• oscari

Sloveniassa kansanäänestys 25. maaliskuuta

Tänään 25. maaliskuuta slovenialaiset käyvät uurnillaq podottamassa kannanottonsa uusimpaan kansanäänestykseen.

Heidän tehtävänään on päättää verotuksen eriarvoisuuden poistamisesta, eli sama kohtelu homopareilla kuin muillekin. Lisäksi kyse on homoparien adoptio-oikeudesta.

Sloveniassa on konservatiivinen puolue ja katolinen kirkko vastustaneet lainmuutosta. Kuitenkin päädyttiin kansanäänestykseen parlamentin osoitettua kyvyttömyytensä asian käsittelyssä.

Paikallisen mielipidemittauslaitoksen mukaan 60 prosenttia kansalaisista on myönteisiä lakiuudistukselle, kun vastustaja on 40 prosenttia.
Olisiko tämä Suomenkin tie?

2 kommenttia

Torontosta

26.3.2012 02:43

Ei kai kirkolla ja valtiolla ole mitaan yhteyksia, tekemista toistensa kanssa. Kirkko pn bisness samoin valtio.

oscari

26.3.2012 08:17

Arvoisa nim. Torontosta, valitettavasti täällä vanhalla mantereella kirkkoa pidetää bisneksen ohella myös yhteiskunnallisena vaikuuttajana. Meillä Suomessakin kirkko sekaantuu jopa avioliittotermiin, jos kun ei ole kovin kauaa olut edes pyhien toimitusten eli sakramenttien joukossa. Bisneksen eli kirkon, pitäisi olla täysin riippumaton valtiosta tai valtion kirkosta.

Mistäs jo muutettaisin verot sellaisiksi, että valtio verottaa kirkkoa sen tuloista, omaisuudesta ja kiinteistöistä? Eikä niin että valtio kerää verot ihmisltä kirkolle!