Half Machine Lip Moves

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2007.
Edellinen

Joan of the elbow

The flames followed maintained Joan of the elbow, while it came, by not leading a moon via the darkness, so that tecwrakjsme ' No. keeps, no bright individual, so that he takes it to much via this kapnw ' Oy ' s harms.
It has said je"suis fatigued by the war, I wants the kind of work, which was before necessary, a nuptiale dress or something space bar, which I still envy my prisme ' references."
Well I am eytyhi ' s for I hear that you this kind, you speak white I you watched out on each day and at something with yearns of winning over cold this and irwj!' only THERE.
"and those are you?" he spoke sternly also under the tobacco ", because I am fire" it answered "and her isolation, I likes likes your pride."
"after it the fire makes your body cold weather, would have you the mine at the sleeve to give,", by saying, what within climbed, so that it is its one, so that he is its daughter-in-law alone.
And deeply at its glowing heart it took the dust of Joan of the elbow, and highly over received nuptiaux it hung the cinder its nuptiale of dress.
It was deeply it taken at its glowing heart the dust of Joan of the elbow, and afterwards you take clearly, if it were fire, OH thereafter which is necessary that she is from wood.
Evle ' I THERE its concentration evle ' I THERE its cry evle ' I THERE the honour in its eye. Is it Langzeiti for the affection and the light, but this necessarily which come so hard and the OH so bright?

Leikin hieman Altavistan Babelfishilla (http://world.altavista.com/tr), tuo on Leonard Cohenin Joan of Arc käännettynä järjestyksessä englanti-kreikka-ranska-saksa-englanti. Ei aavistustakaan mistä tuo "envy the prisme references" tuli (alkuperäinen teksti löytyy mm. http://www.leonardcohenfiles.com/album3.html#27 )

Ja sama teksti toiseen suuntaan, samat kielet:

Did the flames follow now this Joan of elbow, while it has come, they go up from the dark? a moon you keep luminous their preparation, a person, he receives from this night a lot rauchige.
With it has said "that I am the war, it wishes tired the type of work that I had front, a marriage of behavior or something that knows is, later that djogkw'netaj my appetite to be reported.
I am well eytyhi's you I hear in this way it speaks, you know that I have made the attention you go up a one day and gain such something in with yearns, a cold and only Heldin.
"and the one that is you? it has spoken sternly to this under this it smokes. "because, I am the fire, I have answered this," and I like, like your einsamkeit alone I your pride.
"then, abfeuern, you leave the cold of your bodies, you I will give the shaft in the influence, he will not be, the one that says that amounts to the interior this, for should it is, despite his must.
And deep in in his kayti'n heart it has intensely taken the dust Joan of elbow and in the marriage entertained that has hung the ash the marriage of their behavior.
He was deep in in his kayti'n heart that it has taken the dust Joan of elbow, and this it has included obviously while it is the fire, that oh it should then it is in the timbers -,
this. I have seen his Wince, I have seen his cry, I have in seen the fame in his eye. In deed I later loves and does he turn on, does seek nevertheless if inhumanly it should does come, and OH - luminous thus?

"I will give the shaft in the influence"? Que? Joskin "With it has said "that I am the war,"" on oikeasti ihan kiinnostava uusi näkökulma...

Niin, viime päivinä on jututtu kuuntelemaan aika paljon tuota Leonard Cohenin Songs of Love And Hate -levyä. Jonka pitäisi olla talvilevy...useampi viittausta joulukuuhun ja tunnelmaltaan myös yhtä valoisa kuin talvipäivänseisaus. Ulkona on kylmä, minulla on kylmempi.


Vanha kellarissa valittaa

Minäköhän vuonna olin viimeksi pride-marssilla? Tai osallistuin millään tavalla koko tapahtumaan? On siitä jo muutama vuosi ja silloinkin taisin lähinnä piipahtaa puistojuhlassa sanomassa paikallaoleville tutuille hei...en ole koskaan paraateista, minkäänsorttisista, pitänyt ja tapaan ahdistua suurissa väkijoukoissa joten varsinaisella marssilla olen ollut, mitä, kerran?
Suurin osa kavereistani on kuitenkin heteroita, matkustellessa tulee käytyä homopaikoissa (olen tästä ja sen syistä aiemmin kirjoittanut) mutta muuten ei juurikaan...

