• oscari

Päivä oli ihana!

Joskus sattuu kohdalle päivä, joka täytää mielen tyytyväisyydellä ja jopa ehkä onnellakin. Eilinen päivä oli minulle juuri tuollainen.

Tapahtui hieno Ari-Pekka Liukkosen esiintyminen ensimmäisenä aktiivista kilpauraa tekevänä urheilijana. Kun hän vileä erittäin fiksusti sanoi, että toivottavasti joskus kenenkään urheilijan homous ei ole uutisen arvoinen, vaan se on osa tavallista elämää.

Sitten kun etsin Youtubesta Jukka Takalon "Jokainen on vähän homo" kappaleesta tehtyä venäjänkielistä versiota, niin löysin niitä kaksi hivenen erilaista:

https://www.youtube.com/watch?v=T-YSNvN9hqQ
https://www.youtube.com/watch?v=blgvh2YY40w

Olin tyytyväinen löytööni ja toivon, että ne kuluvat mahdollisimman monen venäläisenkin korvissa.

Sitten kuin vahingossa osuin aivan tuntemattomalle sivstolle, joka taas kertoo omasta tyhmyydestäni ja tietämäöömyydestäni. Kysymys on neljän noin puolen tunnin mittaisen dokumentin sarjasta. Ne kannattaa katsoa. Olen siellä minäkin mukana Vanhan kirkon ruttopuiston mielenosoituksessa Seppo Kivistön puolesta. Nostalgiaa siis enemmän kuin paljon.

Dokumentit löytää Youtubesta hakusanalla Homo-Suomen historia, siis kaikki neljä osaa.

Homo-Suomen historia 1/4 Minäkö sellainen?

Homo-Suomen historia 2/4 Kaapista ulos.

Homo-Suomen historia 3/4 Arkea ja alakulttuureja.

Homo-Suomen historia 4/4 Oikeutta!

Varmaankin ne on esitetty esim. televisiossa, mutta kun en sellaista omista, niin ovat jääneet huomiota. Ehkä tämä postaukseni palvelee muitakin tietämättömiä.

3 kommenttia

martin

5.2.2014 23:17

Kiitos!

Olli Stålström

7.2.2014 18:48

Kiitos Oscarille, että julkaisit tämän historiallisen ja upean dokumentin ranneliikkeessä.

Oletko muuten varmistanut tekijänoikeuskysymykset, että onko sulla oikeus esittää nämä
julkisesti?

oscari

9.2.2014 10:44

Olli hyvö, ei minulla ole mitään oikeuksia, ja oli laittavinani tänne vain linkit ao. ohjelmiin Youtubessa, mutta jotenkin ne vain tulisi ihan kokonaisina näkyviin. Pitäisiköhän yritää muuttaa van linkeiksi?