• oscari

Esinahkakiista

Helsingin Sanomissa käydään keskustelua ympärilaikkauksesta, joka tehdfää pojille.

Perinne on hyvin yleinen juutalaisten ja islamistien kaskuudessa. Muttä myös Yhdysvalloissa enemmän kuin yleinen. USAssa se suorittamisen tarkoituksena on estää poikien masturbointi, vaan kyllä sitä runkkua jenkitkin harrastavat.

Itse, olen juutalaisen ja ympärilaikkaamattoman isoisän jälkeläisenä vatustan moista barbaarista toimenpidetä, jossa kajotaan poikienhenkiläkohtaiseen koskemattomuuteena.

Hesarin kirjoitus:
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006704572.html

Roomlaiset sitä tekivät, Pompein todistekuva
Roomlaiset sitä tekivät, Pompein todistekuva

5 kommenttia

JuhaniV

30.10.2020 13:00

Hesarin pitkän esinahkajutun otsikko on hauska sanaleikki.

Oma kantani on, että uskontoon perustuva silpominen pitää lopettaa. Lapsen mielipidettähän ei asiassa kysytä tai vastausta ei voida saada. Tuo on samalla tavoin väärin, kuin tilanteessa, jossa lapsen sukupuolta ja tietenkään seksuaalista identiteettiä ei voida määrittää taikka tietää. Siitä huolimatta on menty kirurgin päätöksellä leikkaamaan jompaankumpaan sukupuoleen.

Esinahkansa voi jokainen halutessaan leikkauttaa aikuisena. Lapselle tehty operaatio on peruuttamaton.

Luultavasti tästä on tulossa jälleen nahkapäätös. :-)

oscari

30.10.2020 15:51

Valitettavasti taitaa tulla nahkapäätös jonkun uskonnonvapausen nimissä. Missä on lapsen uskonnonvapaus, sitä ei häneltä kysytä ja sitä ei hänelle sallita. Olen itse tämän barbaarisen tavan kieltämisen kannalla.

Mitäs joku uskonta määrää poistettavaksi lapselta korvat? Esinahka on vielä intiimimpi asia, sitä on suojeltava!

JuhaniV

1.11.2020 17:11

Ympärileikkausasia on tullut konkreettisesti kohdalleni. Nuorin sisareni avioitui kanadalaisen miehen kanssa. Heille syntyi vuosien kuluessa neljä poikaa. Sisareni oli ilmeisesti käynyt keskusteluja ympärileikkauksesta miehensä kanssa. Onneksi hän otti vielä minuun yhteyttä ja kysyi kantaani. Kerroin, että ellei mitään lääketieteellistä syytä löydy, ympärileikkausta ei pidä tehdä. Poika päättäköön aikuisena sitten itse.

Kenenkään pojista en ole kuullut valittavan siitä, että ympärileikkausta ei ole tehty.

JuhaniV

23.11.2020 20:19

Juttelin vielä sukulaispoikien kanssa tästä asiasta. He kaikki olivat sitä mieltä, että jos heidät olisi pikkuisena ympärileikattu, he olisivat nyt hyvin vihaisia. Isovanhemmat olivat poikien vanhemmilta tiukasti vaatineet lasten ympärileikkausta. Tämä siis Kanadassa.

Huvittava tai ehkä ei niin huvittava tieto. Poikien isä oli ympärileikattu. Yksi pojista kertoi löytäneensä isänsä sängyn alta oppaan, jossa neuvottiin, kuinka esinahkan voisi saada jollakin konstilla palautetuksi.

human

25.11.2020 13:23

Oma kantani on, että uskontoon perustuva lasten fyysinen ja henkinen pakotus pitää lopettaa. Lapsen mielipidettähän ei asiassa kysytä, kun lapsi pakko-ympärileikataan kristittyjen, juutalaisten, muslimien, korealaisten jne. toimesta tai vielä todella karmeasti, kun tyttöjen sukuelimiä silvotaan (tyyliin poisamalla koko terskaa vastaava osa) kristittyjen tai muslimien tai perinteisten uskontojen mailla (siis lähinnä Saharan etelä- ja itäpuolisessa Afrikassa).

Mutta lasten pahaksikäyttäminen myös henkisesti pitäisi ehdottomasti rinnastaa samaan, sillä uskonnollinen pakotus, aivopesu on lapsille jopa pahempaa, verrattuna poikien penisten ympärileikkaamiseen. Kummatkin lasten tulisi voida valita vasta sitten kun ovat riittävän ikäisiä ja riittävän omavaltaisia päättämään asioista itse.

Eduskunnassahan on äärimmäisen ristiriitaista se että uskomuskeskeiset puolueet ja poliitikot, etenkin kd:läiset ja persut saarnaavat poikien ympärileikkaamisista, mutteivät halua puuttua viattomiin, uskonvapaina syntyviin lapsiin kohdistettaviin uskomuksellisiin aivopesuihin - vaikka yksikään lapsi ei synny uskovaisena.
Ja kuten Eduskunnassakin on kuultu, uskontoihin aivopestyille lapsille voi jäädä asiasta elinikäiset uskomusvaivat, kanssaihmisiäkin kohtaan.