• Splenetic

Voi vittu. Ne hyväksyi mut Cambridgen yliopistoon kieliharjoitteluun. Voi saatana.

LISÄYS 1: Kyllä mä taidan sinne mennä. Pitää vaan tutustua viisumijuttuihin ja matkustusjuttuihin ja ja ja... ei Cambridgeä oikein voi väliin jättää ellei matkustusahdistus nouse uusiin sfääreihin. Ja onhan se aika hienonnäköinen lisä CV:hen... ;)

LISÄYS 2: Voi vittu mikä byrokratiaviidakko viisumiin tarvitaan. Enhän mä välttämättä tällaisella varoajalla edes koko saatanan lämiskää pysty hankkimaan! Siis voi jumalauta! Tähänkö -ja uusiin sfääreihin nousseeseen ahdistukseen- tämä sitten kaatuu? Voi saatana...

Mutta toisaalta, saan yhden tekosyyn lisää lykätä tätä helvetin harjoittelua... tosin tällä menolla kirjoitan gradun ja suoritan kaikki muut pakolliset kurssit, mutten valmistu koska pakollinen kieliharjoittelu puuttuu. Tällä haavaa ahdistus on sen verran paha, että olisin valmis tekemään sen mitä monet muut ovat tehneet, mutta mulla se ei jäisi kiinni gradusta vaan kieliharjoittelusta.

LISÄYS 3: Mutta jos en ole maisteri, en voi myöskään väitellä tohtoriksi. Voi vittusaatanaperkele!!!

LISÄYS 4: I feel like throwing up. I've had this feeling twice before, the night before my first marticulation exams (Swedish) and the night before my first exam here in the University. Both times I twisted and turned in bed the whole night and ended up puking my guts out around four five a.m. And I don't know why I wrote this in English...

LISÄYS 5: Mitä jos en vaihtaisikaan pääainetta englantiin vaan pitäisin nykysuomen? Okei, ei kiinnosta kauheasti, mutta voisin varmaan pitää graduaiheen koska kääntäminen kuuluu myös nykysuomen vastuualueeseen. Koska pyrin kääntäjäksi, en tarvinne filosofian maisterin arvoa pääaineena englanti, mulla nyt kumminkin on se tietotaito jo nyt. Tosin sitten mun graduohjaajaksi tulisi se helvetin... voi paska. Mitä jos jättäisin kaiken kesken, mitä väliä; kortistoon tässä kumminkin päätyy.

LISÄYS 6: No nyt olen käynyt oksentamassa. Ikävää, ettei se vähennä huonoa oloa, korkeintaan päinvastoin. Vitut.

Mitä mä maisterinpapereilla teen?
Olisin virallisesti akateeminen, korkeamman korkeakoulututkinnon tasoiset tiedot hyväksyttävästi suorittanut kansalainen.
Miksi haluan olla akateeminen, korkeamman korkeakoulutukinnon tasoiset tiedot hyväksyttävästi suorittanut kansalainen?
Koska se, ja väikkäri, on ainut huomionarvoinen teko, jonka tässä maailmassa elämäni aikana voin saavuttaa.
Onko?
No huomionarvoisin saavutus, jonka eteen olisin valmis työskentelemään. Mukuloja en halua hankkia.. eikä sillä olisi edes mitään painoarvoa kuin muiden silmissä, ei mulle itselleni.
No eikö sen eteen sitten pitäisi työskennellä myös kieliharjoittelun osalta?
Pitäisi, mutta MÄ EN SAATANA PYSTY!

LISÄYS 7: Kappas perkele, olen luetuimpien listalla. :o Olen lisäillyt tähän bloggaukseen ilmeisesti muutaman kerran liikaa.

13 kommenttia

millikan

27.6.2009 22:22

Onnittelut, se on positiivinen asia!

Splenetic

27.6.2009 23:50

Hyväksyminen on, kaikki muu ei ole.

millikan

27.6.2009 23:57

...viisumi? EU:n sisällä kun ollaan niin ei kai sellaista tarvitse?
Joitain tyopaikkoja hain jossain vaiheessa Britanniasta, niin halusivat todistuksen siitä että on tyoskentelyoikeus UK:ssa, joksi kelpasi valokopio Suomen passista, eri asia jos tulisi jostain muualta...

Splenetic

28.6.2009 03:30

UK soveltaa vain osia Schengen-sopimuksesta. En löytänyt mistään tarkempaa määrittelyä asialle, joten laitoin viestiä Suomen Britannian lähetystöön, joka toivon mukaan selventää asiaa maanantaina. Katsoo sitten lisää menenkö Cambridgeen vai en.

Druusi

28.6.2009 11:54

Jännää.. mä olin töissä UK:ssa ihan ilman mitään. Omalaatuista ajattelua (mitä siellä saarivaltiossa osataan kyllä harrastaa), että opiskeleminen tarvitsee viisumin. :o Edes virolaiset eivät tarvinneet viisumia työskennelläkseen siellä, vaikka olivatkin siihen aikaan vasta liittyneet EU:hun.

Druusi

28.6.2009 11:55

Mutta hatunnoston arvoinen asia tuo Cambridge silti on! :)
Ja nätti kaupunki.

Juksteri

28.6.2009 23:23

Kai Iso-Britannia kuitenkin kuuluu EU:hun, jossa voi melko vapaasti liikkua. Schengen-sopimus liittyy siihen, ettei tarvitse esittää henkkaria, kun matkustaa Schengen-maasta toiseen. Mutta pitempi oleskelu vaatinee jotain byrokratiaa.

