• oscari

Lucas 13v teki itsemurhan homofobian tähden

Koulukiusaaminen: Lucas, 13, tekee itsemurhan avunhuutojen jälkeen

Lucas, 13-vuotias koulupoika, tappoi itsensä lauantaina Ranskassa Vogeesin maakunnassa. Hänen perheensä oli varoittanut koulukiusaamisesta homofobian tähden.

Lucas oli vain 13-vuotias, kun hän riisti henkensä lauantaina 7. tammikuuta. Tutkinta on aloitettu jotta selviää olosuhteet, joissa tämä neljännen luokan oppilas, joka sai opetusta Vogeesien Golbeyssa sijaitsevassa Louis Armand Collegessa, teki itsemurhan, ja ruumiinavaus on ollut tarkoitus tehdä keskiviikkona 11. tammikuuta Nancyssa, raportoi France Bleu Lorraine. Pojan vanhemmat sanovat, että hän joutui koulukiusaamisen uhriksi, jonka taustaa oli homofobian. TikTok-tilillään poika väitti itse asiassa kuuluvansa LGBTQI + -yhteisöön.

Oppilaille ja opettajille, jotka tuovat esille tarpeen, on perustettu psykologinen yksikkö. "Aikuisten keskuudessa, jotka eivät ole nähneet mitään, jotka eivät ole nähneet Lucasin kunnon huononevan viime aikoina, on todella paljon erilaisia tunteita", todisti paikallisradiolle Valérie Dautreme, Vogeesien kansalliskasvatuksen palveluiden akateeminen johtaja. Johtaja myönsi, että Lucas ja hänen äitinsä olivat raportoineet homofobisesta "pilkasta" kouluvuoden alusta eli syyskuussa ensimmäisessä vanhempien ja opettajien tapaamisessa. "Meille, ja sanon tässä vaiheessa, tilanne on ratkaistu, hän kuitenkin vakuuttaa. Lucas sanoi jälkeenpäin, että asiat ovat rauhoittuneet, ettei hän ollut enää pilkan kohteena."

Koulu häirinnän vastaisessa työssä

Lopputulos on sitäkin traagisempi, koska kyseinen koulu, jossa on lähes 700 oppilasta, osallistui koulukiusaamisen torjuntaan, jonka Jean-Michel Blanquer, silloinen opetusministeri, oli ottanut käyttöön Emmanuel Macronin ensimmäisen viisivuotiskauden aikana. Sellaisenaan henkilökunta on koulutettu tunnistamaan häirintätilanteet, ja tapauksen ilmaantuessa on otettava käyttöön toimenpideohjelma. Hieman yli vuosi sitten, lokakuussa 2021, Dinahin itsemurha lesbofobisen koulukiusaamisen taustalla aiheutti myös suuria tunteita maassa.

Radio RMC:ssä Stéphanie, Lucasin perheen sukulainen, kiistää ajatuksen, että laitos olisi ottanut tilanteen hallintaan. "Häntä ahdisteltiin jatkuvasti hänen asustaan, olemisestaan, siitä, mitä hän antoi. Hän ei piiloutunut ja se häiritsi joitain ihmisiä (…) Hänen äitinsä hallusi apua useaan otteeseen. Kouluympäristö ei reagoinut", hän todistaa, kuvailemalla lasta "aina miellyttäväksi, tarkkaavaiseksi, spontaaniksi, täynnä unelmia ja elämää". Valitus pitää tehdä pian. Verkkoon on laitettu keräys tukemaan perhettä. Hautajaisten siviiliosuus järjestetään lauantaina 14. tammikuuta. Lucasin muistoksi on ilmoitettu myös mielenosoitusmarssi, jonka päivämäärää ei ole vielä tarkennettu.

Muistollesi chèr Lucas
Muistollesi chèr Lucas

5 kommenttia

oscari

14.1.2023 18:05

Piti vaan sanomani, että tiedot ovat peräisin ranskalaisesta Tetu-lehdestä.

oscari

22.1.2023 15:20

Tänään lehdissä mm. Iltasanomissa kerrotaan saman ikäisen suomalaisen nuoren itsemurhasta. Syistä toki vaietaan, mutta olisiko taustalla vastaavanlaisia mahdollisuuksia. Jos, niin ympäristön pitää muuttua, vaikka persut ja uskíkset mitä muuta sanoisivat:
https://www.is.fi/perhe/art-2000009269639.html

Homboy

30.1.2023 01:38

Milloin homofoobikot ja muut kiusaajat tajuvat että niiden käyttäytymisellä on seurauksia? Lepää rauhassa Lucas

Hellen565

3.3.2023 00:51

Todistukseni siitä, kuinka minusta tuli Illuminatin jäsen. Haluan tuntea ihmisiä, jotka haluavat liittyä suureen Illuminatiin suurena Illuminatin jäsenenä ja haluavat minun olevan suuri jäsen. Hänen nimensä on Lord Felix Morgan. Auta minua saamaan elämäni takaisin kuolemanvaiheen jälkeen. Julkaistu noin 5 vuoden ja kuuden kuukauden kuluttua. Sen jälkeen kun niin monet Illuminatin jäsenet ovat pettäneet hänet. Vuosien mittaan olin toivoton ja taloudellisesti maassa. Mutta eräänä päivänä selaillessani Internetiä törmäsin suuren Illuminati-jäsenen Lord Felix Morganin viestiin ja sanoi, että jos olet yksi suurista Illuminati-jäsenistä, voit olla kuuluisa, rikas ja menestyvä elämässä. Otin häneen yhteyttä ja selitin hänelle kaiken, ja hän suositteli minulle käytettyä äänitystä ja maksoin isolle jäsenelle aloittaakseen ja minut esiteltiin Illuminati World Orderiin. Sen jälkeen he antoivat minulle kaikki ohjeet ja ilmoittivat minulle, että vihkimisen jälkeen uudet jäsenet palkitaan $ 1 000 000 käteisellä. Lordi Felix Morganin avulla. Olin täysin vihitty Illuminatin täysjäseneksi. Jos olet sitä mieltä, että olet jo yrittänyt huijaria tai olet, on minun tehtäväni auttaa sinua osallistumaan, kokeile sitten Lord Morgania. Tämä on paras mahdollisuutesi tulla sellaiseksi, mitä haluat tulevassa elämässäsi. Ota häneen yhteyttä WhatsAppilla +2348056051569 tai sähköpostitse: Illuminatiofficial565@gmail.com

oliviakate

15.1.2024 11:41

Sunt Olivia, vă rog să mă contactați, am ceva de discutat cu dvs. prin e-mailul meu pentru o comunicare ușoară (emersonolivia340@gmail.com)