• kesäpoika

Kirjailua

Mun tekisi mieli osallistua luovan kirjoittamisen kurssille, mutta en tiedä kehtaanko. En oo kirjoitellut muuta kuin blogia ja eroottisia tarinoita, mutta haaveilen siitä, että osaisin rakentaa pitkän kertomuksen. Tarinan rakentaminen ei vaan oo yhtään mun vahvoja puolia.

Tarinan rakennusneuvojen lisäksi olisi kiva saada rajat sille, miten paljon sanoja ja välimerkkejä voi käyttää ihan huoletta väärin ja hylätä kaikki äidinkielen säännöt omiin tarkoituksiinsa ja tunteisiinsa ja rytmeihinsä sekoittaen, ja milloin se alkaa näyttää pelkästään kömpelöltä.

Ei mua mietityttäisi osallistua, jos olisi niin kuin helposti ajattelisi. Että niitä asioita opetellaan, joissa on heikko. Mutta oikeasti se ei mene niin. Oikeasti se menee niin, että ihmiset keskittyvät vahvuuksiinsa, eiväthän nuottikorvattomat ala soittaa tai fyysisesti kömpelöt tanssia, kielipäättömät opiskella hepreaa tai käytännön ihmiset filosofiaa.

Vaikka harrastukseen kävelisi suoraan pystymetsästä niin siellä tulee äkkiä tyhmä olo jollei ole riittäviä taipumuksia oikeaan suuntaan. Mä aion ensin soittaa kurssin vetäjälle ja kysyä kuinka kokeneita muut kirjoittajat ovat.

Kirjailusta tuli mieleen, että mä luin keskustelupalstalla suositellun Ennen päivänlaskua ei voi. Lämpenin sille hitaasti, kirjailijan tapa käyttää sanoja ei ollut sellainen johon olisin rakastunut heti, sitten vasta jossain melkein puolessa välissä aloin lämmetä. Sitten lämpeninkin kerralla kuumaksi asti, tarina oli ihanasti mukaansa kietova ja nyt mulla on kesken saman kirjailijan novellikokoelma ja sen jälkeen on pakko ekan kirjan innoittamana lukea Pessi ja Illuusia, jota en oo koskaan lukenut sen klassikkostatuksesta huolimatta. :)

Mun lähipiirissä on menossa taas stressibuumi. Kaikille tapahtuu kaikkea pahaa yhtä aikaa. Yhden jos toisenkin parisuhteet ovat rakoilemassa ja kaksi paria on jo eronnutkin. Yhdeltä kuoli lähisukulainen, yhden läheinen yritti itsemurhaa.

Toisaalta on hyvä, jos hän malttaa vihdoin pysyä erossa hänestä, joka ei koskaan opi kohtelemaan hyvin.

Tänään on juhannusaatto. Mökki odottaa.

Hauskoja juhlia kaikille!

3 kommenttia

Druusi

20.6.2008 11:50

Ja sä niin menet sille kurssille! :) Piste. :D

sarita

21.6.2008 10:21

Menet vain rohkeasti kurssille :-))
Ethän voi tietää muuten, pärjäätkö siellä !! Jos ei, niin ainahan voi lopettaa:-))

kesäpoika

21.6.2008 17:14

Tuo on kyllä totta, Sarita, ei sitä voi tietää jollei yritä. Ja toisaalta kun oon aina ihaillut ihmisiä, jotka kehtaa vaikka laulaa julkisesti ja totisella äänellä yhtään välittämättä siitä, etteivät tiedä nuoteista mitään, niin kai niin pitää sitten itsekin uskaltaa elää. Että tekee vaan ja jos on huono niin on sitä sitten avoimesti ja peittelemättä, vaikkei muut sitä usein osaakaan arvostaa.

:) Hiiteen Muut.