Splenetic

29.6.2009 01:05

Kiitos, Druusi. Kuuluuhan se tosiaan EU:n muttei ihan Suomen lailla täysipainoisesti, joten en voi olettaa mitään. Kolusin UK:n suurlähetystön sivut tiheällä kammalla ja lopputulos todellakin on se, että vaikka siellä selvitetään erittäin pitkästi viisumin hakumenetelmää, yhteyshenkilökjä, vaadittavia dokumentteja ja mistä ne saa, ja ja ja, mutta sanallakaan ei mainita, millloin viisumin todellakin tarvii. Sitten on tosiaan se määrittelyongelma: mikä on pitkä oleskelu ja vaikuttavatko olosuhteet sen määrittelyyn?

On se nyt saatana ettei missään ole mitään kieliharjoittelusta, vaikka se on pakollinen melkein kaikille kielten lukijoille. Pitänee kasata jonkinlainen kieliharjoittelun ABC-kirja ainejärjestölle, josta kaikki voisivat sitä lukea/kopioida omaan käyttöön. Hmm... itse asiassa kaikkien kielten lukijoiden pitäisi olla edustettuna, mistä minä tiedän mitään vaikkapa Saksaan kohdistuvasta kieliharjoittelusta. Pitääpäs esittää tämä korruptoituneelle ja selkärangattomalle ainejärjestölleni; voisivat kerrankin olla hyödyksi opintojen saralla eikä vain järjestää jotain jonninjoutavia bileitä ja sitsejä, perkele.

Rokkihomo

29.6.2009 01:44

Onnittelut paikasta!

Oon ollut UK:ssa sekä opiskelijana että töissä; ei ajatustakaan viisumille, oon vaan tullut ja mennyt. Ennen bloggaustasi koko viisumiasia ei ole tullut mieleenikään.

millikan

29.6.2009 17:23

UK:lla taisi olla joitain rajoitteita (ainakin joitain) uusia jäsenmaita kohtaan, mutta ei vanhempia Suomi mukaanlukien. Mutta toivottavasti vastaavat lähetystostä.

Ja ainejärjeston painostaminen tekemään joku infopaketti on aina hieno asia, joskin saattaa olla että joudut tekemään sen itse :)

Splenetic

30.6.2009 00:10

Rokkiihomo: Grazie. Viisumiongelma on edelleen voimissaan, kattoo nyt. Vaikka enhän mä sinne mene. En tässä tilanteessa, en ennen kuin saan pääni solmut selvitettyä että pystyn matkaamaan sataa kilometriä kauemmas ja maan rajojen ulkopuolelle, ja itseni edustavamman näköiseksi. Jos kerran pääsin sinne tänä vuonna, pääsen hyvin todennäköisesti sinne ensi vuonnakin. Siihen mennessä pitäisi kaikki selvitä.. no, ainakin olla tarpeeksi selvillä pystyäkseni lähtemään. Mutta olisihan se ollut hyödyksi mennä sinne nyt kesällä, jos olisin ollut pyrkimässä edariksi; saatan olla tuntematon, mutta jos "vaali"tekstissä lukee Cambridge... no, olisin voinut jopa päästä sinne kaikkien sisäpiiriläisten joukkoon. Ensi vuosi onkin sitten Hugoa lainatakseni osastossa "viimeistä viedään" (kyllä, olen 8-bittisen NESin sukupolvea ;D).

Millikan: Saattaa olla, mutta saavat luvan myöntää jonkinlaisen tittelin tuon projektin koordinoimisesta ja hoitamisesta, perkele. En tee edelleenkään sen laiskan kopon töitä. Vituttaisi muuten aika pahasti, jos päättäisivät etten saa krediittiä siitä, mutta varastavat idean ja delegoivat sen jollekin bona fide -aktiiville, jota ei voisi vähempää kiinnostaa. Ainejärjestö kun on sen takinkääntäjäylioppilaskunnan alainen, joten en ihmettelisi jos metoditkin olisivat samat. Ei muuten kuulunut lähetystöstä tänään mitään, joten päivystys jatkuu huomenna.

Rokkihomo

1.7.2009 19:13

"Viisumiongelma" oletettavimmin poistui jo hoidettavien ja oksettavien asioiden listalta...

No menetkö?

(Cambridgehan on varmasti yhtä tylsä kuin Vaasa, mutta verkot toimii...)

Splenetic

2.7.2009 04:04

Nope. Ei ole kuulunut lähetystöstä mitään.. prkle. En muuten ole menossa, en tällä päällä, en tänä vuonna. Vetoan edelleen siihen, että jos pääsin sinne tänä vuonna, pääsen sinne todennäköisesti myös ensi vuonna, ja siihen mennessä mulla on vuosi aikaa valmistautua koitokseen henkisesti. Ei se viisumi muuten yksistään oksettavien asioiden listalla ollut, kyllä se on (edelleen) lähinnä se matkustuspuoli ja kuinka monta variaabelia projektissa on, jotka voi mennä vikaan. Näiden variaabeleiden määrää pitää pyrkiä vähentämään tulevan vuoden aikana.

Meillä on selvästikin eri käsitys tylsästä. Cambridge ei ole tylsä! Se on yksi maailman arvostetuimmista yliopistoista (ja hyvästä syystä)! Tuohan on sama kuin menisi sanomaan, että Oxfordin kirjasto on tylsä paikka!?!