Kahden herneen kolinaa

Nimen vaihto

Hehee. Oli yksinkertaisesti pakko hetken mielijohteen seurauksena vaihtaa bloginsa nimi (Thoughts worth a penny -> kahden herneen kolinaa). Miksi?
Muutama päivä takaperin kuulin eräästä hupaisasta teoriasta ja tähän blogini nykyinen nimi viittaa. Tämän teorian mukaan aivopuoliskot ovat oikeasti kaksi hernettä, jotka roikkuvat kallon yläosasta naruilla vapaasti heilun pitkin kalloa. Ja älynväläykset syntyvät siitä, kun nämä kaksi vapaasti heiluvaa hernettä törmäävät toisiinsa. :)

Mielestäni tämä älynväläysteoria soveltuu vallan mainiosti blogaamiseen :)
Osasinkohan edes selittää tätä mitenkään järkevästi, vai roikkuvatko herneeni eripituisten lankojen päässä? :D


Viimeinkin erokirje!

Viimeinkin löysin arkistoni kätköstä yhden version erokirjettäni Ryanairille! Laitankin sen nyt tänne.

"Dear X

I know you wish to know the reasons why people resign, so I though of putting them to paper.

I know already that I do love my work and that is why I'm heading to another airline, which - I believe - care for their cabin crew.
I resolved to change companies after I heard what * said to one of my colleagues: 'We wouldn't be the leading low-fares airline if we cared for our 1150 cabin crew.'
Even though I find little or no reason whatsoever to contradict her sentence during my time here, I still find it appalling behaviour that my boss can say a thing like that aloud.
I cannot, and will not, say that my time wth Ryanair wouldn't have hd positive aspects as well: the long hours have made me realize that I love the occupation no matter what. And with just a hint of self-righteous selfishness I can say that it is a big loss for Ryanair to lose those who truly love this job. Maybe one day the company will realize that genuine smiles make happy customers and that what we were taught in our sales training: one happy customer brings 3 more customers, but an unhappy one takes 7 away.

Truth to be told, you do pretty good job in managing a base this big and towards me you've always been polite and cordial. I am amazed, however, how many crew controllers and * herself should be put into some course to learn even the basics of manners..."

Valitettavasti tuo on vain osa sitä kaikkea, mitä kirjoitin. Uudistanpa tämän, kunhan löydän lopullisen version. :D


Aamuyön omituisia ajatuksia

Mikähän siinä on, että ihmiset alkavat miettiä mitä erilaisimpia asioita mitä omituisempina hetkinä.

Olen valvonut viidestä asti ja todennut jo olevani uskomattoman pitkästynyt (ja silti roikun netissä) kaikkeen tavalliseen elämänmenoon. Sitä paitsi johtuen huonosta asennostani koneen ääressä, niskani on kovin kipeä. *whine*

Ja kaiken kukkuraksi, olen masentunut. Se on joko pimeä vuodenaika tai työstressi (edellisestä paikasta) tai jotain muuta. Tai kaikkia! En minä tiedä.

Ja tunnin päästä (hurraa!) loppuu päivystys tältä aamulta. Jos hyvin käy, minua ei soiteta töihin, edes huomenna.

Näin alkaa vuosi 2006. Oma uusi vuoteni alkoi jo 1.11. ;)
Vuosi 2006

Ihanaa, olen varmasti ainoa ihminen, joka tekee blogiinsa uuden vuoden blogin! Olen aivan varma siitä! :D

Tosiaan.. mitähän sitä viime vuodesta sanoi. No, se ainakin oli kokemus vertaansa vailla (ainakin toistaiseksi). Voinpa ainakin sanoa asuneeni toisessa maassa ja hankkineeni työkokemusta alalta, jolla (ainakin toistaiseksi) viihdyn perin mainiosti. Ja toivottavasti siitä työkokemuksesta on hyötyä tulevaisuudenkin kannalta! Ainakin se poiki jo uuden ja paremman työpaikan. Lisäksi sain uusia kavereita! :D Se on aina plussaa.
Mutta jos pitää jotain negatiivistakin sanoa, niin laitetaan nyt sellaisiakin tähän. Huomaan edelleen kärsiväni edellisen työpaikkani aiheuttamasta ahdistuksesta ja stressistä. Painajaisista sentään olen päässyt eroon. Ulkomailla asumisessa on myös se huono puoli, ettei koto-Suomessa oleilevat kaverit pysy yhtä läheisinä kuin aikaisemmin. Visiitit tänne kun olivat kovin lyhyitä. Ja tietenkin, kirjoittaminen ja roolipelaaminen kärsivät.

Entäs vuodelle 2006?

