• oscari

Jenkkiuimari tuli kaapista

Yhdysvaltain uintimaajoukkueen jäsen Abrahm DeVine tuli kaapista sunnuntaina 16. syyskuuta toteamallla ”On homourheilija. Meitä ei ole montaa ja siksi se oli minulle erittäin vaiketa tulla kaapista omalle ja kertoa se omalle joukkueelleni”. Näin hän sanoin Swimming World Magazine toimittajalle.

Abrahm on 400 metrin sekauinnin kansallinen mestari ja hän on pitkään taistellut oman seksuaalisuutensa kanssa. Jopa hän on joskus kyseenalaistanut itse oman uimariuransa:

”Kehittyminen homoseksuaalisena urheilijana missä tahansa urheilussa on todella rankkaa. On kehittynyt monilla urheilun alueilla kulttuuri, joissa homo on todella loukkaava sanonta. Se jotain sellaista, jotka tapahtuu kaikkialla ja joskus se vien halun harjoittelemisesta ja haluan olla mukana tiimissä”. Abrahm valmistui ulostuloon keskustelemalla asiasta entisen joukkuetoverinsa Max Williamsonin kanssa, joka vakuutti, ”että pysyy aina ystävänä”.

Abrahm on 22-vuotias ja huomasi nopeasti, että hänen vaitiolonsa oli ollut tarpeetonta. Joukkuetovereiden ja valmentajien reaktiot olivat erinomaisen myönteisiä.

Valokuvan oikeudet: Tom Pennington / Getty Images / AFP.
Valokuvan oikeudet: Tom Pennington / Getty Images / AFP.

ps. Meillä Ari-Pekka tuli vuosia sitten kaapista, on hienoa, että joku jenkkikin uskaltaa tehdä samoin.