• millikan

Meemiä

Lumen blogista (http://lumivalkea.vuodatus.net/) bongasin tällaisen...ideana on mennä wikipedian sivuille ja vastata kysymyksiin satunnaisella artikkelilla.

01. Mitä pelkäät? Rautatievirasto on liikenne- ja viestintäministeriön alainen virasto, jonka tehtävänä on valvoa ja kehittää rautatieturvallisuutta ja rautatiejärjestelmän yhteentoimivuutta. Lisäksi Rautatievirasto valvoo turvallisuuden noudattamista rautatiejärjestelmissä. (No siis oikeasti, näiden käsissä on tuhansien ihmisten henki koko ajan)

02. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle? Erytropoietiini (EPO) on ihmisen oma hormoni, jota muodostuu munuaisissa ja joka edistää punasolutuotantoa. Sitä käytetään hoitona anemiaan. Erytropoietiinia käytetään myös doping-aineena urheilussa. (ei tule anemia vaikka ruokavalio kärsisikin)

03. Mitä haluaisit häälahjaksi? Paddingtonin rautatieaseman ("We are registered at British Rail.")

04. Mitä palvot? Kool & The Gangia (Cee-lee-bra-tion!)

05. Salainen fetissisi? Vladimir Mihailovitš Komarov oli neuvostoliittolainen kosmonautti. ("...Asimovin oppien mukaan...")

06. Mistä näet unta ensi yönä? Saddam Husseinista (hämmästyttävästi jopa mahdollista)

07. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa? MY STORY on Ayumi Hamasakin seitsemäs studioalbumi, julkaistu 15. joulukuuta, 2004. (levynostelu ei ole yllättävää, tätä ei ole tullut vastaan).

08. Mistä aiheesta kirjoittaisit kirjan? El Grecosta (no joo, pidän tauluistaan ja tuon ajan taiteesta yleensäkin)

09. Mitä keräilet? Suomalaisuuden päivää vietetään Suomessa 12. toukokuuta. (Hankin näitä yhden joka vuosi)

10. Mihin paras muistosi liittyy? 1490-lukuun (ah, Espanjan hovi)

11. Turhin tietämäsi asia? Suiku (karjalaksi Šuiku, ven. Šujeretskoje) on kylähallintoalue ja sen keskuskylä sekä entinen kunta Vienan Karjalan itäosassa Sorokan piirissä Karjalan tasavallassa Venäjällä. (repikääpä siitä)

12. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten? Dvirkivštšyna (on kylä Ukrainassa, Jahotynski raionissa, Kiovan alueella, vajaan sadan kilometrin päässä Kiovasta itään. (ja sieltä on syntyisin jalkapalloilija Andri Ševtšenko!)

13. Minkä asian parissa tulet työskentelmään/työskentelet ammatissasi? Abelin (siis sen Raamatun Abelin...jokapäiväistä kauraa)

14. Mikä saa sinut aina nauramaan? Thutmosis III, egyptiläinen faarao (sillä on hassu nimi ja vaikka se oli faarao niin sen äitipuoli Hatsepsut oikeasti hallisti valtakuntaa)

15. Entä itkemään? Dialogi (minulla saattaa olla hienoisia ongelmia sosiaalisissa tilanteissa)

16. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi? Katherine Plunket (22. marraskuuta 1820 – 14. lokakuuta 1932) oli vanhin tunnettu ihminen Irlannin historiassa. (ehkä on parempi etten kerro enempää...)

17. Mitä sinulla on taskuissasi? Petsamon luostari (toiminnan voidaan katsoa päättyneen munkki Akakin kuolemaan, ja kun se nyt oli siinä niin otin mukaan)

18. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi? Coffee Shop (ja jos olisin hollantilainen minulta saisi myös humehia)

19. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi? CARICOM.
Caribbean Community and Common Market (suom. Karibian yhteisö ja yhteismarkkina-alue), CARICOM, perustettiin Chaguaramasin sopimuksella joka astui voimaan 1.8.1973. (siltä se ehkä kuulosti, selvästi olin talouspolitiikan ihmelapsi)

20. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan? Force Majeuren (minun jälkeeni ei vedenpaisumusta, otan sen mukaan)

21. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa? Nukketeatteri Hupilainen. (ja 50-paikkainen näyttämö, ei mikään turha yöpöytä)

22. Mitä rakastat eniten maailmassa? Annoona (Annona cherimola), josta käytetään myös nimiä kirimoija, cherimoya ja kermaomena on ruskehtava ja suomuinen. Malto on kuitumaista. Annoona kasvaa pensaassa. (ruskehtava ja suomuinen hedelmä, olisitpa jo minun)

24. Mitä näet tällä hetkellä ikkunasta? Ihmisen (jos oikein tarkasti katsoo niin tuolla autossa taitaa istua joku)

25. Mikä sinä todella olet? Kolmas nainen (lienenkö sitten suomalainen rock-yhtye vai onko minulla vipinää jonkun kaksin verroin varatun henkilön kanssa, jää pohdittavaksi)