• sleepygay

Official apology

Eli suomeksi virallinen anteeksipyyntö.

Kesäpoika (ja periaatteelisesti joitain muita) joutui tahattomasti tulilinjalleni. Olen tänään ollut tapahtuneeseen erittäin kyrpiintynyt ja purin turhaumani ja ärsyyntyneisyyteni töysin vääriin ihmisiin. Kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiin, joten minun ei olisi näin pitänyt hermostua kesäpojan kommentista.

Olen kuitenkin tästä asiasta niin varma, että en hellitä ennen kuin olen itse siihen valmis.

Siis: Nöyrimmät anteeksipyyntöni kaikille tulilinjalle joutuneille!

5 kommenttia

inshallah

22.7.2007 23:01

Haitko muuten Kuopioon opiskelemaan? Sain itse siellä psykologin haastattelussa tosi pahasti "turpaan" pyrkiessäni opiskelemaan, enkä päässyt läheskään sisään, mutta onneksi pääsin toiseen kouluun eri paikkakunnalle. Lopputulos ihan sama. Tällä hetkellä töissä sairaanhoitajana oikein hyvässä ja arvostetussa sairaalassa.

sleepygay

22.7.2007 23:08

Juu, Kuopioon hain. Mitenkäs sinä pykolokilta turpiin sait? Hakisin muualle, mutta kulta ei halua muuttaa.

sleepygay

22.7.2007 23:12

Olikos sulla muuten sama järjestäjä, eli Suomen Psykologikeskus? Ja entäs siellä toisessa paikassa, jonne pääsit?

inshallah

23.7.2007 00:40

Se psykologi tarttui joihinkin asioihin aika tiukasti. Homouttani en tuonut mitenkään esille, mutta tarkoitukseni oli vastata kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti ja jotkut vastaukset eivät psykologia miellyttäneet. Tällaisella julkisella foorumilla en viitsi niitä alkaa selittelemään eikä ko. asia varmasti sinua ole koskettanut elämässäsi. Suomen Psykologikeskus oli järjestänyt sen testauksen. Pääsin saamallani pistemäärällä toiseen kouluun. Kävin testeissä siis vain Kuopiossa. Jälkeenpäin kuulin eräältä hoitotyön lehtorilta tärkeää faktaa psykologisista testeistä, joka pisti miettimään, että oikeastaan älyttömän hyvä asia että niitä järjestetään. Esim. Helsingissä Stadiassa kuulemma ei enää moisia testejä järjestetä ja sen huomaa mm. joidenkin opiskelijoiden moraalin tasossa. Eikö siellä Kuopion ympäristössä ole muita ammattikorkeakouluja joissa sh:n tutkinnon voi suorittaa, esim. Iisalmella? Lykkyä sulle, ja toivottavasti pääset haluamallesi alalle. Työ on kaikkine miinuspuolineen mukavaa, ja kun omaa motiiviani tiedusteltiin testeissä sanoin haluavani työhön, jonka olemassa olon oikeutusta tai tarpeellisuutta ei kenenkään koskaan tarvitse miettiä tai kyseenalaistaa. Tärkeää on myös pitää ihmisistä, sisäistää ihmisarvon merkitys työssään ja läpä läpä, totta kaikki.. Hauskaa kesää sulle ja kullallesi!

sleepygay

23.7.2007 10:48

Kiitoksia inshallah!

En oikein tiedä, että onko siitä iisalmestakaan nyt mitään iloa, koska se on samaa ammattikorkeakoulua ja sinne taisi olla yhtä paljon aloituspaikkoja. Lisäksi siellä käydään täällä Kuopiossa tekemässä se soveltuvuuskoe. Eikä tässä Kuopion lähellä nyt niin paljon ole paikkoja. Niin tosiaan. Sekin saattaa vaikuttaa, kun koko soveltuvuuskokeeni oli siis hylätty. Ei taida paljon houkutella minua opiskelemaan ottaa.

Soveltuvuuskokeissa on vähän liikaa sellaisia asioita, jotka eivät välttämättä toimi. Ja yksi niistä on haastattelu. Sitä kun ei oikein voi mitenkään "standardisoida". Olen lukenut psykaa lukiossa niin paljon kuin mahdollista, joten jotakin tiedän. Esimerkiksi se on yksi tiedostettu ongelma, että haastattelija saattaa tarttua sellaisiin asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä koulutuksen tai töissä pärjäämisen kanssa. Esimerkiksi, jos kysytään perheestä ja selviääkin testattavan homoseksuaalisuus, se saattaa vaikuttaa valintaan, vaikka sen ei pitäisi.

Jotain sille soveltuvuuskokeelle on kuitenkin tehtävä. Joskus telkussa oli jonkun ammattikorkeakoulussa opiskelleen haastattelu ja hänelle oli käynyt niin, että yhdessä ammattikorkeakoulussa oli tullut surkeat pisteet s.kokeessa, mutta toisessa suunnilleen samoilla vastauksilla oli tullut lähes täydet pisteet. Minusta se kyllä jo kertoo jostain ongelmista.

Hyvää kesää kaikille! :)