• kesäpoika

Huuhaa

Mä uskon horoskooppeihin.

En mihin tahansa horoskooppiin, enkä pelkästään niihin. Maailmassa vaikuttavat monet muutkin voimat kuin planeetojen ja tähtien liike, mutta uskon kyllä vakaasti, että sekin vaikuttaa.

Sitä mä en oikein usko, että syntymähetki olisi erityisen merkityksekäs kenenkään luonteen kannalta. Mun oma teoriani on, että vaikutukset tulevat sitä mukaa kun aivot kehittyvät, että syntymäajalla ei ole niin väliä, vaan raskausajalla. Sillä, missä asennossa tähdet olivat, kun tietyille luonteenpiirteille ominainen kehitys aivoissa tapahtui.

En pidä astrologiaa kovin kehittyneenä tieteenä. Se on vain yksi tekijä, sen lisäksi vaikuttaa tietenkin perimä ja muu ympäristö, kerätyt kokemukset, muut maailman ilmiöt, miljoona asiaa kaikki yhdessä. Jotkut ihmiset eivät ole ehkä kehityksessään niin herkkiä astrologisille asioille, toiset ovat. Siksi jotkut ovat kuin ilmettyjä horoskooppikuvauksia, ja toiset jotain ihan muuta.

Tähtien avulla ennustamiseen mä en usko. Se on liian yksinkertaista, sillä huomioon pitäisi ottaa ne miljoona muutakin tekijää, eikä kukaan tiedä, miten ne kaikki vaikuttavat yhdessä. Siitä huolimatta uskon kaiken huuhaan alla olevan oikeaa viisautta. Sitä pitäisi jonkun joskus ihan tosissaan tutkia.

Mä olen rapu, ja ihan tyypillinen sellainen. Tunneihminen, jonka herkkyys näkyy ja kuuluu, lapsuuden kokemuksiini erityisen kiintynyt, huolehtiva, muistoja rakastava ja mulla on valtavan suuri läheisyyden ja intiimiyden tarve.

Nuo ominaisuudet on poimittu horoskooppikirjasta, joka oli harvinaisen osuva, ja jonka tavaaminen aiheutti suurta hilpeyttä läsnäolevissa ihmisissä. "Sä oot niin just tollanen!"

Rakas on kalat, mutta siltä taitaa puuttua se planeettojen liikkeisiin reagoimisen herkkyysgeeni. En tunnista rakasta yhdestäkään kalojen kuvauksesta, tai mitään sinne päinkään.

4 kommenttia

audinkopoika

22.3.2008 02:41

Onko koipesin jo terve? Hyvää pääsiäistä sinullekin.
Olinn tampereen yösssä, se sallitaan ;)

millikan

22.3.2008 18:16

Hehee...pohdiskelin tuota astrologiaa joskus ja tulin ajatelleeksi, että vaikka tähtien ja planeettojen vaikutukseen en nyt ihan kauheasti jaksakaan uskoa, niin miten mahdollisesti vaikuttaa niiden ensimmäisten elinkuukausien ympäristö? Onhan se nyt ihan eri asia syntyä paukkupakkasilla tai kesähelteillä (ja kaipa se raskausajankin ympäristö vaikuttaa).
Mutta en sitten tiedä millainen vaikutus on jos on vaikka syntynyt poikkeuksellisen kylmänä tai lämpimänä kesänä tai talvena...

Itse tulee luettua noita sekalaisia horoskooppeja, myös niitä huuhaa-iltapäivälehti-horoskooppeja, mutta olen verrannut niitä mm. I Chingiin tai Brian Enon Oblique Strategies -korttilaatikkoon...ei niissä itsessään ole mitään suurta viisautta mutta ne voivat saattaa pohtimaan asioita uudesta näkökulmasta.

kesäpoika

22.3.2008 19:30

Iltapäivälehtien horoskoopit ovat juuri sitä ennustamista, johon mäkään en usko. En jaksa lukea niitä edes huvikseni, enkä oikeastaan lue muutenkaan lainkaan sen kaltaisia lehtiä, joissa on horoskooppeja.

Planeettojen liike aiheuttaa vuodenajat, yön ja päivän vaihtelun, vuorovedet ym. isoja ilmiöitä. Musta on vähän ylimielistä ajatella, ettei se vaikuttaisi ihmiseen ollenkaan. Tottakai se vaikuttaa. Varmaan monin sellaisin tavoin, joita ei vielä lainkaan tunneta.

Maailmankaikkeus on kokonaisuus.

pelsepuuppi

23.3.2008 07:36

must aina hassuu et ihmisil hirvee tarve selitellä niitten uskoa horoskooppeihi tai niitte lukemist. uskonasia on uskonasia, samaa sarjaa horoskoopit on ku muutkin uskoa tarvitsevat asiat.