• kesäpoika

Musta tuntuu, tuntuuko susta?

Tänään musta tuntuu iloiselle. Tänään juttelin musta tuntuusta ja nyt kun mietin, niin huomaan meidän ehkä puhuneen aivan eri musta tuntuista. Niinpä kirjoitan mistä minä puhuin, ja mistä musta tuntui meidän puhuvan. :)

Musta tuntuu, ettei musta tuntuussa ole mitään vikaa. Musta saa tuntua ihan mille vain. Musta tuntuu, että ihmiset kertovat liian vähän mille niistä tuntuu ja musta tuntuu, että usein kun itse yritän kertoa, sitä ei oikein uskota. Musta tuntuu musta tuntuun välttämisen olevan syy aika moneen ongelmaan, sillä olisi helpompi ymmärtää toisia, kun tietäisi mille niistä tuntuu, kun niistä kuitenkin, joka tapauksessa, ihan sadanprosentin varmuudella tuntuu joltakin.

Musta tuntuu, että oikeassa oleminen on kaiken fasismin alkulähde, ja siksi musta tuntuu musta tuntuun olevan parempi vaihtoehto kuvitellulle objektiivisuudelle. Musta tuntuun välttely luo ennalta epäonnistumaan tuomituja objektiivisuusyritelmiä, kun on olevinaan kuin ei tuntuisi, vaan asiat Olisivat niin, miten ne kokee. Musta tuntuu helpompaa ja kannattavampaa olevan sanoa suoraan musta tuntuu.

Musta tuntuu, että aina ei tule huomatuksi, että musta tuntuu on eri asia kuin mutu, että mutu on sitä, kun musta tuntuu lakkaa olemasta viestin pääsisältö, ja vaihtuu perusteeksi.

Esimerkki siitä miltä musta tuntuu: Musta tuntuu, että on wiisainta pysytellä pois humalaisten lesbojen tieltä baarissa. Sen on elämä opettanut. Vaikka musta tuntuu siltä, se ei sulje ymmärryksestäni pois vaihtoehtoa erehtymisestä, tietoa, ettei kokemus ole yleistettävissä eikä tunne wiisaudesta välttämättä faktaa, tai tietoa siitä, että kaikki omiin kokemuksiin pohjautuva oppiminen on subjektiivista, ja tulkinnanvaraista. Jos musta tuntuu joltain, musta tuntuu olevan vain rehellistä myöntää se. Joskus voi tuntua ennakkoluuloiselle. Kenestäpä ei koskaan.

Esimerkki mutusta: On wiisainta pysyä kaukana humalaisista lesboista. Tiedän sen, koska mulla on asiasta henkilökohtaisia kokemuksia.
Musta tuntuu ei voi olla peruste, jos se on peruste, on kyseessä mutu, ja musta tuntuu että sepä on huono juttu se. On eri juttu kertoa mille tuntuu kuin esittää väitteitä koska tuntuu. Musta tuntuu monesti juuri mutujen johtavan vääriin yleistyksiin ja että juuri mutuilla perustellaan ennakkoluulojen oikeutusta.

Musta tuntuu subjektiiviselle ja musta tuntuu, että subjektiivisuus on oikeutettua. Miljardin ihmisen yhteinen musta tuntuu on vain subjektiivinen sekin, mutta tunteisiin tai kokemuksiin perustuvuus ei ole yhtä kuin turhuus.

Eihän sustakaan?