• kesäpoika

Rakkauden muoto

Rakastaminen on parasta maailmassa.

Muutamat mun ystävistäni huomauttelevat jatkuvasti, että mun tapani käyttää sanaa rakastaa sekä rakastamisesta niin kuin se yleensä määritellään että seksistä rakastavassa suhteessa on harhaanjohtava ja vaikeasti tulkittava. Siitä huolimatta kieltäydyn muuttamasta sanavalintojani. Kun puhun oman miehen rakastamisesta, tarkoitan rakastamista, eikä ulkopuolisille tarvi määritellä, millaisia rakastamisen keinoja on käytetty.

Mulle seksi on rakkautta.

Tiedän, ettei se ole sitä kaikille.

Minusta on rakkautta olla sanomatta koskaan "ei" toisen aloitteeseen. Ei voi olla epämiellyttävää rakastaa ihmistä jota rakastaa.

Seksi on toisen huomioon ottamista fyysisellä tasolla. Ei tarvi itse kokea tarvetta saada samaa huomiota, vaikka antaa sitä toiselle. Minusta kieltäytyminen rakastamisesta siksi, ettei ole sillä tuulella, kertoo estoisuudesta. Että seksi on jollain tavalla hyväksyttävää vain silloin, kun itsellä on halun luoma luvaton, peittävä naamio, ja jonka halun jälkeen ja halun ulkopuolella ollaan puhumatta aiheesta ja aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut, tai kuin seksi olisi likaista, tuomittavaa tai epämiellyttävää silloin, kun oma halu ei ole peittämässä sen realistisuutta.

Useat ihmiset ovat yrittäneet kertoa minulle, etteivät seksi ja rakkaus ole sama asia. Minusta ne, joille se ei ole sama asia, jäävät jostain suuresta paitsi.

Rakastaminen on arkipäiväistä. Ei siitä tarvi tehdä isoa numeroa muuttamalla sen kuvaa sävyltään sellaiseksi, mitä se ei ole. Mä en välitä erotiikasta enkä pornosta. Musta ne eivät ole totta. Musta ne luovat tabuja, poistavat sitä arkisuutta, joka tekee seksistä luonnollisen asian. Se on iso asia, koska se on rakkautta ja koska se on osa meitä kaikkia. Ei siksi, että se olisi jotain erityisen ihmeellistä. Jotain erikoista. Tai tabu.

Sen ei tarvi olla ihmeellistä, kunhan se on aitoa. Ei vaadi halua, että voi olla henkisesti läsnä. Läsnäolo sen sijaan vaatii aitoa kohtaamista ja luottamusta. Katsoa silmiin missä tahansa tilanteessa. Lausua oma ja toisen nimi. Olla katoamatta aikuisviihdekuvien synnyttämään fantasiaan ja pysyä sinuna ja minuna tässä ja juuri nyt.

Kokonaisena ihmisenä.

5 kommenttia

talvipoika

30.12.2007 15:15

Hmmm....mielenkiintoista pohdintaa.Rakastaminen ja rakastuminen on musta silloin ihaninta maailmassa,kun se on molemminpuolista.Aika usein käy kuitenkin niin,että sen moniulotteisuuden puuttuminen vie silltä ikäänkuin sen sisällön tunteineen.Rakastamista ja rakastumista ei musta pidäkkään yrittää määritellä,parhaimmillaan se on just se ihana tunne omassa sydämmessä ja mielessä,joka tuntuu vaan niin ihanalta.Rakkautta on tietysti monenlaista ja monentasoista,ite en oo koskaan pystyny hallitseen mun tunteita ja rakastun ja ihastun millon missäkin ja millon kehenkin.Sit mun ehkä suurin ongelma on sellanen,et mun rakkaus kohteeseen vaan pysyy ja ikäänkuin varastoituu tunteisiin,mieleen ja sydämeen niin,että siit tulee sit rasite,kun niille rakkauden kohteille saatan kuiteskin olla aika merkityksetön tai ainakin silleen joskus tuntuu.
Seksi on sit ihan oma lukunsa,koska kun ihmiset harrastelee sitä silleen aika huolettomasti,vois ajatella niinkin ,et tuskin ne niihin kaikkiin sit rakastuu,mut tottakai
oman rakkaan kans sen voi sanoo kuuluvan rakkauteen ja silleen myös lujittaan parisuhdetta kokonaisuudessaan.Rakkaus on suurinta sanotaan,joku vois sit kysyy et mitä sitten,jos sitä ei läheskään kaikki ees pääse kokeen.

