• sleepygay

K&K

Tämän päivän Kirkko & Kaupunki -lehdessä oli "laatikko" lehden alussa, jonka otsikko on "Iankaikkisesti" ja itse teksti menee näin: "Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita. Älkää julistako ketään syyllisiksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan. Antakaa, niin teillekin annetaan. Runsas mitta, tiiviiksi paineltu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan." Ko. katkelma on Luukkaan evankeliumista.

Minusta tämä liittyy erittäin läheisesti tähän suuren suuren "homokeskusteluun", jota on käyty kirkossa ja sen ympärillä jo vuosikausia. Eivätkö nämä Jeesuksen sanat tarkoita sitä, että koko tämä "keskustelu" on turha, koska asiassa ei ole mitään ihmisten päätettävissä olevaa. Ko. kohtaahan voisi vaikka jatkaa vaikka niin, että siunatkaa, jotta teidätkin siunataan (vink vink)?

Periaatteessahan kyse on ihan vain siitä, mitä kohtia Raamatusta haluaa käyttää. Kiinnostaako enemmän tietyt Mooseksen kirjojen kohdat (ei tietenkään ne kaikki, vain sopivin osin). Vai onko kenties kiinnostuneempi yleisemmistä ohjenuorista, joita voi periaatteessa soveltaa kaikilla elämän osa-alueilla ja mihin tilanteeseen vain.