Half Machine Lip Moves

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2006.
Edellinen

Enää sua hali en, olet mulle...

Tulipa katsottua taas pitkästä aikaa Alien, se eka, hyvä. Kakkonen meni räiskintä-actioniksi (toki ihan viihdyttäväksi sellaiseksi), kolmosessa oli taas jonkin verran tämän leffan ahdistunutta tunnelmaa...ja myöhempiä en ole nähnyt.

Tosin kun tämän on nyt nähnyt muutamaan kertaan niin tuli samalla pohdittua (roolipelaajalle tyypilliseen tapaan) missä kohtaa olisi pitänyt toimia eri tavalla, sekä leffasarjan feministitulkintaa jonka olin lukenut jokin aika sitten SequentialTartista. Ja muisteltua miten se aikaa sitten Tähtivaeltajassa julkaistu runo Ripley oikein menikään...

Enää sua hali en
Vaikka tahtoisin.


Jahas

Ihan hyvään aikaan aloitin sitten bloggauksen, kun pääsin Time-lehden Vuoden Henkilöksi! Repikää siitä! (vaikka olinhan minä jo hörheltänyt lukuisilla keskustelupalstoilla aiemminkin, kirjoittanut arvosteluja yms...)


Täällä ollaan

Rauhallinen joulu täällä, tällä kertaa päätin sitten viettää joulun itsekseni täällä vieraalla maalla. Joulukoristeita ei ole, jouluruoatkin ovat vähissä (jos ei lasketa lebkucheneita ja mandelspekulatuksia).
Telkkaria pidin auki eilen illalla kun sieltä tuli juuri niitä makasiini/joulukonserttiohjelmia jotka ovat hyvin samanlaisia kuin Suomenkin telkkarissa (ja tuttujen joululaulujen seassa oli joitain riemukkaita humppia joiden päälle lauletaan "frooohe weihnaacht, froohe weihnaacht"...)

Ihmeellisen elämänkin tulin katsoneeksi, DVD:ltä (minulla on myös nippu muita Caproja...pitäisiköhn katsoa taas It Happened One Night tai Mr Deeds...).

Eli jotain uutta, jotain perinteistä. Ja stressiä ei joulusta ole otettu (ihan hyvä kun en ehtinyt juuri edes pohtimaan koko juttua kuin puolivälissä viime viikolla...)


Foggy day in London town had her low and had her down

Työkaveri tuossa olisi tänään lentämässä kotiin Lontooseen mutta on epävarmaa miten lennot järjestyvät sen Lontoon sumun vuoksi...sanoi varautuneensa viettämään yön kentällä odottamassa.

Ruvettiin sitten pohtimaan että tässähän on selkeä alku perinteiselle (joulun yhteydessä ei puhuta kliseistä) joululeffalle, pitäisi vielä järjestää syy miksi on ehdottoman tärkeää päästä sinne ajoissa...vaikkapa etääntynyt äiti tai isoisä tai vastaava joka on menossa vaikeaan leikkaukseen ja sitä ennen pitäisi tavata, jutella, solmia ne välit uudestaan...mutta lennon viivästyminen uhkaa tätä.
Lentokentällä tottakai törmätään siihen komeaan mieheen mutta alkupuoli vietetään törmäillessä toisiinsa ja kinastellessa (auttaisi jos kaverini olisi hemmoteltu "ditzy blonde" ja tämä komea mies joutuisi käytännöllisenä auttamaan asioissa sopivasti hermostuen totta kai). Sitten vanhempi miljonääri sattuu juuri olemaan lentämässä yksityiskoneellaan Lontoon suuntaan ja voi ottaa päähenkilömme mukaansa. Perillä sitten kaverini kiiruhtaa sairaalaan, ehtii juuri ajoissa perille, ja leikkauskin menee sitten hyvin...ja sitten kun kävelee portaita alas (no hissikin käy, mutta portaat ovat paremmat) niin siellä sairaalan aulassa on odottamassa se komea mies kukkapuskan kanssa, kierrettyään läpi kaikki Lontoon sairaalat että löytäisi sen oikean.

Mutta valitettava tosiseikka on että kaverini ei ole tarpeeksi ditzy blonde eikä mitään valtavan pakottavaa tarvetta siihen perillepääsyyn ajoissa ole, joten hän luultavasti päätyy vain näyttelemään yhtä niistä kanssamatkustajista jotka odottelevat kentällä. Hyvällä säkällä hän saa pari vuorosanaa.

Hyvää joulua kuitenkin kaikille :)Tarinoita Manchesterista, Moonchesterista, Dogchesterista...

Tällä hetkellä menossa työmatkalukemisena Jeff Noonin mainio novellikokoelma Pixel Juice. Noon on eräänlainen scifikirjailija, mutta sellainen jolle Jung tai mimesis on tärkeämpiä kuin mikään mitä Stephen Hawking on ajatellut...ja kirjoittajana jossain William Gibsonin, Lewis Carrolin ja Jorge Luis Borgesin välimaastossa (ja on kirjoittanut kokonaisen Carroll-pastissin Automated Alice). Hauska mies, ja suosittelen kaikille niille jotka scifistä pitävät sekä niille jotka eivät pidä.wir sind die heiligen huren der pop musik

Kirjoittelin tuossa juttua Deutsch Amerikanische Freundschaftista (meniköhän oikein) mutta niin vain sekin ylistyslaulu nahkalle, hiestä kiilteleville lihaksille, jyskyttävän minimalistiselle bassolle ja provokatiiviselle yleisilmeelle katosi avaruuksiin...

No, summataan pikaisesti DAF:n levyt.

Produkt Der DAF: kokeellista noisea, mutta ei mitään mitä muut eivät ole tehneet paremmin.

Die Kleinen Und Die Bösen: Vaikkei edustakaan sitä tyyliä josta ovat kuuluisia, on tämä kuitenkin henk koht suosikkini. Viitteitä tulevaan on jo havaittavissa mutta tämä on silti vielä vakaasti punk-häröilyä, epätasaista mutta kiitettävän idearikasta ja jännittävää.

Alles Is Gut: Jos yhden DAF:n levyn kuuntelee niin tämä on hyvä ehdokas. Suicidea ja Cabaret Voltairea höytettynä homodiskolla. Vaikutteet ovat selvät niin Pet Shop Boysille kuin Rammsteinillekin.

Gold Und Liebe: Hieman heikompi versio edellisestä.

Fur Immer ja Funfzehn Neue DAF Lieder: en ole valitettavasti kuullut näitä. Fur Immer ei jotenkin ole tullut ikinä vastaan enkä ole jaksanut sitä toisaalta metsästääkään, ja tuo uusin taas...no, muu maailma on ehtinyt jo saada DAF:n kiinni.Everything you know is wrong

Menivät sitten tekemään suuren kataklysmin BatMudiin. Maailman kartat uusiksi, sinänsä tietysti kiva jos niistä tulee järkevämpiä ja yhtenäisempiä, mutta nyt menee sitten aikaa ennen kuin löytää minnekään. Ja aikaa että pääsee sinne kun kaikki on niin pirun kaukana.

Edellinen