En tee lupauksia! :D Koetan sen sijaan saada mahdollisimman paljon kirjoitettua tarinoita, vietettyäni aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joista kovasti pidän, tehtyä työni hyvin... ja tietenkin se jokahomon lupaus: laihdutan! :D

Kauhean kivaa alkanutta vuotta 2006 jokaiselle! *halit*


Viimeaikainen elämäni

Huuh, viimeinkin uusi osa on saatu aikaiseksi ja nettiin näkyville.
Sanoinkin eilen Camillelle, että minusta tuntuu omituisesti aivan sellaiselle, että olisin saanut jotain aikaiseksi.
Se on todella omituinen olotila, kun ottaa huomioon kaiken mitä viime aikoina on tapahtunut. Muutin 2,5 viikkoa sitten Englannista takaisin Suomeen, vieläkään ei ole vakituista asuinpaikkaa täällä.. Tämän viimeksi kuluneen 2,5 viikon aikana olen myös hankkinut itselleni kelpoisuuden lentää A320/A321:ssä matkustamossa, eli kiirettä on pitänyt. Ensimmäistä kertaa nyt alkaa tuntua sille, että jotain rauhoittumista olisi tapahtumassa. Ehkä se tarkoittaa myös, että saa aikaiseksi enemmän korjata tulevia tekstejä? Kuka tietää. Katsoo nyt, mihin elämä seuraavaksi viskaa...


Takaisin Helsingissä

Mielenkiintoista todella.
En tiedä onko muut kiinnittäneet siihen huomiota, mutta esimerkiksi Lontoossa ihmiset vaikuttavat paljon rennommille ja iloisemmille kuin täällä kotoisessa Helsingissä.

Toissaehtoona matkustin ratikalla asemalta Fredalle ja silloin sen vasta tajusin. Tämä vaati sen, että asuin Englannissa melkein vuoden ja sitten palasin tänne..

Lontoossa ei ollut mitään ongelmaa kävellä Lontoossa kavereiden kanssa ja katsella vastaantulevia hyvännäköisiä kundeja ja suuressa osassa tapauksia he kehtasivat katsella takaisinkin.
Ja tervetuloa Helsinkiin! Kukaan ei edes huomaa, että katselet heitä, kun kaikki vaan kulkevat määrätietoisesti eteenpäin, vailla hymyn häivää kasvoillaan, katse alaspäin luotuna kohti määränpäätänsä. Se on hieman sääli.

Ja toisekseen.
Ratikkamatkan (vai spåramatkan?) aikana vaunuun totta kai, Suomessa kun ollaan, ponppasi kaksi pultsaria, jotka suureen ääneen alkoivat möykätä toisilleen, kuinka he olivat joskus ammoisina aikoina juoneet ainakin 8 pulloa tinneriä, eivät tosin enää muistaneet oliko se neljä vai kahdeksan vuotta sitten. Ja se haju. No, jokainen joka on tilanteeseen päätynyt varmasti tietää, millainen se on.

Oli hassua katsella ihmisiä kaikkialla ympärillä. Kukaan, ei kukaan kiinnittänyt mitään huomiota kyseisiin ihmisiin, vaan entistä tiiviimmin keskittyivät omiin juttuihinsa, ihan kuin ajatellen, että "nuo varmasti katoavat kun en näe niitä."
No okei - itse sorruin suomalaiseen tapaan siihen niin hyvin, etten loppujen lopuksi edes huomannut, koska pultsarit jäivät pois ratikasta. O:-)

Että tällaista tällä kertaa.


Goodbye Ryanair!!!

Viimeinkin Ryanair on taaksejäänyttä elämää!

Melkein koko kuluneen vuoden olen ajatellut, ettei orjuus ole kadonnut mihinkään täältä sivistyneestä länsi-Euroopasta. Toisaalta ajattelen niin edelleenkin ja tuskin katoaakaan, sillä niin kauan kun Ryanairin kaltaiset kammotukset voivat riistää työntekijöitään, se ei tule loppumaankaan.

"Matkustamopalveluhenkilökunta on vain kuin sitruunat: ne puristetaan kuiviin ja heitetään pois" - Michael O'Leary.

Jos yrityksen pomo sanoo tuolla tavalla, niin jossain on jotain vialla. Pahasti vialla. Samalla tavalla on vialla siinä vaiheessa kun joku on jättämässä eroilmoitustaan ja vastineeksi saa armahduksen kaikista poissaoloistaan ja hieman myöhemmin toinen ihminen saa potkut pelkkien sairaspäivien perusteella. Se yhtiö toimii täysin mielivaltaisesti.

Vaikka blogi on tarkoitettu mielipidekirjoitukseksi, käytän sitä nyt johonkin muuhun. Jos tiedätte kenet tahansa, joka on hakemassa tai hakenut Ryanairille töihin, älkää päästäkö. Kokemus alalta on hyväksi kyseisessä yhtiössä, mutta se kohtelu mitä siellä saa on niin ala-arvoista, ettei se ole sen väärti. Paitsi tietenkin, jos on niin masokisti, ettei välitä sellaisesta.

Laitan tänne myöhemmin myös erokirjeeni. Sen, joka aiheutti kovasti hämmennystä. Sellaista, jollaista saa aikaa tökkäistessään kepillä muurahaiskekoon.


Kaipaan omaa tietokonettani

Se on rikki!
Itse asiassa se on ollut rikki jo pidemmän aikaa ja minkäs teet. Pitää varmaan ajan kanssa haalia uusi kasaan ja päästä taas sen osalta eteenpäin.
Niin tämä tuli mieleen siinä vaiheessa, kun meinasin tökätä tänne kuvan ja se on auttamatta liian iso ja en saanut sitä kutistettua. Kyllä osaa olla ihmisen elämä nykyaikana vaikeaa. :P