• kesäpoika

Tärkeysjärjestely

Viimeisen blogin kirvoittaman keskustelun vuoksi aloin miettiä mielipiteitä, ja oikeutta niihin. Oikeastaan tää blogi voisi olla suora jatke viimeisimpään kommenttiini edellisen blogin kommenteissa.

Elämän faktoihin vain kuuluu se, että ihmiset ovat asioista eri mieltä. Kokevat asiat eri arvoisiksi ja ihailevat jotain enemmän kuin toista.

Mä ihailen tanssia enemmän kuin musiikkia. Se on mulle tärkeämpää ja käytän enemmän aikaani kehittyäkseni tanssijana kuin kehittyäkseni musiikissa. Kaiken lisäksi oon harjoitellut sitä niin paljon, että vaikka koskaan ei voi olla ihan tyytyväinen, jottei lakaisi kehittymästä, niin kuitenkin musta on tullut ihan hyvä tanssija.

Mä voin vain kuvitella, miten kamalana asiana tuon voi kuulla, jos on kuullakseen. Että mä sanon olevani hyvä tanssija ja vielä, että se on tärkeempää kuin joku muu asia.

Mutta niin se vain on.

Siitä huolimatta mä tiedostan ihan ongelmitta, ettei universaalissa mittakaavassa tanssi ole erityisen tärkeää, vaikka se onkin tärkeää mulle. Ja tiedostan, että hyvä laulaja on itsestään ylpeä sillä samalla kivalla tavalla kuin mäkin oon onnistuttuani ylpeä itsestäni ja osaan samaistua siihen, että hänelle laulaminen on Se Juttu, niinkuin tanssi on mulle.

Mä oon homo, ja musta kundit on paljon seksikkäämpiä kuin muijat. Jos mun hetero miespuolinen kaveri kehuu kuinka hottis joku tyttö sen mielestä se on, niin kaiken rehellisyyden nimissä, mä en ymmärrä, miksi se on sitä mieltä, vaikka mä ymmärränkin, mille sitä mieltä oleminen tuntuu. Niin että en tajua sen tyttöystävän tissien hienoutta vaan ne on mulle täysin yhdentekevät lisäkkeet, vaikka niitä kuvailtaisiin minkälaisin tahansa sanankääntein, koska mä nyt vaan koen toisin. Mutta tiedän silti, mitä se on, kun pitää jotain piirrettä tosi hottina, ja virnistän oikeassa kohtaa heteron kertomusta tissirajoittuneisuudestani huolimatta.

Meillä kaikilla on ihanteemme ja arvomme ja monet yrittävät olla sitä, mitä ihailevat ja arvostavat. Ei siinä oo kyse mistään Oikeassa Olemisesta, vaan mielipiteestä.

Hyvähän se vain on, että jotkut keskittyvät musiikkiin mielummin, koska ilman sitä olisi paljon ikävämpää tanssia.

8 kommenttia

L. Vääräsääri

12.9.2008 16:28

Tämän tekstin mä tajuan!! Siis luulen tajuavani niin kuin sä sen tarkoitat!

Sävyero on tietty valtava eikä tämä pääty lauseeseen: "Tanssiminen on miljoona kertaa kauniimpaa kuin yksikään musiikkikappale." joka saattaa selittää aika paljon...

Simsalabim Jim

12.9.2008 17:04

Samaa mieltä Vääräsäären kanssa, sävyero on tosiaan selvä.

Eivätkä musiikki ja tanssi ole toistensa vastakohtia, kuten edellisessä keskustelussa aiheena olleet defenssimekanismit ja defenssimekanismeitta olo.

kesäpoika

12.9.2008 17:18

Mutta mä voisin myös sanoa että musta tanssiminen ON miljoona kertaa kauniimpaa kuin yksikään musiikkikappale.

Ja miehet on miljoona kertaa seksikkäämpiä kuin yksikään nainen.

Ja jos se tulee ymmärretyksi toisin kuin tarkoitin, että ajattelen sen olevan tärkeintä Oikeasti, eikä tärkeintä Mun mielestä, niin ei se oo mitenkään kohtuutonta vaatia, että irrottakaa jo siitä yhdestä sävystä, kun mä oon jo kertonut, etten tarkoittanut sitä niin kuin se tulkittiin.

Toisaalta aika kuvaavaa, kun aihe kerran oli virheellisyyden hyväksyminen.

audinkopoika

12.9.2008 23:29

Jokaisella on omat fiilisjutut, jokka on niit ykkösjuttuja ylitse muiden. Se on ihan oikein, niin minullakin. Pääasia et itse pidän sitä ykkösjuttuna ja jonka osaan. Ei sitä tarvi muiden olla samaa mieltä. Hyvä on jos ovat :)

L. Vääräsääri

14.9.2008 13:33

Mä luulin että sä olit oivaltanut jotain siitä tyylistä millä sä kirjotat. Mä kuvittelin että siitä oivalluksesta seurasi muutos. Pistin ne sun kitkerän sävyiset kommentit edellisessä kirjoituksessa jonkun turhamaisuuden piikkiin mutta taisi olla vähän nätisti ajateltu. Nyt toi sun viimenen kommentti sai mut luopumaan toivosta. Plääh.

kesäpoika

14.9.2008 15:24

Ajatuksen sävy ei vain välity sulle kirjoittaen, sun ptäisi kuulla kun sanon sen ja nähdä ilme.

Se on vain hehkutusta, iloista, kaikin puolin hyväntahtoista, ei yhtään tuomitsevaa! Kun mä sanon, että tansii on niiiiiiiiiiiiiiiiiiin siistiä, paljon parempaa kuin mikään muu tässä maailmassa, niin siihen kuuluu vastata että eipä oo, vaan musiikki on tärkeintä ja sitten nauretaan yhdessä.

Ymmärrätkö?

Iloa!

L. Vääräsääri

14.9.2008 15:34

Ei tietenkään välity, koska sä kirjoitat etkä puhu. Sepäse onkin se oivallus! Et oivaltanut että kirjoitettu teksti on eri kuin sanottu asia? Että kirjoittamisen tyyli vaikuttaa siihen miten sisältö luetaan?

Ymmärrätkö?

Iloa!!

kesäpoika

14.9.2008 15:40

Kyllä mä ymmärrän. Siksi toi varsinaisnen teksti olikin kirjoitettu siten miten ajattelen eikä siten miten tunnen.

Mä vaan pyydän armoa sille että kun tunnen ja sanon sen, niin Sen Jälkeen ei enää tarvi hyökätä. Kun mä en oo sitä mieltä. Mä vaan oon sitä mieltä.

Kun se ymmärrys ei tosiaankaan oo sama asia kuin se, mille tuntuu.