• oscari

Maailman valloittaja Klaus Mäkelä

Ranskalainen blogisivusto: Gay Cultes, Un peu de gayté dans ce monde de brutes julkaisi tänään oheisen, pikaisesti väännetyn, kirjoituksen ja siihen oli liitetty kolme suositusta YouTubesta.

Klaus Mäkelä: jos hän olisi ainoastaan komea…

Orchestre de Paris toimii tällä hetkellä enemmän kuin lahjallaan suomalaisen kapellimestarin Klaus Mäkelän johdolla (kuunnelkaa hänen Sibeliustaan). Tämä nuori muusikko, alkujaan sellisti, on jo kaikkien suurten kansainvälisten orkestereiden halajama. Upean oman orkesterimme johtajan pestin lisäksi (upeaa fransut), hän on myös Oslon filharmonikkojen ylikapellimestari, ja pian hän on Amsterdamin kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin johtajana. Toistaiseksi tässä kaikki. Kuitenkin voi lukea enemmän asiasta YouTubesta (niin Mahlerista kuin ”Chosta”): näin saatte tietää, miksi musiikkimaailma on ottanut hänet vastaan todellisena löytönä.

Alempana on hyvin inspiroiva Ravelin Pavane. Pariisin Filharmonian konsertissa Mäkelä laski puikkonsa liittyäkseen Gauthier Capucon kanssa ylimääräiseen esitykseen, joka hurmasi Pierre Boulez-salin yleisön. 26-vuotiaana Mäkelä ei ole ainoastaan komea ja sympaattinen: olemme saaneet hänessä suuren taitelijan.

Voitte lukea tällä hetkellä. K. Mäkelän haastattelun Tèlèrama-lehdestä n:o 3802 (26. marraskuuta ja 2. joulukuuta)

https://youtu.be/LouYxRdnXVM

https://youtu.be/Fkp9scT0eZ8

https://youtu.be/10U4kKALvwM

1 kommentti

oliviakate

15.1.2024 11:42

Sunt Olivia, vă rog să mă contactați, am ceva de discutat cu dvs. prin e-mailul meu pentru o comunicare ușoară (emersonolivia340@gmail.com)