Vaalit: Nuoret - vanhat - suosikit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Nuorten varjovaalit kouluissa

Nuorten varjovaalit järjestettiin 300 koulussa ympäri maata. Nuorten eduskunta näyttäisi tällaiselta: Kokoomus 38, Vihreät 36, Keskusta 32, Perussuomalaiset 28, SDP 20, Vasemmistoliitto 12, Piraattipuolue 12, RKP 8, Itsenäisyyspuolue 1, KD 8, SKP 3, Vapauspuolue 1.

Tuloksessa kiinnittää huomiota se, että vihreät menestyisivät erittäin hyvin Helsingissä ja sosiaalidemokraatit aika huonosti. Koko maan tehokkain ääniharava olisi Timo Soini, mutta suuren äänisaaliin saisi paikallisesti myös mm. sosiaalidemokraattien Teemu Hirvonen Etelä-Savossa.

Koko Suomi ei ole samanlainen kuin eteläisin Suomi. Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä suosituin puolue varjovaaleissa oli Vihreät (22,4% ja 19%), Varsinais-Suomessa Kokoomus (17,9%), Satakunnassa Perussuomalaiset (21,2%) Hämeessä Kokoomus (22,6%), Pirkanmaalla Vihreät (20,4%), Kymessä Perussuomalaiset (15,9%), Etelä-Savossa ja Pohjois-Savossa SDP (25,5% ja 21,7%), Pohjois-Karjalassa Kokoomus (23,3%), Vaasan vaalipiirissä Keskusta (27,4%), Keski-Suomessa Kokoomus (22,3%), Oulun ja Lapin vaalipiireissä Keskusta (21,6% ja 18,1%).

Varjovaalien äänestäjät ovat alle 18-vuotiaita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Qruiserin selvitys: alle 20-vuotiaat HLBTI-äänestäjät


Qruiserin tutkimuksessa selvitettiin alle 20-vuotiaiden HLBTI-ihmisten äänestyskäyttäytymistä. Vihreät saisivat äänivyöryn. Vasemmistoliitto kiri kokoomuksen edelle. Demarit, perussuomalaiset ja keskusta menestyisivät erittäin huonosti.

(haastatteluissa reipas kaupunkituuli aiheuttaa häiriöitä, valittelut)


NUORISOVAALIT 300 KOULUSSA

Nuorisovaaleissa äänestäjät olivat alle 18-vuotiaita. Kiinnostavaa on se, mistä puolueiden suosio syntyy.

NUORTEN HLBTI-IHMISTEN PUOLUEVALINNAT QRUISERIN SELVITYKSESSÄ

Qruiserin selvityksessä katsottiin, miten alle 20-vuotiaat äänestäisivät viikolla 13.
Audio
Kommentti Kokoomuksen vaalimökillä Helsingissä, julkkisehdokas Jaana Pelkonen. Miksi kokoomus menestyy koululaisten joukoissa. Kesto 1\'49"
Audio
Demareiden vaalimökillä mietittiin sitä miksi sosialidemokraatit eivät kiinnosta nuoria. Mikko Koskinen ja Jani Ryhänen. Kesto 2\'28"
Audio
Keskustapuolueen vaaliteltalla oltiin tyytyväisiä siihen, että Keskustalla on menestystä nuorten keskuudessa. Mutta HLBTI-nuoret eivät pidä Keskustasta. Mikähän siihen mahtaa olla syynä? Jorma Karlstedt. Kesto 1\'47"

ELÄKELÄISTEN PUOLESTAPUHUJA

Audio
Senioripuolueen teltalla puhuttiin myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvista vanhuksista. Puolueelle se oli "uusi asia". Siihen pitää syventyä vastaisuudessa. Heikki Silvan. Kesto 2\'14"

SILVIA MODIG HYVISSÄ ASEMISSA

Audio
Vasemmistoliiton sitoutumaton ehdokas Silvia Modig sai hyvät asemat Helsingin Sanomien selvityksessä runsas viikko sitten. Hän oli puolueessa kakkossijalla. Asia on kuitenkin hankalampi, koska puolueelle ennustetaan vain yhtä paikkaa Helsingistä. Tässä Silvian tunnelmia nyt, viimeisellä viikolla. (Silvia Modig oli pari viikkoa sitten Kimmoliisa-gayradion haastattelussa, mutta tämä haastattelu tehtiin tiistaina). Kesto 2\'03"
Kokoomuksen teltalla
Senioripuolueen teltalla.
Keskustan teltalla voi edelleen seurata huuhkajaperheen nuorimmaisia

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!