Jani Toivola lupaa olla vastapaino Soinin väelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Hufvudstadsbladet on haastatellut Jani Toivolaa eilen keskellä hektisiä voitontunnelmia. Aamulla matkalla tv-studioon tervehti taksikuski. Ylen aulassa tervehti vahtimestari ja studioon mennessä kaksi siivoojaa. Näin jatkui koko päivän. Moni pysähtyi sanomaan: "Hienoa että juuri sinut valittiin". Jani Toivola miettii, että "kaikki on niin uskomatonta ja tuntuu hyvältä. Jotain minunlaistani tarvitaan, näinä aikoina".

Jani Toivola henkilöityy monille Perussuomalaisten vastapainona. Hän sanoo tietävänsä, millaista on olla vähemmistönä. Ja hän tietää, miten ikävästi voidaan reagoida ihonväriin.

Ennen ensimmäistä eduskuntakauttaan hän ei halua ryhtyä rikkomaan siltoja. Hän kuitenkin ihmettelee, miten pitkälle perussuomalaiset ovat saaneet mennä vaalikampanjoidensa puheissa ilman, että kukaan reagoi. Toivola sanoo EI kaikille syrjiville puheille. Osa perussuomalaisista on rakentanut kampanjansa polkemaan aggressiivisesti ja ikävällä tavalla vähemmistöryhmiä. Sen, joka haluaa politiikkaan, pitää kertoa, mitä haluaa eikä painaa muita. Toivola sanoo, ettei hän todellakaan halua kuunnella niitä puheita eduskunnassa.

Kun Jani Toivola lähti mukaan politiikkaan, hän uskoi, että homo- ja maahanmuuttajakysymykset ovat jo ohi. Mutta ne eivät ole. Asiaa on edelleen pakko jauhaa: Olemme yhteiskunnassa, jossa kaikki ovat samanarvoisia. Hän on itse asunut pitkään New Yorkissa ja tottui siihen, että kukaan ei välilä siitä, mikä on ihonväri tai seksuaalinen suuntatuminen. Takaisin koti-Suomeen palatessa oli kuin olisi astunut 15 vuotta ajassa takaisin päin.

http://www.hbl.fi/text/val/2011/4/19/w62248.php

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Perussuomalaisten uusi kansanedustaja: kiihottaminen kansanryhmää vastaan sallittava


Kalevan nettisivut kertovat, että perussuomalaisten tuore kansanedustaja Olli Immonen (25-v) haluaisi poistaa laista kohdan, joka kieltää kiihotuksen kansanryhmää vastaan. Laissa pitäisi olla vain suoja herjauksilta ja loukkauksilta, Immonen sanoo lehdessä. Sananvapautta rajoitetaan liikaa.

http://www.kaleva.fi/vaalit/uutiset/immonen-sananvapautta-rajoitetaan-liikaa/896576

4 kommenttia

Toivolalle onnea ja menestystä! Hienoa että hän pääsi läpi.
Vaikka en vihreitä äänestäkään, niin onnea ja menestystä kumminkin!