• oscari

Uskovaitset ja homoyhteisöt

Arkkipiisåpa Desmond TUTU
Arkkipiisåpa Desmond TUTU

Joskus ainoa tapa tavoittaa homovastaiset uskonnolliset ihmiset on, että viestitetään heille viestillä homojen hyväksymisestä jonkun kunnioitetun ja syvästi arvostetun uskonnollisen hahmon kautta. Ja juuri sitä tunnettu Etelä-Afrikkalainen arkkipiispa Desmond Tutu teki, kun kannusti kristittyjä tukemaan homojen ja muiden seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.
Tutu on koko maailmassa tunnettu ihmisoikeuksien puolesta taistelija. Hän omien sanojensa vastusti anti-homoseksuaalista ajatusmaailmaa tai lakeja. Hän toimi näin samankaltaisella kiintymyksellä kuin rasisminvastaisessa taistelussaankin.
Saammeko mistään lähempää vastaavaa kuin Tutu oli ja voisimmeko hänen avullaan vaikuttaa esim. tuohon rouva räsäseen?

Kirjoitettaessa soi Matteuspassio

4 kommenttia

martin

10.5.2022 13:48

Meillä on nyt Suomessa evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma tukemassa meitä (ja on ollut jo useita arkkipiispoja 1970-luvulta saakka tukemassa hbtq+ -yhteisöä).
Älkäämme seuratko ketään muuta kuin Herraa Jeesusta. Näin sekä P.R. että me.

JuhaniV

10.5.2022 23:15

Martin, ketä islaminuskoisen homon pitäisi mielestäsi seurata?

human

30.6.2022 23:41

Miksi pitäisi jumittua luonnottomiin, takapajuisiin, lähimmäistenrakkaudettomiin humpuukiuskomuksiin, joissa on pervessejä umpiitsekkäitä ohjeita "tehdä toiselle niin kuin haluaa itselleen tehtävän".

Desmond Tutukaan ei repinyt raamatuista pois niitä karmivia vihapuheita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ja heteroseksuaalisesti suuntautuneitakaan vastaan.

Järjen käytöllä sen sijaan esim.: Toimi toista kohtaan niin kuin toinen haluaa itseään kohdeltavan. Tai monta muuta hyvää variaatiota toimia. Eli unohda abrahaminen itsekkyys.

Parasta, mitä etenkin noitten Lähi-idän uskomusten ja muittenkin kiveen kirjoitettujen, vain ukkeli-uskomus-sepustusten kanssa voi ja kannattaa tehdä, on pitää huolta ettei lapsia enään lisää aivopestä noihin "hengelliselä pedofilialla" ja jättää nuo taaksemme.

uskotteluhan ei ole ihmiseläintenkään perustarpeita laisinkaan.
Mutta aidot hyvät asiat ovat.