttää maahan. Toisaalta itsellä kokemusta tuosta lyttäämis puolesta uskovien puolelta, syy miksen mihinkään kirkkoon enää kuulu. Vanhemmatkin jaksoivat paasata kaikista homoista perversseinä paholaisen omina jne. No kun ilmoitin olevani homo oli kuulemma tuon asian suhteen tullut vähän tabuksi koko sana (pikku veljen kertoman perusteella). Osalle vanhoista tutuista oli vain sanottu et mä muutin pois ja siksi erosin kirkosta jne.
Tuosta keittiö psykoilusta sen verran että osa papeistahan lyttää psykologit täysin maanrakoon ja nostaa kirkon piirissä toimivat sielunparantajat ykköstasolle. Mikä on kyllä täysin huuhaata, osa noista kun ei ole psykologiia nähnyt muualla kuin hellan ja nyrkin välis.
Omassa srkssa asuinpaikkakunnallani oli meitä hombeja 2 kpl, kumpainenkin nyt kirkosta eronneita.

sleepygay

3.8.2008 13:46

Aika näyttää kummalle kannalle valtionkirkko päätyy...

martin

4.8.2008 02:16

sleepygay - Jumala on siunannut Sinua ajatuksen terävyydellä ja lämmöllä!