Nyt on taas tullut lueskeltua kritiikkiä pride-marsseja ja sekalaisia muita "gay communityn" juttuja kohtaan, ihan homojen piiristä. Netin kautta pyörin parissakin glbt-yhteisössä jotka eivät edusta mitenkään sen "gay communityn" valtavirtaa tai edes järin hyväksyttyjä alakulttuureja ja niissä nousee aika ajoin kysymys että onko sitä todellista glbt-yhteisöä oikeasti olemassa ja jos on, onko se sellainen että sitä kannattaa tukea...
Klikkiytymistä kritisoidaan ahkerasti, pitää olla clone, gym bunny, twink tai vastaava ollakseen hyväksyttävä, ja aikoinaan tälle ilmiölle kritiikiksi muodostunut nalle-yhteisö on vastaavasti lähtenyt muodostamaan omaa überbear-ihannettaan johon pitää pyrkiä ja jos ei sitä toteuta niin ei ole piireihin asiaa. Onko minulla ja Queer Eye -tyypeillä oikeasti mitään muuta yhteistä kuin että me kaikki haluamme imeä munaa?
Monien pride-tapahtumien kaupallistumista on myös haukuttu, se paino fraasissa "pink dollar" tulee kuitenkin sille jälkimmäiselle sanalle...homona oleminen tarkoittanee sitä että että pitää kuluttaa homona, totta kai se uusin Calvin Klein -tuoksu pitää olla...

Pääsääntöisesti asetun puolustamaan tätä osittain keinotekoista yhteisöä ja sen hyviä puolia (näkyvyys yms). Vaikka tunnustan että kritiikkiin on myös aihetta.

Niin, ja en minä oikeasti ole edes kauhean vanha. Paitsi jos eksyn väärään baariin.


keikkaa

Tässä kuussa ei juuri kiinnostavia keikkoja ole, ilmeisesti kaikki bändit reissaavat festareita niin ketään ei tule kiertämään klubeja...sunnuntaina kuitenkin kävin Substagella kun Blood Brothers vaikutti etäisesti kiinnostavalta...

Lämppärinä oli uusiseelantilainen Die Die Die joka ei mitenkään kauheasti napannut, sellaista aika väsynyttä punkkia, viimeinen kappale oli ihan kiva...
Pääesiintyjä Blood Brothers, freecore-punk-yhtye (ilmeisesti yhtyeen oma määre musiikilleen) Seattlesta oli sen sijaan mainio. Perinteiseen hooceehen oli sotkettu mukaan aimo annos kokeilua ja musiikillista vaeltelua, aika ajoin tuli mieleen että jos Rage Against The Machine tekisi Roxy Music -tribuuttilevyn niin se voisi kuulostaa vähän tältä...reipasta kohkaamista mutta myös kylliksi kuunneltavaa. Viihdyttävä keikka joskin tyylille sinänsä sopivasti turhan lyhyt (soittivat tunnin, lämppäri päälle puoli tuntia). Niin, ja toinen laulajista hallitsi tehokkaasti ranneliikkeen tekemisen...juhannus?

Jotenkin tuo juhannus tulee takavasemmalta yllätyksenä...ei sitä täällä etelä-Saksassa juuri noteerata eikä se edes kauheasti tunnu täällä, aurinko laskee ihan normaalisti ja yöllä on pimeää. Aika, missä olet?


Men are my life, diamonds are my career!

Mieltä kutkuttava ajatus on että millainen Sunset Blvd -elokuvasta olisi tullut jos Gloria Swansonin sijasta olisivat tekijät menneet siihen yhteen alkuperäissuunnitelmaan ja ottaneet pääosaan Mae Westin.
Mae West kun ei missään nimessä ole mitenkään kauhean helppo näyttelijä ohjattavaksi, lähtökohtaisesti kirjoittaa itse oman dialoginsa ja muutenkin tekee mitä tahtoo, joten eiköhän Billy Wilder olisi hyvin nopeasti laittanut projektin telakalle. Ehkä siis hyvä että näin ei käynyt...

Katselin taas pari viehättävää vanhaa Maen leffaa. Ei, minkäänlaista dramaattista monipuolisuutta ei ole odotettavissa, suurin ero esittämiensä hahmojen välillä on että niillä on eri nimet ja majailevat eri puolella Amerikkaa. Mae West esittää häpeämättömästi Mae Westiä.
Toimintakin rajoittuu verbaliikan tasolle (väitteiden mukaan West ei pystynyt liikkumaan kauhean nopeasti raskaissa ja tiukoissa puvuissa, mistä seuraa että näissä elokuvissa Ei Juosta).