martin

30.12.2007 17:10

Iloitsen sanoistasi, että Sinulle seksi on rakkautta. (Sensijaan rakkaus ei aina ole seksiä.) Rakkauden määrittely on mahdotonta ja usein tarpeetonta - onneksi!
Seksi on luonnollista - kyllä! Rakkaudessa seksi on estotonta, luontevaa. Se ei muutu sijaistuotteiden välineeksi, likaiseksi. Luontevuus ja estottomuus kertovat rakkauden tuomasta aitoudesta. Seksi on rakkauden fyysinen kruunu. Siinä toisen 'katsominen' ikuisuuden peilinä on huikeaa!

Vermillion

30.12.2007 21:38

Itse en varmaan noin vahvasti pitäisi seksiä ja rakkautta synonyymeinä. Seksi on mielestäni (ainakin jossain määrin) rakkauden osoitus, mutta rakkauteen mahtuu mielestäni ah-niin paljon muutakin.

Lisäksi ainakin itse olen joutunut tilanteisiin -tahtoen tai tahtomatta- jossa seksiä "tapahtuu", vaikka kumpikaan ei toista osapuolta varsinaisesti rakastaisi. Seksi voi mielestäni osoittaa myös "laimeampia" tunteita, tai sitten olla vain hetken huumaa, tavallaan toisen ihmisen kanssa seikkailua tai ehkä jopa kahden ihmisen välisten rajojen etsintää tai rikkomista.

Minulla on edelleen ajatus, että seksin pitäisi tarkoittaa jotain, jopa näiden edellä mainittujen kokemusten jälkeen. En itse pystyisi seksiin tuntemattoman tai jonkun puolitutun kanssa. Seksi on aina tarkoittanut minulle jotain, oli se sitten rakkaudenosoitus tai jotain muuta. Toki aina mieluummin tuo ensimmäinen - se on mielestäni sitä ainoaa oikeaa seksiä. On mielestäni eri asia olla sukupuoliyhteydessä ja rakastella.

Huh, tulipa tästäkin tajunnanvirtaa. :P

kesäpoika

30.12.2007 22:47

Seksi on rakkautta, mutta seksuaalinenkin rakkaus on muutakin kuin seksiä.

Mä rakastun sängyssä. En voi koskaan nähdä ihmistä, jonka kanssa mulla on ollut seksiä enää samoin kuin näin ennen sitä. Ehkä se johtuu siitä läsnäolosta, että siihen välille vaan kasvaa sellainen kohtaaminen, paljastuminen. Seksi ilman rakkautta ja kohtaamista, fyysisenä suorituksena niin kuin joillain miehillä on tapana, ei oikein onnistu multa. Se onnistuu paljon paremmin vasta sitten kun toinen on jo tosi tuttu, että voi olla ikäänkuin puolihuolimattomasti. Vaikka voisi luulla, että se on juuri toisin päin.

Ehkä siksi mulla on ollut tapana rakastua exiini uudestaan. Kun jonkun päästää lähelle, se on lähellä. Lähempänä kuin kukaan uusi voi olla, kunnes on lyönyt päänsä samaan seinään niin useasti, ettei jaksa enää. Itse asiassa en oo koskaan seurustellut niin, ettei eron jälkeen olisi vielä palattu yhteen, paitsi sen yhden kanssa, joka muutti pois.

audinkopoika

31.12.2007 21:29

Rakkautta, rakastumista ja rakastelua vuodelle 2008 :)