The Other World

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2009.
Edellinen

Voi vittu. Ne hyväksyi mut Cambridgen yliopistoon kieliharjoitteluun. Voi saatana.

LISÄYS 1: Kyllä mä taidan sinne mennä. Pitää vaan tutustua viisumijuttuihin ja matkustusjuttuihin ja ja ja... ei Cambridgeä oikein voi väliin jättää ellei matkustusahdistus nouse uusiin sfääreihin. Ja onhan se aika hienonnäköinen lisä CV:hen... ;)

LISÄYS 2: Voi vittu mikä byrokratiaviidakko viisumiin tarvitaan. Enhän mä välttämättä tällaisella varoajalla edes koko saatanan lämiskää pysty hankkimaan! Siis voi jumalauta! Tähänkö -ja uusiin sfääreihin nousseeseen ahdistukseen- tämä sitten kaatuu? Voi saatana...

Mutta toisaalta, saan yhden tekosyyn lisää lykätä tätä helvetin harjoittelua... tosin tällä menolla kirjoitan gradun ja suoritan kaikki muut pakolliset kurssit, mutten valmistu koska pakollinen kieliharjoittelu puuttuu. Tällä haavaa ahdistus on sen verran paha, että olisin valmis tekemään sen mitä monet muut ovat tehneet, mutta mulla se ei jäisi kiinni gradusta vaan kieliharjoittelusta.

LISÄYS 3: Mutta jos en ole maisteri, en voi myöskään väitellä tohtoriksi. Voi vittusaatanaperkele!!!

LISÄYS 4: I feel like throwing up. I've had this feeling twice before, the night before my first marticulation exams (Swedish) and the night before my first exam here in the University. Both times I twisted and turned in bed the whole night and ended up puking my guts out around four five a.m. And I don't know why I wrote this in English...

LISÄYS 5: Mitä jos en vaihtaisikaan pääainetta englantiin vaan pitäisin nykysuomen? Okei, ei kiinnosta kauheasti, mutta voisin varmaan pitää graduaiheen koska kääntäminen kuuluu myös nykysuomen vastuualueeseen. Koska pyrin kääntäjäksi, en tarvinne filosofian maisterin arvoa pääaineena englanti, mulla nyt kumminkin on se tietotaito jo nyt. Tosin sitten mun graduohjaajaksi tulisi se helvetin... voi paska. Mitä jos jättäisin kaiken kesken, mitä väliä; kortistoon tässä kumminkin päätyy.

LISÄYS 6: No nyt olen käynyt oksentamassa. Ikävää, ettei se vähennä huonoa oloa, korkeintaan päinvastoin. Vitut.

Mitä mä maisterinpapereilla teen?
Olisin virallisesti akateeminen, korkeamman korkeakoulututkinnon tasoiset tiedot hyväksyttävästi suorittanut kansalainen.
Miksi haluan olla akateeminen, korkeamman korkeakoulutukinnon tasoiset tiedot hyväksyttävästi suorittanut kansalainen?
Koska se, ja väikkäri, on ainut huomionarvoinen teko, jonka tässä maailmassa elämäni aikana voin saavuttaa.
Onko?
No huomionarvoisin saavutus, jonka eteen olisin valmis työskentelemään. Mukuloja en halua hankkia.. eikä sillä olisi edes mitään painoarvoa kuin muiden silmissä, ei mulle itselleni.
No eikö sen eteen sitten pitäisi työskennellä myös kieliharjoittelun osalta?
Pitäisi, mutta MÄ EN SAATANA PYSTY!

LISÄYS 7: Kappas perkele, olen luetuimpien listalla. :o Olen lisäillyt tähän bloggaukseen ilmeisesti muutaman kerran liikaa.


I, the undersigned, hereby solemnly swear that if I do not have to go to the language practice this summer with a months preparation time, I will plan and execute a trip to my long object of interest, Heureka.

Splenetic


I hate Google.

I hate Google. I woudl have much rather cling to an illusion of her than knowing.. this. I would've never acted on it anyway but the illusion or, more accurately, the state of not knowing, the state of *assuming* some of her charasteristics as similar to mine. Fuck this.

Post scriptum: the use of lower case H is not a spelling mistake.

-----

EDIT

On a second thought, it's good. Now I didn't have to talk myself into trying to talk to her and get smashed across the face with a sledgehammer.

----

Is there, by the way, anything more annoying than reading a good book and in the middle of the book, in the middle of an important plot twist, realise there are fifty pages and several chapters missing?!


YK ja ihmisoikeudet - Humanistin 2/09 pääkirjoitus, Jussi K. Niemelä

Kansainvälisessä mediassa on viime kuukausina keskusteltu kriittisesti “uskontojen halventamisen” vastaisesta julkilausumasta, joka hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa tänä keväänä. Uussuomettuneessa mediassamme aiheesta ei tietenkään ole ollut juuri mitään.

