Rokkihomokokemuksia

Näytetään bloggaukset elokuulta 2006.

Tuittupää

Olen tuittupää. Valitin ja reuhoin aamulla ties mistä ison tuntuisista mutta pienistä asioista ja suututin sekä kumppanini että itseni. Vaikka olin vain väsynyt... Taidan tehdä mitä vain ettei arki olisi tasaista? Sanoin kyllä pahasti, sen osaan... Ja sitten itsekseni lepyin ja kaduin. No, illalla pitää keksiä jotain pientä mukavaa. Tai isomminkin mukavaa. No, ei kanssani eläminen ainakaan tylsää ole, sen tiedän.

Voisin kyllä yrittää antaa tasaiselle ja miksei tylsyydellekin vähän tilaa. Kun pitää kaikkiin töihinkin keskittyä, molempien. No, sitten joskus.


Tärkeitä asioita X

TIETOKONEET JA VERKKOMAAILMA

Elämäni kymmenen tärkeimmän asian joukkoon kuuluvat tietokoneet ja verkkomaailma.
Laitanpa sen top ten -listani kymmenenneksi.

Työni puolesta olen erittäin vahvasti sidoksissa tietokoneisiin. Eilen asensin - ihan itse! - uusia luku-, ja kuvaohjelmia koneeseeni. Vasta kun oli valmista, tiesin tehneeni homman oikein - ehkä. Monen meistä oletetaan automaattisesti hankkineen perustietotaito näissä asioissa, ja sitten eikun säheltämään. Teen parhaani mukaan, tietty, kuten monia muitakin asioita, joita tässä elämässä näemmä vaan sysäytyy tekemään, etukäteisoletuksena tietotaitoa ties mihin.

Vaikka oikeasti sitä saattaa osata ja tietää aika vähän, ennen kuin Ryhtyy.

Minä käytän atk-resurssejani lähinnä tekstinkäsittelyihin. Tuhlausta? -No, sellaisenaankin Aika Paljon vanhoihin kirjoituskoneisiin verrattuna reipasta toimintaa. Kuvienkäsittelyihin olen etenemässä. Itsekseni en osaa vielä, vaan tarvitsen apua - joskus kädestä pitoa aivan kirjaimellisesti. Mutta tästäpä noustaan vain ylöspäin...

- - -

Verkkomaailma taas, kuinka lattea fraasi informaatiovallankumous jo mahtaakaan olla? No, siitä kai on kysymys. Vaikka koen turvalliseksi kaikenlaiset hakuteokset ja yleensäkin kirjat hyllyissäni siellä täällä, internetistä melkein kaiken saa, ja nopeasti. Siis informaatiota.

Että: "Kato netistä, sieltä löytyy nykyään kaikkea". Tällainen fraasi kerrottiin minulle vitsinä laiskasta opettajasta. Tämä laiska katsoo netistä itse monenlaisia aisoita ja kehottaa aina vaan ystäviäänkin tekemään niin, muu voi olla jopa ajanhukkaa.

Kirjalliset, musiikilliset kokemukset ovat toinen juttu, ja niistä tuonnempana, ylempänä tätä listaa.

Osaa noista voi kai saada verkostakin? Siinä kohtaa olen vielä tietotaidoissani kesken... Musiikkia sieltä (siis sieltä täältä täältä) on tarttunut käsiin, mutta syventynyt, pitkäjännitteisempi luku- tai kuuntelukokemus vaatii minun kohdallani muita foorumeja... Ainakin toistaiseksi.

Ja verkosta saa seuraa, jos haluaa...
Saapa keskustelukokemuksiakin, moiseen olen täällä Ranneliikkeessäkin ryhtynyt useampaan sataan kertaa. Useampaan sataan! Ja nyt vielä tämä blogi...

- - -

Olkoon tuossa yllä oleva kokoelma sekavia mietteitä ja latteuksia pohdinta yhdestä kymmenestä tärkeimmästä asiastani. Lisää tulee sittemmin.

- - -

Ja minulle SAA antaa vinkkejä atk-tietotaidosta kuvienkäsittelyjen suhteen. Enhän, hemmetti vieköön, osaa vielä tännekään mitään laittaa.


Klik 2

Oh-hoh.

Minä juon liikaa. Poltan liikaa. Haluan liikaa asioita.
Vaadin ajoittain ehkä myös liikoja itseltäni - ja lähimmäisiltäni myös. Ja sitten petyn.
Ja sitten ärsyynnyn.

Omien töitteni tekemisten suhteen vain liikaa
tai liian vähän tuntuu olevan sopivasti.
Päällä on tasainen epäsuhdan kokemus, ja
syyllisyyden kokemus tai "hui hai olenpa taas
välinpitämättömästi huoleton" -kokemus.

Ketä kiinnostaa? -No, tämä on nettipäiväkirja.
Riittää siis että kiinnostaa itseäni.

Kun täällä joku kuitenkin käy, laitan tänne vastaisuudessa
keskusteluja oman elämäni tärkeimmistä asioista.
Opiksi ja varoitukseksi.
Ehkä voin apuakin välillä pyytää.

Töiden keskeltä ärtynein terv, -R