• kesäpoika

Tikanpoika maassa

Minä en ymmärrä käsitettä "luonnoton". Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Ensimmäisenä tulee mieleen, että luonnoton on jotain, mitä ihmiset tekevät tai ovat, mutta eläimet eivät. Vaikka.. niin määriteltynä homous ei ole luonnotonta. Toisaalta homouden luonnottomaksi leimaamista vastaan voi taistella nimenomaan niin, perustellen eläimillä ja niiden sukupuolisuhteilla.

Mutta mitä ihmettä? Ihmisethän tahtovat erottua eläimistä. Ihminen sanoo, ettei eläimillä ole samaa kykyä tunteisiin, tai samaa älykkyyttä. Että koska ihminen ei ole kuin muut eläimet, ihminen on tärkeämpi. Eikö se ole luonnotonta?

On tietenkin hyvin ymmärrettävää, että ihmisen mielestä ihminen on tärkein. Hamsterin mielestä varmaankin hamsteri on, mikäli se osaa niin paljoa analysoida. Globaalisti katsoen ihminen on haitallinen olio, tärkeä ehkä siinä mielessä, että on vaikutuksiltaan niin suuri, muttei tärkeä niin kuin ihminen tarkoittaa sanoessaan Tärkeä.

Lopputuloksena tulin päätelmään, että ihminen haluaa olla erilainen kuin eläimet, paitsi niissä asioissa joissa erilaisuus on luonnotonta. Ja sen, mitkä ne ovat, tietää vain kysymällä muilta ihmisiltä. Muuta eroa niillä ei sitten olekaan.

1 kommentti

sleepygay

25.1.2010 19:49

Minua itseäni eniten ärsyttää ne ihmiset, jotka sanovat homoutta luonnottomaksi, mutta eivät kuitenkaan vaivaudu sen enempää selittämään asiaa. Ja siinä vaiheessa kun mukaan vedetään kaikenmaailman Sodomat ja Gomorrat, voi olla 100 % varma siitä, että ko. ihminen on yksinkertaisesti sanottuna tyhmä ja ajattelematon.