She Done Him Wrong oli aikoinaan jopa ehdokkaana parhaan elokuvan Oscarin saajaksi, syistä jotka nykykatsojalle jäävät täysin käsittämättömiksi (samoin se, että elokuva oli kassamenestys ja pelasti Paramount-yhtiön konkurssilta). Elokuva on hillittömän hauska sellaisella surrealistinen camp -tasolla jossa oikein missään ei ole mitään järkeä mutta tavattoman viihdyttävä se on.
Myöhemmissä elokuvissa (I'm No Angel, Belle of the Nineties, Klondike Annie) tiukentuva sensuuri alkoi rajoittaa dialogia, niinpä dialogi jää She Done Him Wrongin varjoon ja tätä pitää sitten paikata jopa jonkinlaisilla juonentapaisilla. Hienoja hetkiä kyllä löytyy, mm. Belle of the Ninetiesin musiikkinumerot, erityisesti Troubled Waters...
Epäselväksi ei kuitenkaan jää että nämä ovat MAE WEST -elokuvia joiden ainoa funktio on esitellä ilmiötä nimeltä Mae West.

40-luvulla sensuuri jatkaa tiukkenemista, tuloksena WC Fieldsin kanssa yhteistyössä tehty My Little Chickadee joka on ihan hauska ja varsin epäonnistunut The Heat's On. Molemmissa ongelmana on että Westin dialogi on rajoitettua ja hän ei enää ole elokuviensa ehdoton kiintopiste (The Heat's Onissa käytännössä jo sivuhenkilö). Tästä seurasi sitten siirtyminen takaisin teatteriin n. 30 vuodeksi...

Onneksi sensuuri alkoi taas löystyä, ja Mae West teki kunniakkaan paluun loisteliaassa trash-klassikossa Myra Breckinridge. Tälläkin kertaa vain sivuosassa mutta onneksi ympäröivä elokuva on sisällöltään sitä samaa käsittämätöntä tasoa mitä West-elokuvilta sopii odottaakin. Mae West teki vielä yhden elokuvan mutta tämän jälkeen lopetti ja muutaman vuoden päästä kuoli.

Mae Westin koko tuotanto on 12 elokuvaa. Olen nähnyt näistä seitsemän, joka on, myönnettäköön, enemmän kuin tarpeeksi. Tosin houkuttaisi vielä nähdä se viimeinen Sextette, jossa 85-vuotias Mae West esittelee seksuaalista vetovoimaansa johon lankeaa mm. nuori Timothy Dalton...miksei nykyaikana ole enää tällaisia tähtiä?


hohhoijaa

Pohdiskelin tuossa kuinka monen ihmisen voisi sanoa oikeasti tuntevan minut. Tietävän tarpeeksi hyvin millainen minä olen, mitä minä ajattelen, mitä olenkaan tehnyt aiemmin...
Päädyin jonnekin sinne 5-10 ihmisen joukkoon. Joista yksikään ei ole minulle sukua.
Arvelen sen ihmisjoukon jotka itse tunnen hyvin olevan hivenen suurempi...ainakin muutama perheenjäsen pitäisi liittää tuohon ryhmään.

En avaudu helposti, ja tutustuminen vaatii pitkän ajan...alle vuodessa saa pintaraapaisun.


Meemiä

Lumen blogista (http://lumivalkea.vuodatus.net/) bongasin tällaisen...ideana on mennä wikipedian sivuille ja vastata kysymyksiin satunnaisella artikkelilla.

01. Mitä pelkäät? Rautatievirasto on liikenne- ja viestintäministeriön alainen virasto, jonka tehtävänä on valvoa ja kehittää rautatieturvallisuutta ja rautatiejärjestelmän yhteentoimivuutta. Lisäksi Rautatievirasto valvoo turvallisuuden noudattamista rautatiejärjestelmissä. (No siis oikeasti, näiden käsissä on tuhansien ihmisten henki koko ajan)

02. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle? Erytropoietiini (EPO) on ihmisen oma hormoni, jota muodostuu munuaisissa ja joka edistää punasolutuotantoa. Sitä käytetään hoitona anemiaan. Erytropoietiinia käytetään myös doping-aineena urheilussa. (ei tule anemia vaikka ruokavalio kärsisikin)

03. Mitä haluaisit häälahjaksi? Paddingtonin rautatieaseman ("We are registered at British Rail.")

04. Mitä palvot? Kool & The Gangia (Cee-lee-bra-tion!)

05. Salainen fetissisi? Vladimir Mihailovitš Komarov oli neuvostoliittolainen kosmonautti. ("...Asimovin oppien mukaan...")