Kyse on OIC:n – islamilaisten maiden järjestön – pyrkimyksestä estää islamkritiikki. OIC teki aloitteen YK:n ihmisoikeusneuvostossa ja julkilausuma eteni sieltä YK:n yleiskokoukseen. OIC äänestää ihmisoikeusneuvostossa blokkina ja järjestöön kuuluu 57 islamilaista valtiota. Nämä valtiot eivät ole hyväksyneet YK:n ihmisoikeusjulistusta vaan vaihtoehtoisen Kairon julistuksen, joka on islamilaisten valtioiden oma versio ”ihmisoikeuksista”. Sanomattakin on selvää, että vaihtoehtoisessa versiossa islam menee ihmisoikeuksien edelle.

OIC ei totisesti ole tunnettu siitä, että se kannattaisi jotain islamin maltillisia versioita, vaikkapa mystistä sufilaisuutta. Itse asiassa jo OIC:n ihmisoikeusneuvostossa tekemä aloite osoittaa, että järjestön agendassa kyse on islamismista, islamin tuomisesta politiikkaan. Järjestö siis pyrkii rajoittamaan ihmisoikeuksia myös länsimaissa, islamin nimissä, uskontoaan suojellakseen ja sen voittokulkua edistääkseen. Jäsenmaihin lukeutuvat mm. Afganistan, Saudi-Arabia, Pakistan, Somalia, Sudan, Kuwait ja Iran. Kuten tiedetään, näissä maissa eivät ihmisoikeudet juhli.

OIC:n ”uskontojen halventamisen” vastaista julkilausumaa tukivat OIC-maiden ohella Kiina, Kuuba, Valko-Venäjä ja Venäjä. Nämä maat eivät ole erityisen uskonnollisia, ellei sitten Venäjä nykyään, kun voimakkaaseen putinilaiseen kansallismielisyyteen on läheisesti koplattu ortodoksikristillisyys. Nationalismi on lähes poikkeuksetta uskonnollista.

Tragikoomista asiassa on se, että Kiina ja Venäjä käyvät jatkuvasti “terrorisminvastaista” sotaansa islamilaisia vähemmistöjään uiguureja ja tshetsheenejä vastaan. Mutta tämä ei ilmeisesti ole OIC-maiden mielestä ongelma, tai ainakaan islamin ”halventamista”. Toisaalta juuri Venäjä on antanut Tshetshenian putinmieliselle nukkehallitsija Ramzan Kadyroville vapauden saattaa sharia, islamin laki, voimaan Tshetsheniassa. Kuten tunnettua, sharia ja ihmisoikeudet eivät sovi yhteen – päinvastoin.

Uussuomettuneessa Suomessa ei ilmeisesti ymmärretä, kuinka vakavasta asiasta julkilausumassa on kyse. Media vaikenee aiheesta ilmeisesti siksi, että kansalaisia halutaan ylhäältä päin varjella ”islamofobialta” tai ”russofobialta” eli edistää totalitarististen yhteiskuntajärjestelmien suvaitsemista, kuten aiemmin Kekkosslovakian kulta-aikoina. Samaan aikaan länsimaisilta ihmisiltä ollaan viemässä perustavanlaatuinen ihmisoikeus, sananvapaus, ja tilalle ollaan tuomassa ”uskontojen halventamisen” estävä päätöslauselma, joka kafkamaisesti antaa loukkauksen kohteelle oikeuden määritellä mikä on loukkaavaa. Ei ihme, että ihmisoikeuksia törkeästi polkevat Kiina, Kuuba, Valkovenäjä ja Venäjä ovat OIC:n kanssa samassa rintamassa.

On ilmeistä, että YK järjestönä on tiensä päässä, jos ja kun sitä käytetään totalitaristisen valtiojärjestyksen puolustamiseen ja suojelemiseen sekä teokratian edistämiseen. ”Uskontojen halventamisen” estävä päätöslauselma on ristiriidassa usean YK:n jäsenmaan perustuslain kanssa, joissa taataan sanan- ja uskonnonvapaus. Lisäksi näiden maiden lainsäädännöissä on jo olemassa pykäliä, joissa syrjiminen, kunnianloukkaaminen ja kiihotus kansanryhmiä vastaan on kriminalisoitu.

YK:n ihmisoikeusneuvostosta on jo tullut elin, joka on menettämässä uskottavuutensa. Se on pelkkä erilaisten eturyhmien, usein antidemokraattisten sellaisten, kulissi. Sen ohella siitä on tullut vaarallinen instituutio, jossa totalitaristinen blokki voi ajaa ihmisoikeuksien vastaista agendaansa muka hyvää tarkoitusta edistääkseen. Aivan samalla tavalla holokaustin kieltäjä, Iranin islamistipresidentti Mahmud Ahmadinejad käytti huhtikuussa YK:n rasisminvastaista konferenssia oman antisemitisminsä edistämiseen. Mitä tekemistä khomeinistiajatollahien vihaa lietsovalla nukkehallitsijalla ylipäätään oli kyseisessä konferenssissa?

