• oscari

Ranskan ensimmäinen LGBT+ -oikeuksien suurlähettiläs

Ranskan presidentti lupasi viimeisimmän vaalikamppailunsa aikana nimittää tämän alueen toimintojen suurlähettilään.

26. syyskuuta ministerineuvoston pöytäkirjaan on kirjattu, että ”Eurooppa- ja ulkoasiainministerin ehdotuksesta Jean-Marc Berthon nimitetään LGBT+ -oikeuksien suurlähettilääksi”.

Tehtävään nimitetty Jean-Marc Berthon on 56 vuotias vanhempi virkamies ja hän toimi 2018-2019 presidenti Emmanuel Macronin ihmisoikeuksista vastaavana neuvonantajana. Sen jälkeen hän toimi La Francophonien kansainvälisen järjestön henkilöstöpäällikkönä. Sittemmin hän on toiminut kansalaisuusministeri Marlène Schiappan neuvonantajana.

Amnesty Internationalin LGBTQI+m -asioiden johtaja Sébastian Tüller onkin todennut: ”On hyvä uutinen, että Ranska nimittää vihdoin suurlähettilään koordinoimaan Ranskan kansainvälistä HLBTI+ -ihmisten ihmisoikeuksien suojelemiseksi ja edistämiseksi, mutta meidän on nyt varmistettava, että kunnianhimoisiin toimiin tällä alalla osoitetaan riittävästi resursseja”.

Jean-Marc Berthon
Jean-Marc Berthon

1 kommentti

oliviakate

15.1.2024 11:48

Hei, olen Olivia, voit kirjoittaa suoraan sähköpostiini, että kerron lisää minusta ja lähetän sinulle lisää kuviani (kateolivia340@gmail.com)