• millikan

Vanha kellarissa valittaa

Minäköhän vuonna olin viimeksi pride-marssilla? Tai osallistuin millään tavalla koko tapahtumaan? On siitä jo muutama vuosi ja silloinkin taisin lähinnä piipahtaa puistojuhlassa sanomassa paikallaoleville tutuille hei...en ole koskaan paraateista, minkäänsorttisista, pitänyt ja tapaan ahdistua suurissa väkijoukoissa joten varsinaisella marssilla olen ollut, mitä, kerran?
Suurin osa kavereistani on kuitenkin heteroita, matkustellessa tulee käytyä homopaikoissa (olen tästä ja sen syistä aiemmin kirjoittanut) mutta muuten ei juurikaan...

Nyt on taas tullut lueskeltua kritiikkiä pride-marsseja ja sekalaisia muita "gay communityn" juttuja kohtaan, ihan homojen piiristä. Netin kautta pyörin parissakin glbt-yhteisössä jotka eivät edusta mitenkään sen "gay communityn" valtavirtaa tai edes järin hyväksyttyjä alakulttuureja ja niissä nousee aika ajoin kysymys että onko sitä todellista glbt-yhteisöä oikeasti olemassa ja jos on, onko se sellainen että sitä kannattaa tukea...
Klikkiytymistä kritisoidaan ahkerasti, pitää olla clone, gym bunny, twink tai vastaava ollakseen hyväksyttävä, ja aikoinaan tälle ilmiölle kritiikiksi muodostunut nalle-yhteisö on vastaavasti lähtenyt muodostamaan omaa überbear-ihannettaan johon pitää pyrkiä ja jos ei sitä toteuta niin ei ole piireihin asiaa. Onko minulla ja Queer Eye -tyypeillä oikeasti mitään muuta yhteistä kuin että me kaikki haluamme imeä munaa?
Monien pride-tapahtumien kaupallistumista on myös haukuttu, se paino fraasissa "pink dollar" tulee kuitenkin sille jälkimmäiselle sanalle...homona oleminen tarkoittanee sitä että että pitää kuluttaa homona, totta kai se uusin Calvin Klein -tuoksu pitää olla...

Pääsääntöisesti asetun puolustamaan tätä osittain keinotekoista yhteisöä ja sen hyviä puolia (näkyvyys yms). Vaikka tunnustan että kritiikkiin on myös aihetta.

Niin, ja en minä oikeasti ole edes kauhean vanha. Paitsi jos eksyn väärään baariin.

2 kommenttia

audinkopoika

26.6.2007 15:37

Itse en ole osallistunut kertaakaan pride-tapahtumaan, nyt kumminkin olen ajatellu osallistua. Miksi? Siksi et on aika yhdessä puolustaa vähemmistöjen olemassaoloa.

millikan

28.6.2007 12:49

Harmi kun ei ole enää sitä roikkuvaa hevarilettiä, silloin voisi ihan periaatteesta vetää Iron Maiden -paidan päälle ja mennä marssimaan...olla vähemmistön vähemmistö.