Sateenkaariperheiden eduskuntavaalitavoitteet: Lapselle voitava vahvistaa kahta useampia oikeudellisia vanhempia
Sateenkaariperheet ry vahvisti kevätkokouksessaan 26. maaliskuuta perhepoliittiset tavoitteensa seuraavalla hallituskaudelle.
Suomen eduskuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein.
Sateenkaariperheet ry vahvisti kevätkokouksessaan 26. maaliskuuta perhepoliittiset tavoitteensa seuraavalla hallituskaudelle.
Eduskuntavaalien voittaja on SDP. Merkittäviä voittajia ovat myös Vihreät sekä Vasemmistoliitto. Myös Perussuomalaiset ja Kokoomus kasvattivat paikkamääräänsä. Keskustan puolestaan voi katsoa romahtaneen.
Huhtikuussa 2019 Suomessa järjestetään eduskuntavaalit. Sekä Seta ry että Sateenkaariperheet ry perinteisesti asettavat tavoitteensa siitä, mitkä hlbti-vähemmistöjä koskettavat asiat olisi vietävä maaliin.
Vihreiden kansanedustajana 11 vuotta toiminut Oras Tynkkynen aikoo asettua kevään 2019 eduskuntavaaleissa ehdolle. Ensimmäisenä avoimesti homona Suomessa eduskuntaan vuonna 2004 varasijalta noussut Tynkkynen kertoo asiasta Facebookissa.
Vihreiden puheenjohtajaksi lauantaina valittu kansanedustaja Pekka Haavisto totesi maanantaina radion Ykkösaamussa, että seuraavan hallituksen on vietävä läpi translakiuudistus.
Keskusta voitti sunnuntaina 19. huhtikuuta 2015 järjestetyt eduskuntavaalit. Myös Vihreät saivat lisäpaikkoja. Tasa-arvoisen avioliittoliittolain kumoamishaluja ei uudella eduskunnalla ole.
Torstai-iltana Ylen järjestämässä puheenjohtajien vaalitentissä sivuttiin lyhyesti myös tasa-arvoista avioliittolakia. Päivi Räsänen (KD) katsoo, että jo hyväksytty laki voidaan kumota eduskunnassa. Myöskään Timo Soini (ps) ei kannata lakia.
Kuusi kansanedustajaehdokasta kuudesta eri puolueesta vaatii torstaina julkaistulla videolla translain ihmisoikeusloukkausten poistamista. Nykyinen hallitus jätti esittämättä sosiaali- ja terveysministeriön valmisteleman translakiesityksen eduskunnalle.
Kansanedustajaehdokkaat kahdeksasta puolueesta keskustelivat keskiviikkona 25.3. Helsinginssä Kirjasto 10:ssä neljän ihmisoikeusjärjestön järjestämässä valtakunnallisessa hlbti-teemaisessa vaalipaneelissa.
Syrjimätön Suomi -sivustolla eduskuntavaalien ehdokkaat voivat allekirjoittaa vaalilupauksen, jossa he sitoutuvat edistämään kaikkien suomalaisten yhdenvertaisuutta laaja-alaisesti. Kampanjan taustalla on yhdeksän kansalaisjärjestöä ja toimijaa.
Helsingissä järjestetään keskiviikkona 25.3. vaalipaneelikeskustelu hlbti-asioista. Kirjasto 10:ssä järjestettävän tilaisuuden takana ovat Amnesty International – Suomen osasto, Seta, Sateenkaariperheet ry ja Trasek ry.
Ihmisoikeusjärjestö Seta julkisti tiistaina eduskuntavaalien kärkitavoitteensa teemalla Syrjimätön Suomi. Järjestö korostaa itsemääräämisoikeutta sekä sateenkaarinuorten ja sateenkaariperheiden lasten hyvinvointia.
