• millikan

Itämeren helmi

Niin, tää oli viime viikolla Suomessa (olisi pitänyt kai ilmoittaa, jos joku helsinkiläinen olisi ollut kiinnostunut ex-tempore blogimiittibrunssista).

Täytyy kyllä sanoa että kun siellä käy niin harvoin niin tuntuu yhä enemmän ja enemmän turistilta. Kamppia en ole ymmärtänyt enää aikoihin, ja nyt Asematunnelikin on ihan hämärä, lukuisat baarit, ravintolat, kahvilat yms. vaihtaneet nimiä tai sijainteja, Kalevankadusta oli ainakin osasta tullut kävelykatu, Perunatorilla oli joku ihme härpääkkeli...no sitten kun pääsi Kallion ja Sörnäisten suuntaan niin siellä sitten kaikki oli samanlaista kuin ennenkin.

Samoin tuli pitkästä aikaa kuljettua Kauppatorin ja Senaatintorin liepeillä yms. perusturistialueilla. Odottakaa vain, parin vuoden kuluttua vedän siellä Lonely Planetin kanssa etsimässä Temppeliaukion kirkkoa ja Kaupunginmuseota.

Mutta sää oli kiva. Ja Saksan hintoihin tottuneena Suomi on aikasten kallis :)

Joistain muutoksista tuttavapiirien elämissä oli jo kuullut, mutta yllätyksiäkin löytyi, ja jotkut asiat olivat myös ihan samalla tolalla kuin aina ennenkin. Ja tuttavapiirien ulkopuolella myös (minulta oli mm. mennyt kokonaan ohi että Mika ja Erja Häkkinen ovat eronneet).

Ai niin, että blogin yleisteemat tulevat katettua, eli sananen musiikista...kuulin että niiden Fazerin 20 parasta -kokoelmalevyjen valmistus on lopetettu. Ilmoitan paheksuntani moisesta kulttuurihistoriallisesta virheestä.
Halpuus on toki plussaa näissä, mutta kun niiden sisältöä voidaan pitää myös hyvinä, monelta artistilta ne ovat parhaita kokoelmia mitä markkinoilla on (perinteisten iskelmäartistien ohella tähän joukkoon kuuluvat myös mm. Dingo ja Kauko Röyhkä). Eikä mieleen tule ketään artistia, jolta olisin nähnyt varsinaisesti huonoa kokoelmaa siinä sarjassa (huonoa siis artistin huomioonottaen, on siellä artisteja joiden tuotannosta en pidä, mutta jos niiltä nyt joku kokoelma pitää tehdä niin nuo Fazerin levyt ovat olleet jotakuinkin niin hyviä kuin mahdollista).

No, muutama piti ostaa. Carolalta ja Laila Kinnuselta ne levyt joita ei vielä ollut, ja kyllähän nyt Katri Helenaltakin pitää jotain löytyä (ja nyt olen juuttunut kuuntelemaan Vasten auringon siltaa -kappaletta, hei vaan naapureille)...

3 kommenttia

Kauneuspilkku

13.5.2008 13:14

Viime viikolla oli sika hyvät kelit, nyt on taas palattu + 10 asteeseen ja tuuli suoraan pohjoisnavalta (sanoivat näin jopa eilen sääteidostuksessa)
Sitä aina unohtaa miten kallista täällä on. Eurojen myötä kaikki pikkuasiat kallistuivat entisestää kuten vaikapa kahvittelu kahvilassa. Itse muutin keskustasta pois muutama vuosi sitten ja tuntuu, että siellä on kovin eri näköistä nykyisin. Jotenkin ei meinaa tottua uusiin juttuihin, kun mielikuvissa on ne vanhat asiat. Kamppi on kuitenkin jees ja jotenkin ekskusta alkaa vihdoin tulemaan "valmiiksi", kunhan vielä täyttävät uusimaan eli musiikkitalon montun.

Rokkihomo

14.5.2008 00:01

Vasten auringon siltaaaa.....

Hienot sanoitukset siitä miten nainen runk. anteeksi, on autoeroottinen.

Ja nyt se soi päässä. Sinun vikasi. You evil thing.

millikan

15.5.2008 11:07

...nyt olisi hauska olla sellainen laskuri jolla näkisi millä googlaushakusanoilla blogiisi tultaisiin, että tärppäisikö yhtään lukijaa hakusanoilla "Katri Helenan eroottiset fantasiat". Mutta hieno kappale tosiaan ja tarttuu päähän tehokkaasti...