Kansainvälisen humanistiliikkeen tehtävä on muistuttaa länsimaisten valtioiden päättäjiä siitä, että OIC ja sen liittolaiset eivät ole ihmisoikeuksien vaan oman etunsa asialla aloitteidensa kanssa. Uskonnon tuominen politiikkaan ja ihmisoikeuksien polkeminen sen nimissä on historiallisesti osoittanut vaarallisuutensa. Nyt, kun arvostettu instituutio YK on valjastettu totalitaristisen ja teokraattisen politiikan ajamiseen, hälytyskellojen pitäisi soida huomattavasti äänekkäämmin kuin ne nyt ovat soineet. Kyseiset kellot kumajavat tällä hetkellä juuri meille.

-----

Right now I'm considering to stop sponsoring this organisation. I just may quit it even though it won't make much difference to the UN Human Rights Commission hijacked by islamofascists, but what else could I do, as an individual without a Facebook account and thus a possibility to start a pretty worthless group but still gather other people who agree with me on this one?

Let's give Pat Condell a few minutes:

The trouble with Islam:

http://www.youtube.com/watch?v=HhN6CG1zCRc

(the best line ever: "women are governed by primitive pigs whose greatest achievement in life has been to be born with a penis in one hand and a Qu'ran in the other"!)

The myth of Islamophobia:

http://www.youtube.com/watch?v=HR9LVf_KMO0

Appeasing Islam:

http://www.youtube.com/watch?v=y9dXGJ2rYdA
&NR=1

Freedom go to hell:

http://www.youtube.com/watch?v=JW6PRABq4HM

Finland is dead.

Or so it would appear:

* places close down for July
* some newspapers have a summer break for July
* the whole town seems pretty dead during summers
* even Ranneliike/Lepakkolaakso is dead! No one's blogging anymore! No one responds to anything! It's like shouting to empty walls.

It seems that Finland is in a coma for about a month each year during the time between Midsummer and August before schools begin. Boring. At least libraries are open, even if their summer schedules are heavily reduced from the normal.
Dawkins and "The Purpose of Purpose".

http://www.youtube.com/watch?v=6vHZvjxdIx0

(via Pharyngula)

Save 52 minutes of your life to listen to this thought-provoking, funny and -in overall- excellent lecture by Richard Dawkins on "The Purpose of Purpose". He makes an interesting point about our minds' great tendency to explain the purpose of things, both abstract and physical, to answer the question "why". Below is a short and partial summary of the lecture through my eyes but do watch the lecture yourself, it's definitely worth the loading.

I especially enjoyed the realisation of the nature of this aspect in our minds: its flexibility which within its own survival carries the possibility of its very own destruction; and this flexibility can be exploited, directed from the original reproduction of genes to other goals that may indirectly serve the genes' survival (e.g. clubs and other social in-groups), or may temporarily neglect the Darwinian basis of survival (e.g. bungee jumping), or to act completely against one's survival and replace it with genetic death (e.g. elibacy, obesity) or with an actual deathwish (e.g. the construction of nuclear and hydrogen bombs, suicide bombings). All this for the original goal being replaced by temporary or permanent goals that ctively work against the original goal.

There are numerous examples of this:
* Watch the film "Bridge on the River Kwai" in which a British war-prisoner replaces his original goal of destroying the Japanese by the goal of building a strategically important bridge for them.
* Ever seen a dog limping against a chair, or a bull trying to copulate with a bull statue? To paraphrase Dawkins, it may seem hilarious to us but it is not very different from human behaviour: just ask any twentysomething straight male whether they find Lara Croft sexy, or find out the percentage of adult males who have been aroused by a porn film or Hustler. The same goal -sex- can easily be abused for other goals. Do you think the number of Muslim men would be as high if the award for a martyr death was, instead of 72 virgins, 72 raisins? Doubt it.
* Obesity. The human brain is still in the Stone Ages when it comes to food but in the Western world the reality is not. This results in us eating when food is available -as in all the time- even when it causes overeating. The flexibility includes the seeds of its own destruction.This year's obgyn done. 365 gynefree days ahead! An unholy Lucy hallelujah here!

------

Lacuna Coil has new material out: 'Spellbound' from the forthcoming album 'Shallow Life'. It's going to be tough to top 'Karmacode', that's for sure.

http://www.youtube.com/watch?v=r_VS2B48c24

Grazie, molto grazie! É la bene e abbastanza simpatica canzone. Forse po' ordinario ma amo la fine, il bel grugnito. Sono affascinata.. ;)

Edellinen