• sleepygay

Ilmoituspäivä

keskiviikkona oli oikea suurten ilmoitusten päviä. Ja nimenomaan koulussa. Ensin koulukaveri ilmoitti, että hänellä on haimasyöpä. Aluksi lääkärit luuli, että hänellä on sappikiviä, mutta ultraäänessä tulikin ilmi, että kyseessä on pitkälle edennyt haimasyöpä. Ensiksi sanottiin, että ei voi leikata, koska syöpä on kietoutunut tosi isojen valtimoiden ympärille. Elinaikaa annettiin korkeintaan muutama kuukausi. Nyt lääkärit kuitenkin onneksi leikkaavat parin viikon kuluttua. Leikkauksessa on tietenkin tosi isoja riskejä.

Sädehoitoa ei voi antaa, koska se saattaisi tehdä syövästä vielä agressiivisemman ja saada sen levittämään etäpesäkkeitä.

En voi kuin ihmetellä ystäväni rohkeutta. Hän uskalsi mennä luokan eteen ja kertoa asiasta. Itse olisin varmaan käpertynyt kuoreeni ja lopettanut koulun kertomatta syitä sen paremmin.

Toivon todella, että ystäväni selviää leikkauksesta ja paranee. Hänellä on ollut todella vaikea vaihe elämässään muutamana viime vuonna. Ensin avioero ja sitten vielä oman lapsen itsemurhayritys. Nyt kaikki kuitenkin menee hyvin, hänellä on uusi kumppanikin elämässään. Hän, jos kuka ansaitsee mielestäni uuden mahdollisuuden.

Toinen ikävä ilmoitus on se, että meidän koulumme muuttaa ehkä jopa koko Kuopiosta pois todennäköisesti Siilinjärvelle. Se tietää monelle luokkatoverilleni pahoja vaikeuksia koulun jatkamiseen, koska matka pitenee niin paljon. Suurin osa opiskelijoista on aikuisia ja monella on lapsia. Ainakin se vaatii isoja ponnistuksia.

Koulu muuttaa sen takia, kun luokkatilamme menivät käyttökieltoon. Tutkimuksissa (joista koulussa ei kukaan tiennyt oikeastaan mitään) on todettu, että luokissa on hometta tms. ja ilmanvaihto on tosi huono. Tilojen vuokraaja, Senaattikiinteistöt, ilmoitti heti, että se ei ainakaan aio tehdä mitään asian eteen. Tosi mukavaa, että siellä ollaan niin "avuliaita". Koulu yrittää etsiä nyt kohtuuhintaisia luokkatiloja lähistöltä, mutta sellaisia ei ainakaan toistaiseksi ole löytynyt. Ärsyttävää!

4 kommenttia

kesäpoika

17.5.2008 13:57

Mulla kuoli ystävä haimasyöpään. Diagnoosia tehdessä elinaikaa annettiin myös arviolta kuukausi, hän eli vähän yli vuoden ja hämmästytti hoitavat lääkärit. :)

Napalmia

17.5.2008 22:03

Todella ikävää.

Uskooko koulukaverisi Jumalaan? Toivoisin, että hän kääntyisi rukouksessa myös Jeesuksen puoleen. Esirukouksin.

martin

18.5.2008 00:00

Kaikkea hyvää ystävällesi. Hänen hyvänsä olkoon rukousten kohteena.
Toivon, sleepygay, että terveytenne säilyy koulun homeesta huolimatta. Senaattikiinteistössäkin voitaisiin ymmärtää, että ilman rakkautta vuokraaja ei ole mitään. Pitäkää kiinni terveydestänne ja siunausta!

sleepygay

18.5.2008 20:34

Sepä se siinä koulun homeessa on, että kukaan ei ole missään nähnyt oikeaa hometta, vaikka sitä muka pitäisi olla kellarissa selkeänä kasvustona. Eikä kukaan ole oireillut. kahdella opiskelijalla on astma, eikä heilläkään ole ollut mitään oireita.

Ysätäni uskoo toki Jumalaan. Onneksi hänellä on paljon ystäviä, jotka osaavat tukea häntä.