Ehdokasasettelun viime metreillä ehdolle huhtikuun vaaleihin nousi tasa-arvon vastustaja kokoomuksesta ja jatkosta luopui HLBT-tasa-arvon kannattaja demareista. Varsinkin puolueuskolliset äänestäjät saattavat nähdä valintansa vaikeutuvan.
Lähes tuhat ihmistä marssi tänään Helsingissä Kiasmalta eduskuntalolle. Mielenosoituksessa kritisoitiin tiukempaan suuntaan muuttuvia suomalaisuuden arvoja. Mielenosoituksessa näkyi myös sateenkaaren värejä.
Setaan erilaisten vaalien tulokset eivät saa vaikuttaa, vaan edelleen tulee edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asiaa. Näin kommentoi vaalitulosta Setan blogissa varapuh.joht. Elina Laavi. Hän oli itse ehdokkaana kokoomuksen listoilla.
Vihreiden Jani Toivola on saanut innostuneita onnitteluja tutuilta ja tuntemattomilta. HBL kertoo tänään.
"Shokki" ja "epävarmuus". Näitä sanoja käytettiin, kun QX kävi haastattelemassa ruotsinkielisen Regnbågsankanin puheenjohtajaa vaalien jälkeen.
Perussuomalaiset ovat kovalla vauhdilla nousemassa vallan kahvaan. Hyviä hallituspaikkoja on näköpiirissä. Tuleeko Kike Elomaasta uusi kulttuuriminsteri?
Saksalainen homo-uutisssivusto kertoo, että oikeistopopulistit ovat jälleen voittaneet Euroopassa. Perussuomalaiset haluavat Suomesta ulkomaalaisvapaan maan ja torjuvat homojen oikeudet.
Sunnuntaina 17.4.2011 äänestettiin Suomelle uusi eduskunta. Kokoomus on suurin, Perussuomalaiset voittivat, Keskusta ja Vihreät hävisivät. Eduskuntaan valittujen kannat sukupuolineutraaliin avioliittoon ovat lähes tasoissa.
Jani Toivola (vihreät Uusimaa) ja Silvia Modig (vas Helsinki) ovat päässeet uusina eduskuntaan.
Miten Setan vaalikampanja onnistui, haastattelussa Setan puheenjohtaja Outi Hannula tänään klo 19.30.
Vaalikampanjaa tehtiin monin tavoin. Keskustan Laura Kolbe tuntee Helsingin. Hän järjesti lauantaina opastetun kävelykierroksen Vallan symboleille: eduskuntatalolle, presidenttipatsaille ja Urho Kekkosen muistomerkille. Mukana kuvanveistäjä Pekka Jylhä.
Ruotsalainen kansanpuolue tuntuu aika varovaiselta suhteessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Ei haluta ärsyttää ketään.
Miten nuoret äänestäisivät? Kuka pitäisi huolta vanhuksista? Millainen on Silvia Modigin vaaliasetelma juuri nyt?
Muuttolintuja on jo puistoissa. Ihmisvilinä keskittyy Helsingissä keskustan tavaratalon eteen. Siinä on vaalimökit ja vieressä tavaratalon "halpapäivät".
Homot kuvattiin ennen lastenraiskaajiksi tai kulttuurihomoiksi. Nyt he näkyvät mediassa shoppaajina, pinnallisina, ystävällisinä, "hyvän maun" asiantuntijoina. Mediakongressissa yritettiin luoda uutta kuvaa.
Qruiser suoritti vaalitutkimuksen sivustollaan viikolla 13. Suomalaisia vastaajia oli 978. Vihreät saivat 28,5%:n kannatuksen. Ranneliikkeen helmikuun Pinkkinen kysymys tuotti samantyyppisiä tuloksia.
Tampereella oli suuri sateenkaarivaalikeskustelu Yliopistolla Väinö Linna -salissa. Kaikki suuret puolueet olivat mukana, paitsi perussuomalaiset ja SKP henk.koht. esteiden vuoksi.