• millikan

toinen kulttuuri

Kuulin kavereiltani että Helsinkiin on avattu parikin saksalaistyylistä kapakkaa (ilmeisesti sitä bierhalle-tyyppiä), Rymy-Eetu ja joku muu...en käynyt mutta mitä ainakin tuosta Rymy-Eetusta kuulin niin se vaikutti paikalta jonne pitäisi viedä saksalaistutut vierailulle näyttämään mikä on suomalaisten kuva saksalaisista (niin, minähän asun Badenissa jossa ei noita baijerilaisia lederhoseneita yms harrasteta).

Samaan tapaan on nyt tullut puhuttua espanjalaistuttujen kanssa mm. härkätaisteluista ja flamencosta (joihin yleinen kommentti on ollut että he eivät tiedä niistä mitään). Kuitenkin nuo näyttelevät merkittävää roolia kaikissa espanjalaisissa ravintoloissa ulkomailla...

Epäilemättä on helppoa suhtautua perusnegatiivisesti kaikenlaisiin etnisiin virityksiin muissa maissa, niin piti alkaa pohtia onko epäaitous välttämättä syy tuomita mitään. Etniset ravintolat ovat kunkin maan tulkintoja noista toisista maista, ja fuusiot itsessään ovat kiinnostavia. Ei italialainen ravintola täällä yleensä yritä olla kuin italialainen ravintola Italiassa, tai jos yrittää niin saa yleensä huomata että ei välttämättä saa asiakkaita...mutta mistäs sen tietää jos vaikka minä pitäisin enemmän saksalaisfiltterin läpi tehdystä tulkinnasta italialaisesta ruoasta kuin alkuperäisestä?