• oscari

Miksi Niinistö kehui Suomea?

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti puheen YKn yleiskokouksessa New Yorkissa. Mitä sauli puhui+ Hän kehui Suomea hyvänä yhteistyökumppaneina niin Euroopassa kuin koko maailmassakin. Puhe oli rivo puheenvuoro itsekäs mainos YK-turvallisuusneuvoston jäsenyyden puolesta. Hienoa Sauli, mutta ei Suomi niin hyvä ole kuin annoit ymmärtää.

Samana päivänä puhui myös Ranskan presidentti François Holland, hän puhui aivan jotain muuta kuin kansallista kehua. Puheessaan hän käsitteli tietysti kansainvälisen yhteisön toimia Syyriassa ja Sahelissa ja muistutti myös perusvapauksien puolustamisesta eli asettui kuolemanrangaistusta vastaan ja naisten oikeuksien puolelle.

Puheessaan Hollande käsitteli myös yleisen homoseksuaalisen rangaistavuuden poistamista. Poistamista siis koko maailmassa. Kyseessä ei ole hänen mielestään rikos vaan ennemminkin suuntautuminen, joka pitää tunnustaa.

Miksi kaiken hyminän keskellä Sauli Niinistö ei voinut kajota esim. homofobiaan ja homojen ja trans-ihmisten oikeuksiin? Eivätkö ne ole meillä Suomessa kunnossa, vai mikä asiassa mättää?

1 kommentti

martin

27.9.2012 19:14

Asiassa mättää se, että aito sivistys usein horjuu Suomessa. Hyvin harvaanasuttu maa ei nosta sosiaalisia ongelmia riittävästi keskusteluun.

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi