Half Machine Lip Moves

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2008.

Tase

Kun tässä ympäroivässä vesilasissa näkojään kuohuu ja aallot vastaan lyo, niin lienee taas aika pohdiskella mitä järkeä tässä kaikessa on.

Blogini on täällä vaikuttanut reilun pari vuotta, bloggauksia 265 (mitäs tuosta tulee, keskimäärin reilu kaksi kertaa viikossa?). Ranneliikkeen keskustelupalstoilla olen hieman kauemmin lukenut ja kirjoitellut, hyvin vaihtelevalla aktiivisuudella. Ja erityisesti viime aikoina lähinnä silmäilen aiheet läpi, luen tarkemmin jos joku on jotain kiinnostavaa kirjoittanut ja muut lähinnä hypin yli.
Ja kyllä, aika pitkälle pääsee sillä että lukee kirjoittajan nimen ja vilkaisee ekaa riviä niin tietää pitääko siirtyä seuraavaan aiheeseen. Aina ei tarvitse katsoa edes sitä ekaa riviä.
Internetissä trolleihin toimii säänto johon ei yleensä normaalimaailmassa kannata luottaa: jos ongelmaan ei kiinnitä huomiota niin se menee itsestään pois.

Ranneliikkeen blogisto tulee sen sijana luettua suurella kiinnostuksella läpi, vaikka en aina niin kauheasti kommentoikaan. Yhteisollä on haaransa, henkilot kommentoivat hanakammin tiettyjä blogeja (kuten minä vaikka Spleneticin ja Rokkihomon blogeja, ja toisinpäin), mutta tuskin lienen ainoa joka ainakin summittaisella tasolla seuraa kaikkia täällä kirjoittavia. Se on myos pitänyt minut täällä, vaikka tämä onkin usein teknisesti rajoittuneempi kuin joku blogspot yms.

Ja jos halutaan lähteä poliittiselle tasolle, niin onhan tämä aika "henkilokohtainen on poliittista" ryhmä, monenkirjava joukko ihmisiä jotka ovat, no, ihmisiä. Ja minä yhtenä raitana sateenkaaressa, jos nyt näin banaali klisee sallitaan.


Huuhaatestejä

Maatesti http://bluepyramid.org/ia/cquizii.htm

"You're Haiti!
You do that voodoo that you do so well. But seriously. You're into voodoo. This is just one of several perspectives on the world that separate you from what most folks would consider to be normal. But you go way back to the old school with the original discoveries and the sailing and so forth. You've fallen on awfully hard times lately, and were going to be a "project" for some powerful friend. But they got bored and left. Contrary to popular belief, you are not a hata."

Kirjatesti http://bluepyramid.org/ia/bquiz.htm

"You're Brave New World!
by Aldous Huxley
With an uncanny ability for predicting the future, you are a true psychic. You can see how the world will change and illuminate the fears of future generations. In the world to come, you see the influence of the media, genetic science, drugs, and class warfare. And while all this might make you happy, you claim the right to be unhappy. While pregnancy might seem painful, test tube babies scare you most. You are obsessed with the word "pneumatic"."

Elukkatesti http://bluepyramid.org/ia/aquiz.htm

"You're an Ostrich!
A bit ornery and not the slightest bit flighty, you have a reputation for having a bit of a temper. When provoked however, you try to shield your head from what others might have to say or do. You produce much larger items than anyone could reasonably predict you'd produce. Next time you hide your head, remember to tell people that you're looking for something, not just ignoring the outside world!"


vähänks mä oon huippu

Postilaatikossa oli odottamassa kirje, Helsingin yliopistosta. Hmm?

Olivat lähettäneet kyselyn selvittämään vuonna 2003 valmistuneiden tyollisyystilannetta, joukkoon kuulun siis minä myos.

Ja siinä vastauksia raapustaessa tuli huomanneeksi että joo, viisi vuotta valmistumisen jälkeen olen koulutustani vastaavassa tyossä joka on kääntymässä vakituiseksi...eli ilmeisesti minut voidaan laskea noihin menestystapauksiin :)

Piti sitten laittaa loppuhuomautus että niin, minä muuten sitten opiskelin kahdeksan vuotta, kolme vuotta kauemmin kuin mitä on ohjeistettu nykyisille putkitutkinnoille, ja vuoden kauemmin kuin mitä keskiarvo oli silloin kun valmistuin...


Some of the angels have face of God, and some of them have face of dogs

Lähestyvän Crowleymassin (ensi sunnuntaina!) kunniaksi piti taas kuunnella hieman Current 93 -yhtyettä: Of Ruine or Some Blazing Starre, Tamlin, Lucifer Over London...

Vaikkei aivan kaikkien aikojen suosikkiyhtyeitäni olekaan niin jos pitäisi kuvata Current 93:a yhdellä sanalla niin se olisi "valtava". Ei niinkään kooltaan (David Tibet ja ketä kavereitaan nyt sattuukaan paikalle osumaan), tai tuotannoltaan (vaikka onhan niitä levyjä tullut 25 vuoden uralla lukuisia), vaan tuntemuksena.
David Tibet on kuin myohempien aikojen Hildegard von Bingen joka kanavoi näkyjään ja mystistä filosofiaansa musiikkiin, ja lopputuloksena on merkillistä musiikkia johon voisi hyvin upota ja kuluttaa vaikka koko loppuelämänsä pohtiessa ja tutkiessa syntyjä syviä (terveisiä kaverilleni joka minut yhtyeeseen tutustutti).

Musiikki on vuosien varrella vaellellut industrialista englantilaisiin kansanballadeihin, samoin kuin herra Tibetin näkemykset maailmasta, Jumalasta jne.
Ja oikeasti, vaikken äänikirjoista niin välitäkään niin jos lukijana olisi David Tibet niin heti haluaisin. Aloittaisi vaikka Raamatulla...

Muutama näyte mitä YouTubesta loytyi...
Crowleymass:

http://www.youtube.com/watch?v=MChJnbXENn0

Gothic Love Song:
http://www.youtube.com/watch?v=Gw9lC1EePSw

Current 93 & Marc Almond, Idumaea:
http://www.youtube.com/watch?v=BWn1G-LMvNI

Niin, mainittakoon tuon viimeisen kappaleen laulajan yhteydessä että Tibet on kaveerannut mm. Marc Almondin, Genesis P-Orridgen ja Death in Junen Douglas Pearcen kanssa, ja Antony Hegartyn laulajaura lähti käytännossä liikkeelle näistä piireistä...