• oscari

Psykoterapeutti, homo ja viisikymppinen – ja itsemurha!

Amerikkalaisen Bob Bergsonin elämässä kaiken piti ollu hyvin. Hän oli myöskin saattanut viimeisteluvaiheesta painokuntoon uusimman kirjansa: The Right Side of Forty, Happiness for Gay Men at Midlife and Beyond”. Teos on käytännön opas homoille, jotka pelkäävät vanheta. Se on ilmeisesti kuva paikka meille monille, vaan itselleni homma on ollut helppoa. Kun tulee iän mukana raihnaisuus, niin sitä jopa kaipaa rauhallista olemista.

Kuitenkaan Bob Bergson ei omassa elämässään pystynyt toimimaan kuten itse kirjoitti. Hän olli kirjoittamansa kirjan lisäksi arvostettu psykoterapeutti, joka toimistossaan Manhattanilla auttoi ikääntyviä homoja heidän kohtaamissaan ongelmissa.

Vain 49 vuotiaana ja muutama viikko ennen kirjansa julkaisemista Bob teki itsemurhan omassa kodissaan. Kodista löytyi kirjan kopio, johon hän oli kirjoittanut viestin läheisilleen, jossa hän totesi, että tämä kirja on valhetta ja perustuu väärään tietoon. Kuitenkaan tätä lisäystä ei kirjan otsikkoon painettu.

Kyse oli tietenkin omasta kyvyttömyydestä kohdata vanheneminen ja se tuomat uudet haasteet. Usein joutuu kohtamaan tosiasia, että ei toimi kaikki kuin ennen ja elämään on tullut uusi rajoituksia. Vaikka olisi kuinka sporttinen, nuorekas jen. jne, niin elämä vaatii omansa ja siitä tulee nauttia.

2 kommenttia

Kauneuspilkku

6.4.2012 10:56

Surullista, kyseessä oli ihminen, jolla kuvittelisi olleen kaikki selviytymiskeinot. Mutta rakennamme usein itse itsellemme paineviidakon, jossa voi olla hankalaa selviytyä. Epäonnistumisten hyvöksyminen on myös osa vanhenemista, pitäisi tottua siihen, että kaikki ei todellakaan ole mennyt siten kuin kuvitteli ja tiedostaa, että sama meno jatkuu. Kun sen oivaltaa ja hyväksyy vapautuu aika monesta turhasta paineesta.

Massa

7.4.2012 00:07

Vanheneminen on ihan oikeasti monille todella kova paikka. Me olemme kaikki erilaisia ja tarvitsemme erilaisia asioita ollaksemme onnellisia. Surua ja luopumisen opettelua voi ihan reilusti kutsua oikeilla nimillä jos siltä tuntuu eikä paketoida sitä aina johonkin keinopositiivisuuden hömppään. Näitä opuksia tosin sillä tavalla ei saada kaupaksi ;)