Jani Toivola ja Silvia Modig pääsevät eduskuntaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Jani Toivola (vihreät Uusimaa) ja Silvia Modig (vas Helsinki) ovat päässeet uusina eduskuntaan. Päivi Räsänen pääsee myös eduskuntaan, vaikka tiukalta näytti vaalitaistelun alkuvaiheessa. Oras Tynkkynen on varma jatkaja. Homofobian vastaisen työn lähettiläs Minna Sirnö Pirkanmaalta putosi eduskunnasta.

Jani Toivola ja Silvia Modig antoivat tällaiset haastattelut viime ja toissa viikolla. (Jani Toivola on myös tiettävästi aamulla Ylen aamu-tv:ssä).

Audio
Silvia Modig kertoi tilanteesta näin viime tiistaina
Audio
Jani Toivola, miten elämä nyt jatkuu? Haastattelu tehtiin pari, kolme viikkoa sitten.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • Hannu, Tre
  • 18.4.2011, 3.27
Ilma on selvästi viilentynyt. Huomasin äsken kotiin tullessani, kuinka kylmä tuuli puhalsi, josko Liettuasta tai ihan Unkarista saakka.
--
Kirjoitin helmikuussa siitä, mitä voi tapahtua:

”Suomen tulevaisuus näyttää synkältä. Perussuomalaisten kannatuksen nousu vaikeuttaa homojen ja lesbojen elämää sekä lopettaa myönteisen kehityksen niin lainsäädännössä kuin käytännössä.

Tulevaan hallitusohjelmaan ei todennäköisesti sisälly tasa-arvoinen avioliittolaki eikä adoptio-oikeus. Mikäli perussuomalaiset ovat hallituksessa, he haluavat – kuten heidän ohjelmastaan selviää – karsia homojen ja lesbojen nykyisiäkin oikeuksia.
Siihen kuinka kielteisesti perussuomalaiset vaikuttavat Suomi-kuvaan ulkomailla ja sitä kautta investointeihin ja työllisyyteen Suomessa, voidaan palata myöhemmin.

Historia todistaa selvästi sen, että jonkin kansanryhmän luokittelu huonommaksi ja alempiarvoiseksi lisää vihaa ja väkivaltaa kyseistä kansanryhmää kohtaan eli tässä tapauksessa me homot ja lesbot joudumme kärsimään. Perussuomalaisten eri ohjelmia ja lausuntoja tarkastellessa vahvistuu käsitys, että niin he haluavatkin.”
--
Näin kävi, että meillä on nyt kaksi homovihapuoluetta. Kristillisdemokraatit eivät halua homojen nykyisten oikeuksien vähentämistä, vaikka muuten meitä vastaan toimivatkin, mutta persut haluavat. Persuedustajat ovat allekirjoittaneet lupauksen sitoutua puolueohjelmaan, mikä merkitsee, että he todella tekevät kaikkensa vähentääkseen meidän oikeuksia samoin kuin muidenkin vähemmistöjen.

Hyökkäykset homoja, lesboja, sateenkaariperheitä, suomenruotsalaisia ja muun kuin valkoisen suomalaisen heterotaustan omaavia kohtaan lisääntyvät.

Surullista.

P.S. Onneksi muutama järkevä valittiin. Heillä riittää työkenttää kuten meillä kaikilla.
  • 2 / 7
  • Janne Nousiainen
  • 18.4.2011, 17.02
Voi Hannu kulta kun elämä ei ole niin mustavalkoista kuin luulis.tuossa näkee sen ääri Setalaisuuden ei mitään käytöstapoja.Homojen adoptio oikeudet ja sukupuolineutraali avioliitto vois vaikka haudata tällä vaalikaudella suohon.

itse homana annoin ääneni persuille koska he ajattelevat köyhien heikompi osaisten hyvin vointia sekä hillitsevät liiallista maahanmuuttoa ja Eun laina raha jakoa.ja tunnen monta homoa jotka antoi äänen persuille.