06. Mistä näet unta ensi yönä? Saddam Husseinista (hämmästyttävästi jopa mahdollista)

07. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa? MY STORY on Ayumi Hamasakin seitsemäs studioalbumi, julkaistu 15. joulukuuta, 2004. (levynostelu ei ole yllättävää, tätä ei ole tullut vastaan).

08. Mistä aiheesta kirjoittaisit kirjan? El Grecosta (no joo, pidän tauluistaan ja tuon ajan taiteesta yleensäkin)

09. Mitä keräilet? Suomalaisuuden päivää vietetään Suomessa 12. toukokuuta. (Hankin näitä yhden joka vuosi)

10. Mihin paras muistosi liittyy? 1490-lukuun (ah, Espanjan hovi)

11. Turhin tietämäsi asia? Suiku (karjalaksi Šuiku, ven. Šujeretskoje) on kylähallintoalue ja sen keskuskylä sekä entinen kunta Vienan Karjalan itäosassa Sorokan piirissä Karjalan tasavallassa Venäjällä. (repikääpä siitä)

12. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten? Dvirkivštšyna (on kylä Ukrainassa, Jahotynski raionissa, Kiovan alueella, vajaan sadan kilometrin päässä Kiovasta itään. (ja sieltä on syntyisin jalkapalloilija Andri Ševtšenko!)

13. Minkä asian parissa tulet työskentelmään/työskentelet ammatissasi? Abelin (siis sen Raamatun Abelin...jokapäiväistä kauraa)

14. Mikä saa sinut aina nauramaan? Thutmosis III, egyptiläinen faarao (sillä on hassu nimi ja vaikka se oli faarao niin sen äitipuoli Hatsepsut oikeasti hallisti valtakuntaa)

15. Entä itkemään? Dialogi (minulla saattaa olla hienoisia ongelmia sosiaalisissa tilanteissa)

16. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi? Katherine Plunket (22. marraskuuta 1820 – 14. lokakuuta 1932) oli vanhin tunnettu ihminen Irlannin historiassa. (ehkä on parempi etten kerro enempää...)

17. Mitä sinulla on taskuissasi? Petsamon luostari (toiminnan voidaan katsoa päättyneen munkki Akakin kuolemaan, ja kun se nyt oli siinä niin otin mukaan)

18. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi? Coffee Shop (ja jos olisin hollantilainen minulta saisi myös humehia)

19. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi? CARICOM.
Caribbean Community and Common Market (suom. Karibian yhteisö ja yhteismarkkina-alue), CARICOM, perustettiin Chaguaramasin sopimuksella joka astui voimaan 1.8.1973. (siltä se ehkä kuulosti, selvästi olin talouspolitiikan ihmelapsi)

20. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan? Force Majeuren (minun jälkeeni ei vedenpaisumusta, otan sen mukaan)

21. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa? Nukketeatteri Hupilainen. (ja 50-paikkainen näyttämö, ei mikään turha yöpöytä)

22. Mitä rakastat eniten maailmassa? Annoona (Annona cherimola), josta käytetään myös nimiä kirimoija, cherimoya ja kermaomena on ruskehtava ja suomuinen. Malto on kuitumaista. Annoona kasvaa pensaassa. (ruskehtava ja suomuinen hedelmä, olisitpa jo minun)

24. Mitä näet tällä hetkellä ikkunasta? Ihmisen (jos oikein tarkasti katsoo niin tuolla autossa taitaa istua joku)

25. Mikä sinä todella olet? Kolmas nainen (lienenkö sitten suomalainen rock-yhtye vai onko minulla vipinää jonkun kaksin verroin varatun henkilön kanssa, jää pohdittavaksi)Personality disorder

Spleneticilta löytyi tällainen testi, eli tarkalleen ottaen millä tavalla olen sekaisin:

Disorder | Rating
Paranoid: High
Schizoid: Low
Schizotypal: High
Antisocial: Low
Borderline: Moderate
Histrionic: Low
Narcissistic: Moderate
Avoidant: Very High
Dependent: High
Obsessive-Compulsive: Moderate

URL of the test: http://www.4degreez.com/misc/personality_disorder_test.mv

Tämänhetkistä olotilaa luonnehdin tuossa eräälle tutulle sekoitukseksi Leonard Cohenin kolmatta levyä ja Dream Syndicatea (siis sitä LaMonte Youngin, John Calen jne. projektia, ei 80-luvun indiepoppareita). Joten väite että puhun eksentrisesti tavalla jota on vaikea ymmärtää on selvästi tuulesta temmattu.

Edellinen