• Kalle af

Sosiaalinen vaalikone 3

Olen vastaillut Sosiaalisen vaalikoneen kysymyksiin Facebookissa. Kysymyksiä on satoja, joten en varmaankaan ehdi vastaamaan niihin kaikkin. Käy kuitenkin vertailemassa vastauksiani omiisi! Tässä muutama esimerkki:

Pitäisikö lasten päivähoito-oikeutta rajoittaa?
Päivähoito-oikeutta ei saa rajoittaa.
Kommentti: Päivähoito-oikeus tulee nousta lapsen, ei vanhempien, tarpeesta. Ryhmässä toimiminen on lapselle hyväksi.

Tulisiko poikien ympärileikkauksia uskonnollisista syistä tehdä kunnallisessa terveydenhoidossa?
Kyllä, omalla kustannuksella
Kommentti: On parempi tehdä niitä valvotuissa oloissa, kun niitä kuitenkin tullaan tekemään.

Nuorten psyykkiset vaikeudet ovat tulleet ikävien tapahtumien vuoksi mukaan arkipäiväisiin keskusteluihin. Miten kuntien ensisijaisesti tulisi suhtautua asiaan?
Kunnan tulee turvata tulevaisuutta kokonaisvaltaisesti panostaen erityisesti sekä ennaltaehkäisevään että korjaavaan mielenterveystyöhön.
Kommentti: Nuorten (sekä tietenkin muidenkin asukkaiden) hyvinvointi on kunnalle tärkeä asia.

Kuinka kuntien tulisi suhtautua perheeseen, jossa lasten vanhemmat ovat samaa sukupuolta?
Kunnan on velvollisuus kouluttaa työntekijänsä kohtaamaan kaikenlaiset perheet ja antaa työntekijöille riittävästi tietoa erilaisista perhemuodoista.
Kommentti: Toisiaan ja lapsiaan rakastavat vanhemmat ovat lapselle erittäin hyvä asia. Sukupuolijakauma on toisarvoinen asia.

Maassamme on paljon vaikeavammaisia, jotka tarvitsevat henkilökohtaisen avustajan apua elääkseen normaalia elämää. Oletko sitä mieltä että avustajatoiminta pitäisi saada jo subjektiiviseksi oikeudeksi vaikeavammaisille?
Kyllä.
Kommentti: Yhteiskunnan on huolehdittava heikoimmista jäsenistään ja tukea heidän integroitumisensa. Tämä on yksi esimerkki.