• oscari

Masturbaation päivä

Maailma ehkä muuttuu, usein jopa hullummaksi. Kuitenkin miellä on jotain meille itselle merkityksellistä. Meillä on pääsääntöisesti kyky ja kunto nauttia masturbaatiosta.

Tänään, kansainvälisenä masturbaation päivänä, jokaiselle on annettava oikeus ja mahdollisuus nauttia itsestään.

jopa värikkäästi kuten kuvamme taitelija tekee!

David Digits Penis
David Digits Penis

1 kommentti

JuhaniV

9.5.2022 21:42

Oscari: "...jokaiselle on annettava oikeus ja mahdollisuus nauttia itsestään."

Puhut asiaa. Mutta kuinka mahdollisuus toteutuu esimerkiksi silloin kun on kysymys vaikeasti vammaisesta henkilöstä. Entäpä, jos hänellä ei olekaan käsiä, joilla tuollaista mahdollisuutta saattaisi toteuttaa? Silloin tarvitaan muita käsiä. Niitä kyllä on, mutta sellaisesta ei juurikaan uskalleta puhua, eli seksuaalisesta auttamistyöstä. Pelätään torjumista ja leimaamista taikka pahempaakin.

Kysyin kerran naispuoliselta tutulta sairaanhoitajalta, että kuinka hän toimisi, jos potilaana olisi pahoin vammautunut nuori mies, jolta testosteronia näyttää pursuavan korvistakin. Mieleeni tuli nimittäin tapaus, jossa vakavan moottoripyöräonnettomuuden seurauksena nuoren miehen raajat oli kipsattu. Käsiä hän ei voinut käyttää mitenkään.

Tuttavani meni tuosta kysymyksestä täysin lukkoon. Hän ei vastannut sanaakaan. Tein siitä johtopäätöksen, ettei asia ollut hänelle lainkaan uusi. Hän oli mitä todennäköisimmin ollut jollekin se tarpeellinen auttava käsi.

Tuntemani, molemmat kätensä menettänyt henkilö valitti katkerana, kuinka epätoivoista seksi oli hänen koettaessaan tumputtaa nenäliinaan kömpelöllä proteesillaan. Hänellä ei siihen aikaan ollut kumppania, myöhemmin onnekkaasti kylläkin.

Ammattilaisten, kuten sairaanhoitajien kohdalla vaikeus on siinä, että ammatilliset rajat ylitetään ja seurauksena voi olla ristiriitoja ja myös vakavampiakin asioita. Esimerkkinä tästä on vuosikymmenien takainen tapaus, jossa hyvin kuuluisa miespuolinen psykiatri oli "auttanut" naispotilastaan. Nainen teki kantelun tms. Asia tuli julki tavalla, jota en nyt muista. En muista enää myöskään oliko kysymyksessä molemminpuolinen asian hyväksyminen vaiko naisen virittämä ansa. Hurja julkinen sotku siitä seurasi. Jotenkin asialle pantiin piste. Oikeus määräsi psykiatrin ammatilliseen valvontaan.

Liikutaan siis herkillä alueilla. Vammainen kuitenkin tarvitsisi apua seksuaalisuutensa toteuttamisessa ja siihen hänellä on oltava oikeus tavalla taikka toisella niin halutessaan.